Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Υπόθεση Μάνδρας: Δίκη σε πολικό ψύχος στο Εφετείο – Διακόπηκε αναγκαστικά από το κρύο

Μέσα σε... πολικό ψύχος διεξήχθη τη Δευτέρα η δίκη για τη φονική πλημμύρα της Μάνδρας που στέρησε τη ζωή σε 24 συνανθρώπους μας. 

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπόθεση Μάνδρας: Δίκη σε πολικό ψύχος στο Εφετείο – Διακόπηκε αναγκαστικά από το κρύο
Η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά όλο το τελευταίο διάστημα παρά τα μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊό, λόγω και του κινδύνου παραγραφής των αδικημάτων, αφού οι κατηγορίες είναι σε βαθμό πλημμελήματος.
Άλλωστε, έχει προηγηθεί ήδη ένα… “restart” της δίκης, όταν η μία δικαστής έμεινε έγκυος, με αποτέλεσμα αυτή να ξεκινήσει από την αρχή, παρόλο που είχαν εξεταστεί από το δικαστήριο αρκετοί μάρτυρες.
Έτσι, χάθηκε πολύτιμος χρόνος και πλέον οι δικαστές κάνουν ότι μπορούν για να ολοκληρωθεί η δίκη όσο το δυνατόν πιο σύντομα.
Αποτέλεσμα αυτού, ήταν η δίκη να διεξαχθεί και τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου μέσα σε μία… παγωμένη αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών. Παρά τη χιονόπτωση και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, η διαδικασία συνεχίστηκε σε μία αίθουσα όπου δεν υπάρχει καν θέρμανση. 
Για το γεγονός διαμαρτυρήθηκαν και οι δικηγόροι, με τον Πρόεδρο του δικαστηρίου να διακόπτει τελικά τη διαδικασία στις 12:00 το μεσημέρι, ενώ η κατάσταση είχε γίνει αφόρητη.
Η δίκη είναι προγραμματισμένη να συνεχιστεί την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, ενώ συνεχίζονται οι καταθέσεις των πραγματογνωμόνων, που μελέτησαν τα αποτελέσματα της φονικής πλημμύρας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ