Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

Υπόθεση Πισπιρίγκου: “Δεν έχω ξαναζήσει να με φωνάζει ξαφνικά η μητέρα και να είναι το παιδί σε αυτή την κατάσταση νεκρό!” είπε παιδίατρος

Χαρακτήρισε ανεξήγητη, αιφνίδια και μη αναμενόμενη την εξέλιξη. “Δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε πως έπεσε σε αυτή την κατάσταση” κατέθεσε η γιατρός του Καραμανδάνειου. “Το παιδί δεν είχε συμπτώματα” ανέφερε.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπόθεση Πισπιρίγκου: “Δεν έχω ξαναζήσει να με φωνάζει ξαφνικά η μητέρα και να είναι το παιδί σε αυτή την κατάσταση νεκρό!” είπε παιδίατρος eurokinissi

Με την κατάθεση της παιδιάτρου του Καραμανδανείου νοσοκομείου Διονυσίας Δημητρόπουλου συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για το θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Πισπιρίγκου

eurokinissi

«Είδα πρώτη φορά το παιδί στην εφημερία μου στις 9 Απριλίου 2021. Η μητέρα ανέφερε ότι παρουσίασε βήχα και τάση προς εμετό. Η ειδικευόμενη διαπίστωσε ήπια ωχρότητα δέρματος, βήχα και κοιλιακό άλγος. Όταν πήγα εγώ τα συμπτώματα είχαν υποχωρήσει. Μετά η μικρή ήταν σταθερή αλλά στις 6 το απόγευμα η μητέρα μας ενημέρωσε ότι παρουσιάζει βήχα και πόνο στην κοιλιά. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης τα συμπτώματα και πάλι υποχώρησαν» είπε η παιδίατρος που είδε ξανά τη Τζωρτζίνα την Κυριακή στις 5 το απόγευμα, όταν η κατάσταση της ήταν σταθερή.

«Όμως γύρω στις 7 το απόγευμα ενώ βρισκόμουν στο γραφείο των γιατρών χτύπησε την πόρτα η μητέρα της Τζωρτζίνας και είπε «ελάτε στο δωμάτιο γιατί σφυρίζει το οξύμετρο». Μαζί με την ειδικευόμενη και την κ. Καρκανια φύγαμε για το δωμάτιο. Αρχικά με αργά βήματα. Όμως η νοσηλεύτρια άρχισε να φωνάζει «τρέξτε γρήγορα». Αντίκρισα το παιδί στο μέσο του κρεβατιού χωρίς το ρινικό οξυγόνο. Το οξύμετρο δεν είχε ανταπόκριση. Ρώτησα τη μητέρα πως έφτασε το παιδί στην κατάσταση αυτή. Μου είπε πως σηκώθηκε, έβγαλε μια κραυγή, γούρλωσε τα μάτια κι έκανε τινάγματα άκρων» περιέγραψε η παιδίατρος που ανέλαβε να κάνει ΚΑΡΠΑ και αδρεναλίνη μέχρι να έρθει ο αναισθησιολόγος.

«Το γραφείο των γιατρών είναι γύρω στα 30 μέτρα. Όταν μπήκα στο θάλαμο θυμάμαι ότι το οξύμετρο σφύριζε, αλλά δεν επικεντρώθηκα στο να δω αν είχε στο χέρι το οξύμετρο ή είχε χαθεί η επαφή με το δαχτυλάκι της. Μπορεί να σφυρίξει αν δεν κάνει καλή επαφή, αν έχει βγει ή αν τα άκρα είναι παγωμένα» σημείωσε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Τι σημαίνει «δεν είχε ρινικό οξυγόνο» το παιδί;

Μάρτυρας: Θυμάμαι ότι έλειπε όλο από το κεφαλάκι του παιδιού. Θυμάμαι να το ψάχνω γιατί το πρώτο που ήθελα να κάνω ήταν να βάλω οξυγόνο.

Πρόεδρος: Ένας γιατρός σε μικτή εφημερία πως ειδοποιείται;

Μάρτυρας: Η σοβαρότητα του περιστατικού το καθορίζει. Στο συγκεκριμένο περιστατικό ήμουν πάνω από το παιδί. Έδωσα εντολή στην κ. Στογιαννιδου να πάρει τον αναισθησιολόγο.

Δίκη Πισπιρίγκου

eurokinissi

Πισπιρίγκου: “Δεν έχω ξαναζήσει να με φωνάζει ξαφνικά η μητέρα και να είναι το παιδί σε αυτή την κατάσταση νεκρό!”

«Για εμάς ήταν ανεξήγητο αυτό. Ήταν αιφνίδιο και μη αναμενόμενο. Δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε πως έπεσε σε αυτή την κατάσταση το παιδί. Θα περίμενα να υπήρχε επιδείνωση συμπτωμάτων. Συνήθως η επιδείνωση είναι ωρών. Το παιδί δεν είχε συμπτώματα. Δεν έχω ξαναζήσει να με φωνάζει ξαφνικά η μητέρα και να είναι το παιδί σε αυτή την κατάσταση νεκρό!» ανέφερε.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ