Δευτέρα 29 Μαϊου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Υπόθεση Πισπιρίγκου: Η “εμμονή με τις χαρτορίχτρες” και τα κλάματα Δασκαλάκη – “Δώστε του χάπια να θυμηθεί” η πρώτη αντίδραση της κατηγορούμενης – ΒΙΝΤΕΟ

Την άποψη πως η εντολέας του δεν είχε τις ειδικές γνώσεις να διαπράξει το «τέλειο έγκλημα» εξέφρασε ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπόθεση Πισπιρίγκου: Η “εμμονή με τις χαρτορίχτρες” και τα κλάματα Δασκαλάκη – “Δώστε του χάπια να θυμηθεί” η πρώτη αντίδραση της κατηγορούμενης – ΒΙΝΤΕΟ eurokinissi

Στον καταιγισμό ερωτήσεων που δέχθηκε ο Μάνος Δασκαλάκης για άλλη μία φορά, ξέσπασε σε κλάματα στη διάρκεια της εξέτασής του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της οικογένειας, Τζωρτζίνας, στη δίκη Πισπιρίγκου.

«Ήθελε να με ρίξει στο κρεβάτι για να πάρει το σπέρμα μου και να μου κάνει μάγια. Ντρέπομαι που το λέω. Τόσα χρόνια δεν πίστευα ότι μπορεί να πάει σε χαρτορίχτρες. Αυτή είναι η εμμονή της» ανέφερε.

Από την πλευρά της, η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου που σε όλες τις προηγούμενες συνεδριάσεις είχε παραμείνει σιωπηλή, αντέδρασε όταν ο Μάνος Δασκαλάκης απαντούσε στο συνήγορο της πως δεν θυμάται κάποια συγκεκριμένα γεγονότα. «Δώστε του χάπια να θυμηθεί» μονολογούσε ο 34χρονη εκνευρισμένη.

Η κατηγορούμενη που κατά την πρώτη συνεδρίαση προσήλθε κρατώντας στα χέρια της φωτογραφία της Τζωρτζίνας, στη σημερινή διαδικασία εμφανίστηκε να συνομιλεί με τον συνήγορό της Αλέξη Κούγια.

Σύμφωνα με όσα έχει αναφέρει ο συνήγορός της, η ίδια έχει επιλέξει τη στάση της απόλυτης άρνησης και όπως ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας, κατά τη διάρκεια της εξέτασης του Μάνου Δασκαλάκη, «ο ισχυρισμός είναι πως ότι συνέβη οφείλεται σε παθολογικά αίτια» και με αλλεπάλληλες ερωτήσεις επιχείρησε να αποδομήσει την κατηγορία.

Ο Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο για «απλούστευση της κατηγορίας» σημειώνοντας ότι η εντολέας του δεν είχε τις ειδικές γνώσεις να διαπράξει το «τέλειο έγκλημα». «Έχει σπουδάσει νοσηλευτική, έχει κάνει πρακτική σε νοσοκομείο» ήταν το σχόλιο του Μάνου Δασκαλάκη με τον Αλέξη Κούγια να αναρωτιέται «Διδάσκουν πως να προκαλέσουν ασφυκτικό θάνατο και να μην σας αποκαλύψουν;» και η πρόεδρος συμπληρώνει: «Αν διδάσκονται αυτά στις σχολές πρέπει να τις κλείσουμε».

Δίκη Πισπιρίγκου: «Σας έχουν δασκαλέψει» είπε ο Α. Κούγιας

Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου επιχείρησε να δείξει πως το επεισόδιο στο Καραμανδάνειο, που προκάλεσε την παραπληγία στην Τζωρτζίνα, ήταν όμοιο με μεταγενέστερο στο Ωνάσειο στο οποίο δεν ήταν στο πλευρό της η κατηγορούμενη ενώ επικαλέστηκε σχετικές αναφορές του μάρτυρα.

«Δεν ήταν όμοιο επεισόδιο» ισχυρίστηκε ο Μάνος Δασκαλάκης με τον συνήγορο της κατηγορούμενης να αντιδρά: «Σας έχουν δασκαλέψει».

Μάρτυρας: Δεν έχω δασκαλευτεί από κανέναν

Αλέξης Κούγιας: Γιατί αλλάξατε την κατάθεση;

Μάρτυρας: Δεν άλλαξα καμία κατάθεση…

Πρόεδρος: Η κατάθεση θα αξιολογηθεί…

Αλέξης Κούγιας: Άρα το επεισόδιο ήταν στη ΜΕΘ του Ωνασείου χωρίς την παρουσία κάποιου. Για ποιο λόγο ενώ εκεί δεν ήταν η κατηγορούμενη λέτε ότι το αντίστοιχο επεισόδιο στο Καραμανδάνειο το προκάλεσε εκείνη. Γιατί το υιοθετήσατε;

Μάρτυρας: Το παιδί στο Ωνάσειο ήταν τετραπληγικό και το έπαθε λόγω κρίσης. Πριν το παιδί ήταν υγιέστατο και δεν είχε κανένα θέμα. Μας είχαν ενημερώσει ότι θα υπάρχουν επεισόδια στο παιδί…

Αλέξης Κούγιας: Άρα και στις 29 Ιανουαρίου που έχασε τη ζωή του έπαθε κρίση.

Δίκη Πισπιρίγκου: Η κεταμίνη και η απουσία λόγου να σκοτώσει

Χτίζοντας την υπερασπιστική τακτική της εντολέως του στη δίκη Πισπιρίγκου, ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε εκ νέου στη χορήγηση κεταμίνης, με τον μάρτυρα να δηλώνει πωςη κατηγορούμενη «έκανε τα πάντα για το παιδί» ενώ συμφώνησε πως δεν είχε διαπιστώσει ότι επεδίωκε να είναι μόνη μαζί του.

Αλέξης Κούγιας: Πως εξηγείτε με τέτοια λατρεία στα παιδιά της να τα εκτελεί ένα- ένα για να σας κρατήσει;

Μάρτυρας: Ήμασταν μαζί , αυτό της έδειχνα

Αλέξης Κούγιας: Είχε στο μυαλό της ότι ήσασταν μαζί . Είχε πειστεί για αυτό …Άρα δεν είχε λόγο να σκοτώσει .

Αλέξης Κούγιας: Πώς χορηγήθηκε η κεταμίνη;

Μάρτυρας: Έχω υιοθετήσει πλήρως το βούλευμα δεν είμαι γιατρός. Μέσω τραχειοστομίας. Το παιδί είχε επανέλθει μετά από 55 λεπτα, μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Αλέξης Κούγιας : Πώς δεν βρέθηκε η κεταμίνη όταν έγιναν τοξικολογικές.

Μάρτυρας : Το παιδί επανήλθε, λογικά μεταβολίστηκε.

Αλέξης Κούγιας: Στο πτυχίο ιατρικής κοπήκατε…

Τζωρτζίνα: Η ώρα του θανάτου

Στο πλαίσιο της εξέτασης ο Μάνος Δασκαλάκης κλήθηκε να περιγράψει την εικόνα της Ρούλας Πισπιρίγκου λίγα λεπτά μετά το θάνατο της Τζωρτζίνας. «Ήταν αμίλητη, με γουρλωμένα μάτια και δεν απαντούσε» είπε, ενώ στη συνέχεια «πήγε πάνω στο παιδί και έκλαιγε».

Αλέξης Κούγιας : Υποκρινόταν η κατηγορούμενη ;

Μάρτυρας: Δεν μπορώ να το γνωρίζω

Αλέξης Κούγιας: Εντάξει…

Μάρτυρας : Δεν είμαι μέσα στην ψυχολογία της… Είδα ότι πολλά που πίστευα 10 χρόνια δεν ίσχυαν.

Αλέξης Κούγιας: Τι εικόνα είχατε εκείνη την ώρα ;

Μάρτυρας : Ότι ήταν σοκαρισμένη και δεν μπορούσε να αντέξει όλο αυτό… Κανείς δεν μου μίλησε για εγκληματική ενέργεια.

Δίκη Πισπιρίγκου

(eurokinissi)

Η νοσηλεία της Τζωρτζίνας

Στη νοσηλεία της 9χρονης Τζωρτζίνας και σε συνομιλίες που αφορούσαν την περίοδο αυτή αναφέρθηκε ο Μάνος Δασκαλάκης. «Φαίνεται ξεκάθαρα ποιος θέλει το καλό του παιδιού και ποιος τραβάει την κατάσταση στα άκρα» είπε.

«Στις 8/4 συγκεκριμένα υπάρχει ένα μήνυμα από την κατηγορούμενη στην αδερφή της, αν φοράω βέρα… Στις 9/4 στέλνει μήνυμα η αδερφή της στην κατηγορούμενη “μίλησα με τη μαμά και βρήκε το τηλέφωνο της παιδοψυχολόγου. Της είπε να έρθει ως εξωτερική”. Η κατηγορούμενη απαντά “άσε να δούμε πρώτα τι έχει το παιδί”…. Στις 9/4 παραδέχεται στην αδερφή της και λέει “Δεν αφήνω το παιδί μόνο του με το Μάνο για κανένα λόγο”» αναφέρει και συνεχίζει «Στις 10/4 της λέω μου είπαν ότι το παιδί θα το δει παιδοψυχολόγος και θα φανεί αν του έχετε βάλει λόγια. Τότε η κατηγορούμενη ωρυόταν, τι δουλειά έχεις εσύ, που τα ξέρεις αυτά, θα δεις τι έχει να γίνει αύριο. Στις 10/4 πάλι μιλά με την αδερφή της και λέει ότι το παιδί ζήτησε να με δει. Τότε με πήρε τηλέφωνο να πάω να δω το παιδί και αυτό έπαθε πτώση οξυγόνου» κατέθεσε ο μάρτυρας.

Δίκη Πισπιρίγκου: Τα μηνύματα

Με δάκρυα στα μάτια ο Μάνος Δασκαλάκης λέει: «Στις 11 / 4 και ενώ είμαι με το παιδί, η Τζωρτζίνα στέλνει μήνυμα στη μητέρα της , από το κινητό μου, και της λέει κοιμήσου λίγο ακόμη και έλα το απόγευμα. Αυτή απαντά όχι θα έρθω κανονικά σε μια ώρα». Ο Μάνος Δασκαλάκης αναφέρεται και σε μήνυμα στις 13.4 λέγοντας πως «ενώ το παιδί χαροπαλεύει στη ΜΕΘ , αυτή ήταν στο σπίτι. Πήγε να ξεκουραστεί γιατί ήταν έγκυος Τότε, έτσι έλεγε τουλάχιστον. Και έλεγε αν μπορείς ξεμπλόκαρε με από το φεισμπουκ γιατί θελω να κάνω ανάρτηση για τη Μαλένα . Αυτό την ένοιαζε τότε».

Σε μηνύματα με φίλη της Ρούλας Πισπιρίγκου αναφέρθηκε επίσης ο Μάνος Δασκαλάκης. «Υπάρχουν μηνύματα με την πιο επιστήθια φίλη της, που συνομιλεί με χαρτορίχτρες και ζητά τα λεφτά της πίσω γιατί εγώ έφυγα από το σπίτι τελικά και δεν πέσανε μέσα σε όσα της λέγανε».

«Επίσης υπάρχουν μηνύματα με την ίδια φίλη… ντρέπομαι ειλικρινά ακόμα και να το πω… 5.2.2022 ενώ έχει φύγει το παιδί που η χαρτοριχτρα της έχει πει ένα τρόπο, φαίνεται από τα μηνύματα, τον τρόπο που επιχειρεί, ενώ εγώ τη στηρίζω με όλη μου τη δύναμη γιατί δεν ήθελε να τα πιστέψω, ήθελε να με ρίξει στο κρεβάτι για να πάρει το σπέρμα μου και να μου κάνει μαγιά. Ντρέπομαι που το λέω. Τόσα χρόνια δεν πίστευα ότι μπορεί να πάει σε χαρτορίχτρες. Αυτή είναι η εμμονή της».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ