Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Υπόθεση πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ: Μακραίνει ο κατάλογος καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση – Στα 10 τα φερόμενα θύματα

Εμφανίζεται να συνέχιζε την τέλεση γενετήσιων πράξεων σε βάρος ανηλίκων και μετά την παραπομπή του για την πρώτη υπόθεση, που οδήγησε σε καταδίκη. Τι δείχνει η προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπόθεση πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ: Μακραίνει ο κατάλογος καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση – Στα 10 τα φερόμενα θύματα eurokinissi

Υπόθεση πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ: «Βροχή» καταγγελιών πέφτει σε βάρος του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων κοριτσιών, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας υπάρχουν ήδη 10 καταγγελίες.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες προέκυψαν περισσότερες από 10 νέες περιπτώσεις, με παρόμοιες καταγγελλόμενες πράξεις. Ο χρόνος τέλεσής των καταγγελλόμενων αδικημάτων φέρεται να φτάνει έως και το 2019, όταν ήδη εκκρεμούσε σε βάρος του η πρώτη υπόθεση στη δικαιοσύνη. Υπενθυμίζεται, ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει καταδικαστεί σε 12 έτη κάθειρξης για κατ΄ εξακολούθηση τέλεση γενετήσιων πράξεων σε βάρος κοριτσιού ηλικίας 6-8 ετών ανήλικης από το 2011 έως το 2013.
Υπόθεση πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ

eurokinissi

Υπόθεση πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ: Οι πρώτες πέντε καταγγέλλουσες έχουν καταθέσει μήνυση

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι οι πρώτες πέντε καταγγέλλουσες έχουν καταθέσει μήνυση, ενώ οι υπόλοιπες περιπτώσεις προκύπτουν μέσα από καταθέσεις που δόθηκαν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας.
Μάλιστα, φαίνεται πως περιγράφεται μια συνεχής δράση του κατηγορουμένου, που μόλις έβρισκε ευκαιρία κακοποιούσε σεξουαλικά ανήλικα κορίτσια. «Μια μέρα στα μέσα περίπου των διακοπών εγώ ο Γ. και κάτι άλλα κοριτσάκια παίζαμε μέσα στη θάλασσα. Κατά τη διάρκεια αυτή ο μηνυόμενος με πλησίασε και κάνοντας ένα αστείο «για το κατούρημα στη θάλασσα», βρήκε αφορμή και μου έπιασε το αιδοίοΕκείνη τη στιγμή ταράχτηκα, ένιωσα αμήχανα χωρίς να καταλάβω το λόγο καθώς δεν μπορούσα να αντιληφθώ γιατί κάποιος να σε πιάσει σε εκείνο το σημείο. Ύστερα από το συμβάν βρήκα αφορμή να βγω από τη θάλασσα και έκτοτε άρχισα να τον αποφεύγω».
Η καταγγέλλουσα περιγράφει ότι την επόμενη χρονιά εντόπισε τον ντράμερ και πάλι στην παραλία, υποστηρίζοντας ότι τον έβλεπε «να συνεχίζει να πλησιάζει τα παιδιά των παραθεριστών και δήθεν «να παίζει» μαζί τους». «Αυτό που μου έκανε ο μηνυόμενος με τάραξε. Για αυτό έρχομαι μπροστά και καταθέτω τα όσα συνέβησαν ώστε να μην πέσει κανένα άλλο κορίτσι θύμα του, έχοντας πλέον πλήρη συνείδηση του ότι αυτό που υπέστην από τον συγκεκριμένο άνθρωπο είναι σοβαρό αδίκημα» σημειώνει.
Σε μια δεύτερη καταγγελία ο ντράμερ εμφανίζεται να χρησιμοποιεί ένα παιχνίδι στον υπολογιστή για να προσελκύσει τα κορίτσια στο σπίτι του. «Τον μηνυόμενο η οικογένειά μου τον γνώριζε χρόνια, καθώς ήταν γείτονας. Όταν άρχισε η νέα σχολική χρονιά πήγα δύο φορές σε παιδοψυχολόγο για να με βοηθήσει. Πολλές φορές αυτός ερχόταν να πάρει τις κόρες του από το σχολείο και ο μεγαλύτερός μου φόβος ήταν μήπως μου έλεγε να πάρει μαζί κι εμένα να με γυρίσει, γιατί μέναμε κοντά. Οι γονείς μου δε με άφησαν να ξαναπάω στο σπίτι τους και η μητέρα μου πάντα μου έλεγε να μην περνάω ούτε απέξω» περιγράφει η καταγγέλλουσα.

Και συνεχίζει: «Εκείνο το καλοκαίρι φιλοξενούσα και την φίλη μου, η οποία έμενε τότε στο εξωτερικό και ερχόταν και έμενε μαζί μας κάθε καλοκαίρι. Μας πρότεινε να παίξουμε στον υπολογιστή το ηλεκτρονικό παιχνίδι, στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο χαρακτήρας (…) πολύ δημοφιλής στα κορίτσια της ηλικίας μου. Τα κορίτσια κοιτούσαν την οθόνη του υπολογιστή και αυτός βρήκε την ευκαιρία να βάλει το χέρι του μέσα από το εσώρουχό μου και άρχισε να τρίβει τα δάχτυλά του στο αιδοίο μου, ανάμεσα στα πόδια μου. Προσπάθησα να σηκωθώ εκείνη την στιγμή αλλά με έπιασε από τα μπράτσα και με τράβηξε πάνω στο μόριό του και συνέχισε να με χαϊδεύει και να τρίβει σε εκείνο το σημείο».

Υπόθεση πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ

FREEPIK

Υπόθεση πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ: Τι λέει ο δικηγόρος των θυμάτων

Σύμφωνα με τον δικηγόρο θυμάτων στην υπόθεση, κ. Παναγιώτη Παπαϊωάννου η δράση του ντράμερ ήταν συνεχής. «Με ταχύτατους ρυθμούς και αλλεπάλληλες αποκαλύψεις με λεπτομέρειες που προκαλούν αποστροφή ολοκληρώνεται η πρώτη φάση της προκαταρκτικής εξέτασης για σωρεία γενετήσεων πράξεων τις οποίες τελούσε επί σειρά ετών κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, σε βάρος τουλάχιστον δέκα (10) όπως γίνεται μέχρι σήμερα γνωστό ανηλίκων κοριτσιών, όλων θυμάτων του ήδη καταδικασθέντος πρωτοδίκως σε 12ετή κάθειρξη για αποπλάνηση.
Στις 14/2/2022, μετά από παραγγελία του Εισαγγελέως Πλημ/κών Αθηνών που είχε παραλάβει και μελετήσει την υποβληθείσα πριν δύο εβδομάδες μηνυτήρια αναφορά πέντε, αγνώστων μεταξύ τους, ενηλίκων γυναικών που τον καταμήνυαν ότι τις είχε κακοποιήσει όταν ήταν μεταξύ 8 και 13 ετών σε διάφορους τόπους και χρόνους, διατάχθηκε κατεπειγόντως η διεξαγωγή προανακριτικών πράξεων που θα διερευνούσαν το ποιόν των καταγγελιών αυτών. Μέσα σε μία εβδομάδα, αυτές διπλασιάστηκαν, ενώ ακόμη περισσότερες αναμένεται να δουν το φως της δημοσιότητας.
Προέκυψαν τουλάχιστον 10 νέες περιπτώσεις, που σχετίζονται με αδικήματα που εχουν τελεσθεί έως και το 2018 με 2019. Όσο δηλαδή εκκρεμούσε η πρώτη υπόθεση, για την οποία είχε κληθεί για πρώτη φορά σε απολογία ο Γ.Γ. το 2015, φαίνεται ότι εξακολουθούσε απτόητος έναν τρόπο ζωής που σχετιζόταν άμεσα με την σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών, όπου βρισκόταν και όποτε μπορούσε.
Είναι εντυπωσιακό ότι ορισμένες άγνωστες στις μηνύτριες γυναίκες προσήλθαν αυτοβούλως στη διεξαγόμενη προκαταρκτική εξέταση, ενώ ακόμη περισσότερες κινούνται επιπλέον και με νέες μηνύσεις εις βάρος του Γ.Γ. και για άλλα επεισόδια εξακολουθητικής σεξουαλικής κακοποίησης, ορισμένα από τα οποία συμπεριλαμβάνουν και άσκηση βίας».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ