Τετάρτη 06 Ιουλίου 2022

Υπόθεση Στάθη Παναγιωτόπουλου: Η δικηγόρος της κοπέλας ζητεί προστασία της εντολέως της

Ζητά να μην δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του θύματος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπόθεση Στάθη Παναγιωτόπουλου: Η δικηγόρος της κοπέλας ζητεί προστασία της εντολέως της

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Επιστολή-προειδοποίηση έστειλε η δικηγόρος της γυναίκας που είχε πέσει θύμα revenge porn από τον τηλεπαρουσιαστή ζητώντας τα μέσα ενημέρωσης να προστατεύσουν την εντολέα της.

Μέσω της επιστολής, η κ. Σταυρούλα – Αντιγόνη Π. Πριλή ζητά να μην δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του θύματος , καθώς με αυτό τον τρόπο θα δεχθεί ανεπανόρθωτη ζημιά, ενώ τονίζει ότι δεν επιτρέπεται η με οποιονδήποτε τρόπο παρενόχληση της εντολέως της, καθώς και του οικογενειακού και κοινωνικού της περιγύρου.

Δείτε αναλυτικά τι αναφέρει η δικηγόρο της κοπέλας

«Όπως έχει καταστεί γνωστό, έχω αναλάβει την Υπεράσπιση και Νομική Εκπροσώπηση της καταγγέλλουσας στην υπόθεση κατά Ευσταθίου Παναγιωτόπουλου. Με την ως άνω ιδιότητά μου, και προκειμένου : να προστατεύσω τα έννομα συμφέροντα της εντολέως μου, να επιτευχθεί η μη περαιτέρω προσβολή της τιμής , υπόληψης και εν γένει της προσωπικότητάς της και να μην καταστούν γνωστά καθ’ οιονδήποτε τρόπο απόρρητα έγγραφα και στοιχεία της εκκρεμούς ενώπιον των Ποινικών Δικαστηρίων υπόθεσης, δηλώνω τα παρακάτω και παρακαλώ για την απόλυτη τήρηση αυτών. Έχουν περιέλθει σε γνώση μας πληροφορίες για διαρροή εγγράφων , ευρισκομένων εντός της σχετικής δικογραφίας, στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο. Πέραν του ότι η εν λόγω διαρροή γνωστοποίηση συνιστά αδίκημα το οποίο θα διευρευνηθεί από τον αρμόδιο Εισαγγελέα και οι υπεύθυνοι θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου, η οποιαδήποτε κοινοποίηση- δημοσιοποίηση προσβάλλει κατάφωρα την προσωπικότητα της εντολέως μου, καθώς προσδιορίζει την ταυτότητα της εμμέσως δια των στοιχείων της δικογραφίας , τα οποία (ενδεχομένως να) παραμένουν αναρτημένα στο Διαδίκτυο και προσβάσιμα (βίντεο και φωτογραφίες με συγκεκριμένους τίτλους, χρονική διάρκεια, όνομα χρήστη κλπ).

Ως εκ τούτου ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ:

Α) η με οποιονδήποτε τρόπο δημοσιοποίηση στοιχείων που προσδιορίζουν την ταυτότητά της (ενδεικτικά αναφέροντας , δεν επιτρέπεται : η αναφορά ακόμα και των αρχικών γραμμάτων του ονοματεπωνύμου της, η προβολή ή δημοσιοποίηση εικόνων της ακόμα και αν αυτές έχουν υποστεί μοντάζ με «μωσαϊκό », η καταγραφή ή/και αναπαραγωγή της φωνής της κλπ.)

Β) η με οποιονδήποτε τρόπο δημοσιοποίηση οποιουδήποτε αποδεικτικού στοιχείου και εγγράφου της ποινικής δικογραφίας από τον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο, καθώς δια του περιεχομένου του, θα επέλθει η δημοσιοποίηση της ταυτότητας της και ανεπανόρθωτη ζημία από την εύρεση και προβολή αποδεικτικών στοιχείων (εικόνων, βίντεο και εγγράφων). Σε περίπτωση που έχει ήδη επέλθει δημοσιοποίηση ζητώ το κατέβασμα-απόσυρση σχετικών στοιχείων από το διαδίκτυο και την απόσυρση των εντύπων με σκοπό την μην διάθεση τους στο κοινό (περιοδικών-εφημερίδων).

Γ) η με οποιονδήποτε τρόπο παρενόχληση της εντολέως μου, καθώς και του οικογενειακού και κοινωνικού της περιγύρου .ΔΗΛΩΝΩ ΡΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΠΑΝΤΟΣ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΟΠΩΣ , ΑΝΤΙ ΚΑΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΝΤΟΛΕΩΣ ΜΟΥ, ΥΠΟΒΑΛΩ ΕΓΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΩ ΑΓΩΓΗ & ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΟΥΝ- ΑΠΟ ΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΦΥΣΙΚΟ Ή/ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ- ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΩ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΒΛΑΒΗΣ».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ