Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Υπόθεση Μπογδάνου: Αυτεπάγγελτος έλεγχος από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων

Στην Αρχή είχαν κατατεθεί και σχετικές αναφορές για το εν λόγω θέμα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπόθεση Μπογδάνου: Αυτεπάγγελτος έλεγχος από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων eurokinissi

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων ξεκίνησε έλεγχο αυτεπαγγέλτως, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την ανάρτηση ιστοσελίδας με τίτλο «ο σοκαριστικός κατάλογος μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας» και τη δημοσιοποίηση της λίστας με τα ονόματα μαθητών και της δασκάλας του εν λόγω νηπιαγωγείου, τόσο από την ιστοσελίδα meaculpa.gr όσο και από τον βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

Μπογδάνος-Αυτεπάγγελτος έλεγχος από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων

Στην Αρχή είχαν κατατεθεί και σχετικές αναφορές για το εν λόγω θέμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχής:

«Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την ανάρτηση της ενημερωτικής ιστοσελίδας «mea culpa» με τίτλο «Ο σοκαριστικός κατάλογος μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας» και τη δημοσίευση του καταλόγου με τα ονόματα μαθητών και της δασκάλας του εν λόγω νηπιαγωγείου, αλλά και σχετικές αναφορές που έλαβε για το εν λόγω θέμα, κίνησε διαδικασία αυτεπάγγελτου ελέγχου της υπόθεσης από την άποψη της νομοθεσίας για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».

Υπενθυμίζεται ότι όπως έγραψε το dikastiko.gr, εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σχετικά με την λίστα με τα ονόματα νηπίων που αναδημοσίευσε ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Μπογδάνος-Αυτεπάγγελτος έλεγχος από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων

Η προκαταρκτική έρευνα στρέφεται προς πάσα κατεύθυνση και θα διενεργηθεί από τον εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνο. Στο πλαίσιο της έρευνας θα ζητηθεί συνδρομή του ηλεκτρονικού εγκλήματος προκειμένου να διαπιστωθεί το ποιος έκανε τη διαρροή της λίστας. Στη συνέχεια τα στοιχεία αυτά θα αποσταλούν στον εισαγγελέα που θα ερευνήσει αν εμπλέκονται κι άλλα πρόσωπα που συνδέονται με τη διαχείριση του επίμαχου αρχείου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ