ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Υπόθεση Πισπιρίγκου: Μήνυση Κούγια κατά των γιατρών του Καραμανδάνειου για την ανακοπή της Τζωρτζίνας – ΒΙΝΤΕΟ

Αφορά στα αδικήματα της σωματικής βλάβης εξ αμέλειας από υπόχρεο, της ψεύδους βεβαίωσης και της ψεύδους κατάθεσης. Ζητά να κληθεί στο Δικαστήριο και η παιδοκαρδιολόγος Αγγελική Καρατζά.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπόθεση Πισπιρίγκου: Μήνυση Κούγια κατά των γιατρών του Καραμανδάνειου για την ανακοπή της Τζωρτζίνας – ΒΙΝΤΕΟ (EUROKINISSI)

Στην υποβολή μήνυσης σε βάρος των παιδιάτρων του Καραμανδανείου Νοσοκομείου για την ανακοπή που υπέστη η Τζωρτζίνα και την οδήγησε σε τετραπληγία προχώρησε ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου Αλέξης Κούγιας. Η μήνυση αφορά στα αδικήματα της σωματικής βλάβης εξ αμέλειας από υπόχρεο, της ψεύδους βεβαίωσης και της ψεύδους κατάθεσης.

Κούγιας

eurokinssi

Πισπιρίγκου: Αίτημα Κούγια για κλήτευση στο δικαστήριο της παιδοκαρδιολόγου Αγγελικής Καρατζά

Ο Αλέξης Κούγιας υπέβαλλε και αίτημα κλήτευσης στο δικαστήριο της παιδοκαρδιολόγου Αγγελικής Καρατζά αλλά και αίτημα ανάγνωσης της κατάθεσης της που έδωσε στην ανάκριση για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. «Η κ. Καρατζά διαψεύδει τους γιατρούς στο Καραμανδάνειο που λένε ότι επικοινώνησαν μαζί της οποτεδήποτε πριν η Τζωρτζίνα πάθει την ανακοπή. Η κατάθεσή της οδηγεί σε πλήρη κατάρρευση της κατηγορίας για απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς διαψεύδει ότι δήθεν επικοινώνησαν μαζί της είτε κατά την εισαγωγή, είτε κατά τη νοσηλεία. Η μοναδική επικοινωνία που είχαν μαζί της ήταν μετά την ανακοπή, όταν την ρώτησαν αν είχε εξετάσει ποτέ τη Τζωρτζίνα στο παρελθόν» σημείωσε ο Αλέξης Κούγιας με την εισαγγελέα να προτείνει να γίνει δεκτό το αίτημα για κλήση, αλλά να επιφυλάσσεται για την ανάγνωση της κατάθεσης.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να κλητευθεί η κ. Καρατζά αναφέροντας μεταξύ άλλων στη σχετική τοποθέτηση της στη δίκη: «Έχει προκύψει από την αποδεικτική διαδικασία ότι οι γιατροί καταθέτουν ότι επικοινώνησαν μαζί της. Υπάρχει λόγος κλήτευσης της, λοιπόν, για να καταθέσει. Σχετικά με το αίτημα ανάγνωσης του εγγράφου της κατάθεσής της, που ανήκει σε άλλη δικογραφία και αφορά τα αλλά παιδιά, θεωρώ ότι δεν πρέπει να αναγνωσθεί στο παρόν δικονομικό στάδιο. Πρέπει να επιφυλαχθούμε».

Πισπιρίγκου

eurokinissi

Σε ανακοίνωσή του που είχε προηγηθεί της ακροαματικής διαδικασίας ο κ. Κούγιας ανέφερε «για όλους αυτούς τους ασυνείδητους, σήμερα, στο ΜΟΔ Αθηνών, όπου με υποδειγματικό τρόπο διεξάγεται η υπόθεσις της δήθεν ανθρωποκτονίας εις βάρος της Τζωρτζίνας, θα αναδειχθεί η αλήθεια και θέλουμε να δούμε που θα τρέχουν να κρυφτούν όλοι αυτοί που ψευδόρκησαν για να σωθούν οι ίδιοι, το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών που συκοφάντησε τον κ. Κούγια με την ανακοίνωσή του εις βάρος του, αλλά και ο κ. Πλεύρης που έσπευσε να τους υπερασπιστεί».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ