Υπόθεση Novartis: Η κλήτευση του Κώστα Βαξεβάνη, το κάλεσμα Πολάκη για συγκέντρωση συμπαράστασης και η πολιτική κόντρα

Παρουσιάζεται στον Άρειο Πάγο ο εκδότης- δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης μετά από κλήση των ανακριτριών, καθώς και ο εκδότης Γ. Φιλιππάκης. Σε συγκέντρωση συμπαράστασης καλεί ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

NEWSROOM
Υπόθεση Novartis: Η κλήτευση του Κώστα Βαξεβάνη, το κάλεσμα Πολάκη για συγκέντρωση συμπαράστασης και η πολιτική κόντρα

Υπόθεση Novartis: Διαστάσεις πολιτικής αντιπαράθεσης έχει λάβει η κλήτευση για απολογία την Τετάρτη του εκδότη- δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος θα περάσει το κατώφλι του Αρείου Πάγου στο πλαίσιο της έρευνας από την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου για την υπόθεση με φόντο τη Novartis και κεντρικό πρωταγωνιστή τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης για την κλήση Βαξεβάνη στο Ανώτατο Δικαστήριο, η αντίδραση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη ήταν άμεση. Και στο πλαίσιο της ομιλίας του σε πρόσφατη κομματική εκδήλωση – όπου προκάλεσε και την αντιπαράθεση με τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς – είχε ζητήσει την οργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το γραφείο της ανακρίτριας την ημέρα της απολογίας Βαξεβάνη.

Η ανάρτηση Πολάκη και η αντίδραση της ΝΔ

Και επανήλθε. «Αύριο (σ.σ. σήμερα) στις 1.00 μμ έξω από τον Άρειο Πάγο συμπαραστεκόμαστε στον Κωστα Βαξεβάνη που αποκάλυψε το Σκάνδαλο NOVARTIS και οδηγείται στη Δικαιοσύνη ως κατηγορούμενος για σκευωρία!!! ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΩΣΤΑ» έγραψε σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Άμεση υπήρξε και η απάντηση της Ν.Δ., όπου σε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου αναφέρεται: «Ο κ. Πολάκης μετά την επίθεση κατά της Δικαιοσύνης, την οποία συνέχισε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, καλεί αύριο σε συγκέντρωση έξω από τον Άρειο Πάγο διαμαρτυρόμενος για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να καλέσει σε απολογία τον κ. Βαξεβάνη. Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κλιμακώνει την επίθεση κατά του Ανώτατου Δικαστηρίου αμφισβητώντας ευθέως την ανεξαρτησία του. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, επιστρέφοντας σε πρακτικές που θυμίζουν τις χειρότερες μέρες της διακυβέρνησής τους, ακολουθούν έναν δρόμο επικίνδυνο για τη δημοκρατία».

Υπόθεση Novartis: Οι πράξεις για τις οποίες καλείται σε απολογία ο Κ. Βαξεβάνης

Στην υπόθεση που αφορά στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την ενδεχόμενη εμπλοκή του στη δικαστική διερεύνηση της Novartis, έχει συσχετιστεί και η μήνυση του επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή. Όπως έγραψε το dikastiko.gr για αυτό το σκέλος της δικογραφίας έχει κληθεί σε απολογία το πρωί της Τετάρτης ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης .

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται και οι δυο να ζητήσουν από την ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου προθεσμία για να λάβουν γνώση της δικογραφίας και να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις τους.

Η ανακρίτρια αρεοπαγίτης του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, έχει ειδικότερα καλέσει σε απολογία τον κ. Βαξεβάνη για τις εξής τέσσερεις πράξεις:

* Της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας από κοινού δια της εκθέσεως σε δίωξη ή τιμωρία κάποιου αθώου κατά συρροή.

* Της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας από κοινού δια της μεταχειρίσεως παρανόμως εκβιαστικών μέσων για να πετύχουν οποιαδήποτε έγγραφη ή προφορική κατάθεση κατηγορουμένου ή μάρτυρα.

* Της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή.

* Της εγκληματικής οργάνωσης-συμμορίας.

Υπενθυμίζεται, ότι τον Ιανουάριο απολογείται και η δημοσιογράφος Γιαννα Παπαδάκου και με την ολοκλήρωση αυτού του κύκλου απολογιών, η ανακρίτρια αναμένεται να περάσει στην κλήση προσώπων από την Εισαγγελία Διαφθοράς, ενώ ο κύκλος των απολογιών αναμένεται να κλείσει με την απολογία του πρώην αναπληρωτή υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ