Κυριακή 03 Δεκεμβρίου 2023

Υπόθεση Κολωνού: Επιχείρηση “στόματα κλειστά” πίσω από τα περιστατικά εκφοβισμού και επιθέσεων στο 12χρονο θύμα σεξουαλικής κακοποίησης – ΒΙΝΤΕΟ

Νέες εξελίξεις μετά και τη χθεσινή επίθεση που δέχθηκε στο σπίτι της θείας της, όπου διαμένει η ανήλικη. Οι έρευνες των αρχών και οι αναφορές δικηγόρων πως επιχειρείται να μην συνεχίσει τις καταθέσεις.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπόθεση Κολωνού: Επιχείρηση “στόματα κλειστά” πίσω από τα περιστατικά εκφοβισμού και επιθέσεων στο 12χρονο θύμα σεξουαλικής κακοποίησης – ΒΙΝΤΕΟ Eurokinissi

Συνεχίζεται ο εφιάλτης της 12χρονης που είχε πέσει θύμα μαστροπείας, με πρωταγωνιστή τον προσωρινά κρατούμενο Ηλία Μίχο και άλλους κατηγορούμενους στην υπόθεση Κολωνού, καθώς όπως όλα δείχνουν γίνεται μία επιχείρηση “στόματα κλειστά” προκειμένου να μην υποδείξει και στις καταθέσεις της νέους εμπλεκόμενους.

Οι αρμόδιες αρχές έχουν τεθεί σε πλήρη εγρήγορση μετά τα περιστατικά εκφοβισμού και επιθέσεων που δέχθηκε η ανήλικη αλλά και άλλα μέλη της οικογένειάς της όπως ο μικρότερος αδελφός της.

Εξετάζουν τα περιστατικά που έχουν καταγγελθεί και για τα οποία έχουν υποβληθεί σχετικές μηνύσεις, καθώς εκτιμάται πως κάποιοι επιδιώκουν να μην συνεχίσει να ξετυλίγει το κουβάρι της υπόθεσης και των εμπλεκομένων σε αυτήν μέσω των καταθέσεων της και της αναγνώρισης ατόμων, οι οποίοι την κακοποίησαν σεξουαλικά.

Η 12χρονη μόλις την περασμένη Δευτέρα δέχθηκε επίθεση από άγνωστο άνδρα στο σπίτι που πλέον μένει μαζί με τη θεία της, σύμφωνα με καταγγελία, τόσο των συνηγόρων της οικογένειας της ανήλικης, όσο και της μητέρας της.

Υπόθεση Κολωνού: “Έχουμε 5- 6 περιστατικά μετά την τελευταία κατάθεση”, λέει η θεία

Αποκαλυπτικές υπήρξαν οι δηλώσεις της θείας της 12χρονης. «Είναι χτυπημένο στο χέρι με μαχαίρι. Είχαμε και με τον μικρό το Σάββατο έναν εκφοβισμό. Μας σπάσανε το τζάμι με κοτρόνα και ήταν ένας πίσω από ένα δέντρο. Έχουμε 5-6 περιστατικά μετά την τελευταία κατάθεση» είπε μιλώντας στο Star για την επίθεση.

Περιγράφοντας το σημερινό περιστατικό κατά της 12χρονης, ο συνήγορος της μητέρας της στην υπόθεση Κολωνού, Απόστολος Λύτρας ανέφερε: «Άγνωστος, αφού άνοιξε την πόρτα του διαμερίσματος που μένει η 12χρονη και ενώ έλειπε η θεία της, χωρίς να προσπαθήσει να μπει μέσα, φορώντας μια κουκούλα full face, της πρόταξε ένα μαχαίρι. Στην προσπάθεια η μικρή να τον απωθήσει, την τραυμάτισε αρκετά στο χέρι. Έχουν υποβληθεί μηνύσεις και για τα τρία περιστατικά και περιμένουμε από τις Αρχές να δούμε».

Υπόθεση Κολωνού

eurokinissi

Απ. Λύτρας: Ξεκάθαρη απειλή

«Ξεκάθαρη απειλή, κάποιοι ή δε θέλουν να συνεχίσει να δίνει καταθέσεις ή θέλουν αυτοί που ήδη βρίσκονται στη φυλακή να φοβίσουν τη μητέρα», τόνισε ο γνωστός ποινικολόγος.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Λύτρας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA αναφέρθηκε σε άλλα δύο περιστατικά που έχουν συμβεί προ ημερών. «Υπάρχουν άλλα 2 επεισόδια και φτάσαμε στο σημερινό. Πριν κάποιες μέρες, άγνωστος πέταξε πέτρα στο παράθυρο της 12χρονης με αποτέλεσμα να σπάσει όλη την τζαμαρία. Το Σάββατο που πέρασε, άγνωστος έπιασε τον αδερφό της 12χρονης στο σημείο που διαμένει, κάνοντας χαρακτηριστική κίνηση, βάζοντας το δάχτυλο στο στόμα, κάνοντας ‘μη μιλάς’», υπογράμμισε ο κ. Λύτρας.

Υπόθεση Κολωνού: Η καταγγελία της μητέρας

“Σήμερα 3-4-2023, η κόρη μου (η οποία έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στον Κολωνό από τον Ηλία Μίχο και άλλους δράστες), δέχθηκε επίθεση στο σπίτι όπου διαμένει με την θεία της και τον αδελφό της, από άγνωστο άνδρα, ο οποίος, αφού παραβίασε την πόρτα, εισήλθε εντός της οικίας, της πρόταξε μαχαίρι, την τραυμάτισε στο χέρι της και τράπηκε σε φυγή.

Το περιστατικό αυτό δεν είναι το πρώτο που συμβαίνει σε βάρος της κόρης μου, αλλά ακόμη και πριν από δύο βδομάδες, άγνωστα άτομα πέταξαν πέτρες στο παράθυρο του δωματίου της, με αποτέλεσμα να σπάσει ολόκληρη η τζαμαρία. Επίσης, το Σάββατο, 1-4-2023, άγνωστος άνδρας πλησίασε και τον δεκάχρονο γιο μου και αδελφό της, μόλις βγήκε από την οικία που διαμένουν και του έκανε και του έκανε απειλητική χειρονομία, δείχνοντάς του να μην μιλήσει, μήνυμα το οποίο προφανώς προοριζόταν να το μεταφέρει στην αδελφή του.

Όλα αυτά τα συμβάντα, προφανώς δεν συνιστούν τυχαία γεγονότα, αλλά αποτελούν προσπάθειες εκφοβισμού της ανήλικης κόρης μου, για να σταματήσει ‘να μιλάει’ σχετικά με όσα βίωσε. Ήδη δε, για το σύνολο των ανωτέρω έχει υποβληθεί μήνυση κατά παντός υπευθύνου και ζητείται η άμεση συνδρομή των αρμόδιων αρχών, ώστε να συλληφθούν ο/οι δράστες, ώστε να προστατευθεί η κόρη μου και η οικογένειά μου. Θέλω να καταστεί σαφές ότι, οποιαδήποτε προσπάθεια εκφοβισμού μας θα αποβεί άκαρπη, η αλήθεια θα λάμψει και όλοι όσοι έχουν κακοποιήσει την ανήλικη κόρη μου θα λογοδοτήσουν ενώπιον των Αρχών” αναφέρει η μητέρα.

Υπόθεση Κολωνού

eurokinissi

Υπόθεση Κολωνού: Η δήλωση των δικηγόρων για την επίθεση με μαχαίρι

«Επίθεση στο σπίτι που διαμένει δέχθηκε σήμερα το 12χρονο κορίτσι που εξέδιδε ο Η. Μίχος και βίασαν περισσότεροι κατηγορούμενοι. Άγνωστος άνδρας, με καλυμμένα χαρακτηριστικά και καλυμμένα τα παπούτσια του με ποδονάρια, προσπάθησε να μπει από την πόρτα, η μικρή την έσπρωξε και πρόλαβε να επιτεθεί στο κορίτσι με μαχαίρι, τραυματίζοντάς την στο χέρι! Το κορίτσι φώναξε δυνατά και αμύνθηκε, με αποτέλεσμα ο άγνωστος να σπεύσει να φύγει.

Δύο ημέρες πριν, καθώς ο μικρός της αδελφός βρισκόταν στην είσοδο του σπιτιού, άγνωστος, σταμάτησε μπροστά του και βάζοντας το δάχτυλο μπροστά στο στόμα του, έκανε το σήμα «μη μιλάς» κι εξαφανίστηκε. Δεν είναι η πρώτη φορά που τα παιδιά απειλούνται, εφόσον προ ημερών άγνωστος πέταξε πέτρα και έσπασε το παράθυρο του δωματίου των παιδιών.

Ο κίνδυνος είναι προφανής, όπως και η απειλή για να μην μιλήσουν. Έξι μήνες μετά την αποκάλυψη των βασανιστηρίων της 12χρονης, η Πολιτεία την έχει αφήσει απολύτως απροστάτευτη, στο έλεος των κυκλωμάτων που την εκμεταλλεύονταν.

Καλούμε τις Αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των παιδιών και καθιστούμε υπεύθυνους όλους τους θεσμικά και πολιτικά αρμόδιους για οτιδήποτε συμβεί στα παιδιά!

ΟΙ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

ΑΣΠΑΣΙΑ ΤΑΡΑΧΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝΤΩΝΙΑ ΛΕΓΑΚΗ»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ