Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Υπόθεση βιτριόλι: Οι δύο μάρτυρες “κλειδί”

Η πλευρά της Ιωάννας πιστεύει πως η κατηγορούμενη είχε «βοήθεια» τόσο κατά το διάστημα που οργάνωνε την επίθεση με το βιτριόλι όσο και στη συνέχεια.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπόθεση βιτριόλι: Οι δύο μάρτυρες “κλειδί”

Την κλήση δύο προσώπων που μπορεί να αποκαλύψουν σημαντικές πτυχές του εγκληματικού σχεδίου της 36χρονης Έφης εναντίον της Ιωάννας ή ακόμη και το κίνητρο της αποτρόπαιας πράξη της, ζήτησε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο ένας εκ των νομικών παραστατών του θύματος, Απόστολος Λύτρας.

επίθεση με βιτριόλι μάρτυρες κλειδί

Η πλευρά της Ιωάννας πιστεύει πως η κατηγορούμενη είχε «βοήθεια» τόσο κατά το διάστημα που οργάνωνε την επίθεση με το βιτριόλι όσο και στη συνέχεια. επίθεση με βιτριόλι μάρτυρες κλειδί

Το ένα πρόσωπο είναι η γυναίκα την οποία η δράστιδα φαίνεται να καλεί πριν την ημέρα που επιτέθηκε στην Ιωάννα, την ίδια ημέρα αλλά και την επόμενη. Σύμφωνα με πληροφορίες η εν λόγω γυναίκα ήταν φίλη με την δράστιδα και μέσω αυτής η κατηγορούμενη γνώρισε και το δεύτερο πρόσωπο που θεωρείται «κλειδί» για την πολιτική αγωγή. Πρόκειται για τον 36χρονο άνδρα από τον οποίο ζητούσε η δράστιδα να παρακολουθήσει την Ιωάννα και τον 40χρονο, φερόμενο ως «μήλον της έριδος». επίθεση με βιτριόλι μάρτυρες κλειδί

Όπως ο ίδιος δηλώνει μέσω του νομικού του παραστάτη Αλέξανδρου Κούκιου στην «Realnews», η κατηγορούμενη προσπάθησε να τον «χρησιμοποιήσει» για να φέρει εις πέρας το εγκληματικό της σχέδιο που πήρε «σάρκα και οστά» την 20η Μαίου του 2020 όταν έλουσε με βιτριόλι την 37χρονη κοπέλα. Αυτός όμως ουδέποτε τη βοήθησε. Αποκαλύπτει δε πως η δράστιδα μία ημέρα πριν την επίθεση τον κάλεσε στις 5 τα ξημερώματα και του ζήτησε να πει ότι ήταν μαζί. Πρόκειται για την ημέρα, που σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, η κατηγορούμενη είχε σχεδιάσει να επιτεθεί στο θύμα της όμως δεν τα κατάφερε καθώς δεν πρόλαβε την κοπέλα.

επίθεση με βιτριόλι μάρτυρες κλειδί

Ο 36χρονος παραδέχεται ωστόσο ότι η δράστιδα τον πίεζε να παρακολουθήσει τον 40χρονο άνδρα και την Ιωάννα αλλά ποτέ δεν το έκανε. Όπως επίσης ότι τον ρωτούσε το πώς θα μπορούσε κάποιος να προμηθευτεί βιτριόλι. Σύμφωνα με τον κ. Κούκιο, ο εντολέας του ελέγχθηκε από τις Αρχές και δεν προέκυψε τίποτα εις βάρος του ενώ εφόσον κληθεί από το Δικαστήριο θα προσέλθει να καταθέσει.

«Ο εντολέας μου αρνείται κατηγορηματικά την οποιαδήποτε ανάμιξή του, συμμετοχή του ή συνέργειά του σε αυτό το απάνθρωπο έγκλημα. Συνεργάστηκε εναργώς με τους αστυνομικούς που τον προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, όπου έλαβε χώρα λεπτομερής έρευνα προς το πρόσωπό του, ενώ παράλληλα διεξήχθη έρευνα στην οικία του, στην οικογενειακή επιχείρηση, κατασχέθηκαν δε τα δύο κινητά τηλέφωνά του καθώς και ο προσωπικός φορητός υπολογιστής του. Μέχρι σήμερα, δεν έχει ανευρεθεί ουδέν στοιχείο που να αποδεικνύει ή έστω να ενδεικνύει τη συμμετοχή του στην εγκληματική πράξη της κατηγορουμένης, ο ίδιος δε πιστεύει ακράδαντα, πως παντελώς ακουσίως, εκείνη τον ενέπλεξε στην υπόθεση, εξαιτίας των εμμονών της με τον 40χρονο και των σπασμωδικών κινήσεων και σκέψεων που έκανε λόγω της εμμονής της αυτής.

Παραδέχεται πως δεχόταν τηλεφωνικές κλήσεις και πιέσεις ανά χρονικά διαστήματα από την κατηγορουμένη να παρακολουθήσει τον 40χρονο, αλλά και την Ιωάννα, εκείνος όμως, επιδιώκοντας να την αποφύγει, της ανέφερε ότι την παρακολούθησε και πως δεν υπάρχει καμία σύνδεση μεταξύ του 40χρονου και της Ιωάννας, για να την καθησυχάσει και να σταματήσει να τον πιέζει, κάτι που δεν κατάφερνε. επίθεση με βιτριόλι μάρτυρες κλειδί

Επιπλέον, η κατηγορουμένη, είχε κάνει μία διερευνητική ερώτηση στον εντολέα μου, σε σχέση με το που θα μπορούσε κάποιος να προμηθευτεί βιτριόλι, της αποκρίθηκε δε, πως δεν έχει καμία γνώση γι αυτό, εξακολουθώντας να την αποφεύγει. Επιπροσθέτως, παραδέχεται πως έλαβε κλήσεις τις δύο ημέρες πριν την επίθεση, με πιο χαρακτηριστική μία κλήση περί τις 5 τα ξημερώματα της Τρίτης 19.05.2020, η οποία ξύπνησε τον εντολέα μου και στην οποία του ανέφερε τη φράση «Πες ότι είμαστε μαζί», φράση που κατά τη γνώμη μας υποδεικνύει πως ήθελε η κατηγορουμένη να τον χρησιμοποιήσει – ακουσίως έτι μία φορά – ως άλλοθι.

Τέλος, όπως έχει δηλώσει με τον πλέον εμφατικό τρόπο μέσω εμού, επανειλημμένως τις τελευταίες ημέρες, τίθεται στη διάθεση του Δικαστηρίου σε περίπτωση που αυτό αποφασίσει να τον καλέσει ως μάρτυρα και να τον εξετάσει, προκειμένου να εισφέρει στην υπόθεση και να το διαφωτίσει σε ό,τι εκείνος γνωρίζει, ενώ παράλληλα θέτει τον εαυτό του και στη διάθεση της Ιωάννας και των Πληρεξούσιων Δικηγόρων της.».

Πηγή: Realnews

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ