Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Υπόθεση Novartis: Απαλλάσσεται ο αντεισαγγελέας Γ. Αγγελής από το αδίκημα παράβασης καθήκοντος

Τι αποφάσισε με βούλευμα το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας. Υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση πως δεν συντρέχει δόλος και σκοπός στο πρόσωπό του.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπόθεση Novartis: Απαλλάσσεται ο αντεισαγγελέας Γ. Αγγελής από το αδίκημα παράβασης καθήκοντος EUROKINISSI

Με βούλευμα του συμβούλιου Εφετών της Αθήνας απαλλάσσεται ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτης της εισαγγελίας Διαφθοράς Γιάννης Αγγελής από το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Σε βάρος του αντεισαγγελέα είχε ασκηθεί δίωξη όπως έγραφε και το dikastiko.gr για το συγκεκριμένο αδίκημα με το σκεπτικό ότι δεν παρέλαβε στοιχεία για λογαριασμό συγγενούς πολιτικού, που πρόσφεραν προφορικά Αμερικανοί στον ίδιο και στους τότε εισαγγελείς Διαφθοράς κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν πραγματοποιήσει στη Βιέννη, το 2018, με αντικείμενο την υπόθεση της Novartis. Απαλλάσσεται ο Γ. Αγγελής από το αδίκημα παράβασης καθήκοντος

Όμως, με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών ο κ. Αγγελής απαλλάσσεται από το συγκριμένο αδίκημα, καθώς οι δικαστές μέλη του δικαστικού συμβουλίου υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση που είχε καταθέσει ο εισαγγελέας Εφετών Γιώργος Οικονόμου για το θέμα.

Στην εισαγγελική πρόταση αναφερόταν σχετικά με την συνάντηση της Βιέννης ότι ο κ. Αγγελής «ουδέποτε αρνήθηκε να παραλάβει, έστω και ανεπίσημα έγγραφα στοιχεία ή στικάκι γιατί αυτά ουδέποτε προσφέρθηκαν», ενώ όπως συμπλήρωσε «στικάκι ποτέ δεν υπήρχε και πολύ περισσότερο δεν συντρέχει στο πρόσωπό του δόλος και σκοπός έτσι όπως απαιτεί του άρθρο 259 ΠΚ να παραβεί τα καθήκοντα της υπηρεσίας τους και να βλάψει το κράτος, στοιχείο σοβαρότατο για έναν ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό…».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ