Τρίτη 03 Οκτωβρίου 2023

Υπόθεση πλαστογραφίας στην Κω: Κάθειρξη 15 ετών σε 39χρονο – Αθώος ένας 33χρονος

Ο 39χρονος ενεπλάκη σε σκάνδαλο στην οικονομική διαχείριση της Στρατιωτικής Μεραρχίας της Κω.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπόθεση πλαστογραφίας στην Κω: Κάθειρξη 15 ετών σε 39χρονο – Αθώος ένας 33χρονος freepik

Ποινή κάθειρξης 15 ετών και πρόστιμο 8.000 ευρώ, με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων σε έναν 39χρονο, κατηγορούμενο για πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου με επιδιωκόμενο όφελος και αντίστοιχη προξενηθείσα ζημία υπερβαίνουσα το ποσό των 150.000 ευρώ και για απάτη σε βάρος του Δημοσίου με επιδιωκόμενο όφελος και αντίστοιχη προξενηθείσα ζημία υπερβαίνουσα το ποσό των 150.000 ευρώ.

Πλαστογραφία

Πλαστογραφία στη Ρόδο: Το χρονικό της υπόθεσης

Ο 39χρονος ενεπλάκη σε σκάνδαλο στην οικονομική διαχείριση της Στρατιωτικής Μεραρχίας της Κω ενώ το δικαστήριο έκρινε αθώο τον 33χρονο συγκατηγορούμενό του.

Ο πρώτος συγκεκριμένα στο Στρατόπεδο Συνταγματάρχη Kρεκούκια, στην περιοχή Αμπάβρη, στις 24 Μαρτίου 2014, φέρεται να κατάρτισε πλαστά έγγραφα, και να έκανε χρήση αυτών την 26η Μαρτίου 2014.

Ειδικότερα, ο πρώτος κατηγορούμενος που φέρει τον βαθμό του Λοχαγού και υπηρετούσε ως Διευθυντής του 80ου Κεντρικού Ταμείου Εθνοφυλακής (ΚΤΕΘ) της 80 ΑΔΤΕ φέρεται, αφού έλαβε από μπλοκ επιταγών της Τράπεζας της Ελλάδος επιταγή της Μεραρχίας την συμπλήρωσε με τα στοιχεία του και το ποσό των 220.000 ευρώ πλαστογραφώντας τις υπογραφές του επόπτη Οικονομικών Υπηρεσιών (ΕΟΥ) και του Κεντρικού Διαχειριστή Χρηματικού.

Φέρεται να παρενέβη εξάλλου και στο ηλεκτρονικό σύστημα και να κατάρτισε σχετικό διαβιβαστικό έγγραφο προς το Πρακτορείο της Τράπεζας της Ελλάδος στην Κω, συμπληρώνοντας ανύπαρκτους αριθμούς πρωτοκόλλου. Πλαστογραφία

Στο σχετικό διαβιβαστικό έγγραφο εμφάνιζε την συγκεκριμένη επιταγή να έχει εκδοθεί για κάλυψη και πληρωμή υπηρεσιών στελεχών μηνών Ιανουαρίου – Μαρτίου 2014, κινήσεις στελεχών, μισθοδοσία οπλιτών και δαπανών μονάδων.

Στη συνέχεια, στις 26 Μαρτίου 2014, έκανε χρήση των παραπάνω δύο πλαστών εγγράφων εμφανιζόμενος με την ιδιότητα του διευθυντή του 80ου Κεντρικού Ταμείου Εθνοφυλακής ενώπιον του αρμόδιου τραπεζικού υπαλλήλου του Πρακτορείου της Τράπεζας της Ελλάδος στην Κω και του παρέδωσε την προαναφερόμενη πλαστή επιταγή, συρόμενη σε τραπεζικό λογαριασμό του 80ου ΚΤΕΘ και το προαναφερόμενο, απαιτούμενο συνοδευτικό της ανωτέρω επιταγής, πλαστό διαβιβαστικό έγγραφο, ως δήθεν ακριβές αντίγραφο εκ του δήθεν υπάρχοντος πρωτοτύπου, προκειμένου να επιτύχει την είσπραξή της.

Ο τραπεζικός υπάλληλος τού παρέδωσε, ελλείψει επαρκούς ταμειακού αποθέματος, το ποσό των 20.000 ευρώ σε μετρητά, το οποίο ακολούθως κατέθεσε στον τηρούμενο στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος τραπεζικό λογαριασμό του Κεντρικού Ταμείου Εθνοφυλακής της Κω, καθώς και επιταγή της Τράπεζας της Ελλάδος, ποσού 200.000 ευρώ, εκδοθείσα εις διαταγή του πρώτου κατηγορούμενου, με σχετική εντολή πληρωμής προς υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στην Κω.

Ο πρώτος κατηγορούμενος εμφανίστηκε στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στην Κω, με την ιδιότητα δήθεν του διευθυντή του 80ου Κεντρικού Ταμείου Εθνοφυλακής, οπισθογράφησε την επιταγή και εισέπραξε τα χρήματα.

Ο λοχαγός υπήρξε ιδρυτικό μέλος συλλόγου τεχνικών – πνευματικών παιγνίων και τέξας ο οποίος λειτούργησε, όπως προέκυψε από την έρευνα, ως λέσχη παράνομης διεξαγωγής πόκερ!

Την υπόθεση χειρίστηκε ο δικηγόρος κ. Παναγιώτης Αβρίθης.

Πηγή: dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ