Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Υπόθεση Βγενόπουλου: Τι απαντά η Βασιλική Θάνου μετά το σάλο από ηχητικό που την “εμπλέκει” σε “παραδικαστικό” κύκλωμα

Άθλια συκοφαντία χαρακτηρίζει η πρώην υπηρεσιακή πρωθυπουργός όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την εμπλοκή της στην υπόθεση. Το θέμα προκάλεσε σφοδρή πολιτική σύγκρουση ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπόθεση Βγενόπουλου: Τι απαντά η Βασιλική Θάνου μετά το σάλο από ηχητικό που την “εμπλέκει” σε “παραδικαστικό” κύκλωμα EUROKINISSI

Υπόθεση Βγενόπουλου: Σε μία δριμεία απάντηση προχώρησε η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και υπηρεσιακή πρωθυπουργός, Βασιλική Θάνου, έναντι των όσων δημοσιοποιήθηκαν προερχόμενα από την πλευρά του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, ως προς την εμπλοκή της σε δράση “παραδικαστικών” κυκλωμάτων την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή ηχητικό ντοκουμέντο που εμφανίζει μια φίλη της να ζητάει χρήματα, εκ μέρους της, από αυτόν ώστε να κλείσει ευνοϊκά μια υπόθεσή του.

Η κυρία Θάνου κάνει λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού των πολιτών από τα σοβαρά καθημερινά προβλήματα, εμπλέκοντας το όνομά της και προαναγγέλλει άμεση άσκηση όλων των νόμιμων μέσων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Β. Θάνου

«Η απάντηση στο εύλογο ερώτημα που γεννάται σε όλους, για ποιο λόγο τώρα και μετά πάροδο έξη (6) χρόνων), κάποιοι θυμήθηκαν να «αναμασήσουν» την κατασκευασμένη σε βάρος μου άθλια συκοφαντία από τον τότε ελεγχόμενο από τη Δικαιοσύνη Ανδρ. Βγενόπουλο, είναι η εξής: Σε περίοδο που ο κόσμος αγωνιά για το πώς θα πληρώσει το ρεύμα, το πετρέλαιο, τη βενζίνη και όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, που οι τιμές τους ανεβαίνουν καθημερινά, κάποιοι, εξυπηρετώντας συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες από τα σοβαρά καθημερινά τους προβλήματα, εμπλέκοντας το όνομά μου σε υπόθεση διαφθοράς. Και ταυτόχρονα να δικαιολογηθούν έτσι, και στο εσωτερικό και στα Ευρωπαϊκά Όργανα, όπου τα πρόσωπα αυτά είναι πολύ εκτεθειμένα, εξ αιτίας των ποινικών διώξεων σε βάρος των Εισαγγελέων και των δημοσιογράφων, που ερευνούσαν τη διαφθορά στην υπόθεση Novartis και στη Λίστα Λαγκάρτ.

EUROKINISSI

Προφανώς, δεν μπορούν να ξεχάσουν ότι κατά τη διάρκεια της τεσσαρακονταετούς υπηρεσίας μου στη Δικαιοσύνη, ήμουν από εκείνους που δεν δέχθηκαν ποτέ να συγκαλύψουν τη διαφθορά.

Επιφυλάσσομαι για την άμεση άσκηση όλων των νομίμων δικαιωμάτων μου, εναντίων όσων ανακυκλώνουν τις άθλιες συκοφαντίες σε βάρος μου, οι οποίες διερευνήθηκαν και αρχειοθετήθηκαν από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, από το 2016».

Υπόθεση Βγενόπουλου: Το ηχητικό ντοκουμέντο

Όπως έγραψε το dikastiko.gr η αντίδραση προήλθε από τo ηχητικό ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας στο iefimerida.gr φέρει τον Ανδρέα Βγενόπουλο (ο οποίος δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή) να συνομιλεί με γυναίκα επιχειρηματία που εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της Βασιλικής Θάνου, τότε προέδρου του Αρείου Πάγου και μετέπειτα υπηρεσιακής πρωθυπουργού, να ζητάει χρήματα προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω δικαστικές περιπέτειες του ιδίου και συνεργατών του. Αφορά στην περίοδο που ο ισχυρός άνδρας της MIG είχε καταγγείλει με συνέντευξη Τύπου ότι εκβιαζόταν και μάλιστα ειχε καταγγείλλει ανοιχτά την κα Θάνου που τον διέψευσε.

Στο ηχητικό οι διάλογοι φέρουν τον Ανδρέα Βγενόπουλο να συζητά με γυναίκα επιχειρηματία που δηλώνει πως εκπροσωπεί τη Βασιλική Θάνου σχετικά με τη διαδικασία διάθεσης χρημάτων με αναφορές σε «βιβλιοθήκες» και «βιβλία», ορολογία που και ο επιχειρηματίας είχε καταγγείλει στη συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει. Καταγγελίες που όμως μπήκαν στο αρχείο και μάλιστα με μεγάλη ταχύτητα από την πλευρά των αρμόδιων δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.

Μετά τις εξελίξεις αυτές, επαφίεται στην ηγεσία της Δικαιοσύνης να αποφασίσει αν θα ανασύρει τη δικογραφία από το αρχείο για να διεξαχθεί εκ νέου έρευνα, αφού οι καταγγελίες -με μηνυτήρια αναφορά του 2016- είχαν αρχειοθετηθεί.

Υπόθεση Βγενόπουλου

eurokinissi

Υπόθεση Βγενόπουλου: Η πολιτική αντιπαράθεση

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία στην οποία αναφέρεται στα όσα ακούστηκαν στο ηχητικό.

Ειδικότερα η ΝΔ αναφέρει:

«Τα όσα συγκλονιστικά ακούγονται στο ηχητικό ντοκουμέντο που σήμερα ήλθε στη δημοσιότητα, αποκαλύπτουν ένα σκοτεινό κύκλωμα στον χώρο της Δικαιοσύνης, το οποίο λειτουργούσε σε συνέργεια με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Εκβιασμοί, μεσολαβήσεις, “βιβλιοθήκες”, χρηματισμοί και διώξεις ακέραιων δικαστών που δεν υπηρετούσαν τα σχέδια τους, συνθέτουν ένα θλιβερό παρασκήνιο σε υποθέσεις μείζονος οικονομικού ενδιαφέροντος που παραπέμπουν σε άλλα καθεστώτα κι όχι σε ευρωπαϊκό κράτος δικαίου.

Και μάλιστα στις υποθέσεις αυτές φέρεται να εμπλέκονται ανώτατοι δικαστικοί και η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Φαίνεται όμως ότι αυτή ήταν η “κανονικότητα” της εποχής ΣΥΡΙΖΑ και των παραδικαστικών κυκλωμάτων που μεγαλούργησαν με την ανοχή του κ. Τσίπρα είτε στοχοποιώντας πολιτικούς αντιπάλους είτε εκβιάζοντας επιχειρηματίες για εκκρεμείς υποθέσεις τους στη Δικαιοσύνη.

Υπόθεση Βγενόπουλου

eurokinissi

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και πρέπει να απαντηθούν.

Γνώριζε ο κ. Τσίπρας τα όσα αποκαλύπτονται σήμερα για τη δράση της εκλεκτής του Κας Θάνου που επί πρωθυπουργίας του έγινε Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, υπηρεσιακή Πρωθυπουργός και νομική του σύμβουλος, για να την διορίσει τελικά Πρόεδρο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού;

Τον απασχόλησε ποτέ, όταν την τοποθετούσε σε υψηλές θέσεις, ότι επί της Προεδρίας της Κας Θάνου η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο επιχειρηματίας σε βάρος της για εκβίαση, αρχειοθετήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς καν να ληφθούν καταθέσεις μαρτύρων που είχαν προταθεί;

Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. Οφείλει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

«Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας iefimerida.gr για την υπόθεση Βγενόπουλου, την οποία επανέφερε σήμερα στο προσκήνιο προφανώς κατ’ εντολή του Μεγάρου Μαξίμου, όπως φαίνεται και από την εσπευσμένη ανακοίνωση της ΝΔ, αφορά μία γνωστή υπόθεση η οποία έχει εξεταστεί από τη Δικαιοσύνη ήδη από το 2016. Αν υπάρχει οποιοδήποτε νέο στοιχείο, οφείλουν οι κάτοχοί του να δώσουν άμεσα στη Δικαιοσύνη, η οποία είναι και η μόνη αρμόδια να αξιολογήσει την αξιοπιστία και τη σοβαρότητά του.

Υπόθεση Βγενόπουλου

EUROKINISSI

Από εκεί και πέρα, όσο το καθεστώς Μητσοτάκη θα βλέπει τον κλοιό να σφίγγει, τόσο θα επιλέγει πυροτεχνήματα και αντιπερισπασμούς, μήπως και ξεφύγει η δημόσια συζήτηση από την ακρίβεια, τη λεηλασία στο δημόσιο με τα 7 δις απευθείας αναθέσεων, την οργή των πολιτών και τις καταγγελίες ακόμη και γαλάζιων ευρωβουλευτών για τις διώξεις δικαστών και δημοσιογράφων, που μας συγκρίνουν με την Ουγγαρία του Όρμπαν.

Όσες κασέτες και να ανασύρει από το συρτάρι του το καθεστώς Μητσοτάκη, ας γνωρίζει ότι καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Μπορεί να πει το ίδιο και ο κ. Μητσοτάκης για αυτούς που μας κυβερνούν σήμερα;

Ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής

«Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, αναδεικνύουν -με αποκρουστικές λεπτομέρειες- ότι πρόσωπα που βρίσκονταν πολύ κοντά στον κ. Τσίπρα και την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, συμμετείχαν σε ένα ολόκληρο δίκτυο εκβιασμών και υπόγειων συναλλαγών με επιχειρηματικά συμφέροντα.

Υπόθεση Βγενόπουλου

eurokinissi

Το Κίνημα Αλλαγής επιμένει στην ανάγκη να υπάρξει άμεση και σε βάθος διερεύνηση από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Να πέσει άπλετο φως σε μια σκοτεινή υπόθεση που εξακολουθεί ως σήμερα να υπονομεύει την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς της Πολιτείας. Είναι ζήτημα Διαφάνειας και Δημοκρατίας».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ