Δευτέρα 08 Αυγούστου 2022

Υπόθεση Μπίκα-Δικηγόρος 24χρονης: “Περιμένουμε ανατροπή της εισαγγελικής πρότασης” – ΒΙΝΤΕΟ

"Πιστεύουμε ότι το δικαστικό συμβούλιο θα μπορεί να περισώσει την αξιοπιστία της Δικαιοσύνης και να δικαιώσει τη Γεωργία" δήλωσε ο δικηγόρος Αθανάσιος Ζιώγας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπόθεση Μπίκα-Δικηγόρος 24χρονης: “Περιμένουμε ανατροπή της εισαγγελικής πρότασης” – ΒΙΝΤΕΟ eurokinissi

Υπόθεση Μπίκα: Μετά την αποκάλυψη του dikastiko.gr ότι η εισαγγελέας ζητεί να επιβληθούν τα δικαστικά έξοδα στην 24χρονη που κατήγγειλε πως έπεσε θύμα βιασμού τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, στη σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης και τη δημόσια τοποθέτηση της ίδιας, ο δικηγόρος της 24χρονης Γεωργίας ανέφερε ότι περιμένει την ανατροπή της εισαγγελικής πρότασης, για την απαλλαγή του 27χρονου κατηγορούμενου, από το Δικαστικό Συμβούλιο.

Ο Αθανάσιος Ζιώγας ανέφερε ότι έγιναν μια σειρά από παραλείψεις από τις αρχές στην υπόθεση του καταγγελλόμενο βιασμό. 

Υπόθεση Μπίκα: “Δεν ευθύνεται η Γεωργία για όσες παραλείψεις έγιναν”, δήλωσε ο κ. Ζιώγας

“Επεξεργαζόμαστε την εισαγγελική πρόταση προκειμένου να αποκρούσουμε όσα αστήριχτα και μη αποδεδειγμένα αναγράφονται και να προετοιμάσουμε το υπόμνημά μας προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.”, είπε ο δικηγόρος.

Υπόθεση Μπίκα

eurokinissi

“Η Γεωργία άσκησε το δημοκρατικό δικαίωμα που έχει κάθε πολίτης πηγαίνοντας να καταγγείλει άμεσα ένα βίαιο περιστατικό σε βάρος της”, ανέφερε.

“Η Γεωργία δεν ευθύνεται για όσες παραλείψεις έγιναν στη συνέχεια, για το ότι δεν της πήραν αίμα, δεν ευθύνεται για ότι πήραν καθυστερημένα τα ούρα. Ούτε για το ότι δεν υπήρχαν ουροσυλλέκτες στο τμήμα. Έστειλαν μια κοπέλα, που πήγε να καταγγείλει τον βιασμό της την Πρωτοχρονιά, στα φαρμακεία για να βρει ουροσυλλέκτες”, επισήμανε ο κ. Ζιώγας.

“Δεν ευθύνεται αν μεταφέρθηκαν χωρίς ασφάλεια ή barcode τα δείγματα στην Ελβετία, τα αποτελέσματα των οποίων βγήκαν μετά από τρεις μήνες για μια απλή εξέταση ούρων που θα μπορούσε να βγει άνετα εδώ. Δεν ευθύνεται η Γεωργία που αμφισβητούνται τα αποτελέσματα της Βέρνης από τους ανθρώπους που τα έστειλαν εκεί”, δήλωσε.

“Δεν ευθύνεται για το ότι έγινε επεξεργασία και περικοπές στις 16 κάμερες του ξενοδοχείου”, είπε.

“Όλα αυτά τα θέσαμε στην εισαγγελέα η οποία προφανώς δεν τα έλαβε υπόψιν. Πιστεύουμε ότι το δικαστικό συμβούλιο θα μπορεί να περισώσει την αξιοπιστία της Δικαιοσύνης και να δικαιώσει τη Γεωργία και να της δώσει το δικαίωμα να εμφανιστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, εκεί που θα υπάρχει και λαϊκή βούληση διότι υπάρχουν ένορκοι και δικαστές, να αντιπαρατεθεί με τους ανθρώπους που δεν εμφανίστηκαν και δεν τους έχει δει κανείς. Αλλά να δουν και τη Γεωργία κατά πρόσωπο, για να δουν αν αξίζει να ενθαρρύνεις έναν άνθρωπο να καταγγείλει μια πράξη όπως αυτή και αν εξαιτίας αυτής της πράξης ενθαρρυνθούν και άλλοι”, επισήμανε ο δικηγόρος της 24χρονης.

Πηγή: grtimes.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ