Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Υπουργείο Μεταφορών: Δημιουργία “Task Force” για την άμεση επίλυση ζητημάτων του σιδηροδρόμου

Αναμένεται να διαμορφωθεί από τους φορείς μία τελική πρόταση για Συμφωνία-Πλαίσιο, η οποία θα ρυθμίζει όλες τις εκκρεμότητες μεταξύ των μερών.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπουργείο Μεταφορών: Δημιουργία “Task Force” για την άμεση επίλυση ζητημάτων του σιδηροδρόμου EUROKINISSI

Ομάδα εργασίας ή αλλιώς “Task Force” συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα, με σκοπό την άμεση επίλυση ζητημάτων/προβλημάτων του σιδηροδρόμου.

Σε αυτήν την ομάδα εργασίας θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων των ελληνικών σιδηροδρόμων.

Στόχος της “Task Force” είναι η τακτική συνεργασία και ο βέλτιστος δυνατός συντονισμός των δράσεων για την άμεση αντιμετώπιση εκκρεμών ζητημάτων και την καλύτερη λειτουργία του Σιδηροδρόμου, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Υπουργείο Μεταφορών για σιδηροδρόμους: Οι στόχοι της “Task Force”

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αποφασίστηκε μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, να διαμορφωθεί από τους φορείς μία τελική πρόταση για Συμφωνία-Πλαίσιο, η οποία θα ρυθμίζει όλες τις εκκρεμότητες μεταξύ των μερών.

Υπουργείο Μεταφορών για σιδηροδρόμους

EUROKINISSI

Απώτερος στόχος της προσπάθειας είναι να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του παρεχόμενου μεταφορικού έργου, επ’ ωφελεία των επιβατών και του συνόλου των χρηστών του δικτύου.

Στη σύσκεψη υπό τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, συμμετείχαν οι γενικός γραμματέας Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς και Υποδομών, Κωνσταντίνος Μαγουλάς, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, Χρήστος Παληός, ο πρόεδρος της ΓΑΙΑΟΣΕ, Κωνσταντίνος Κεσεντές, η διευθύνουσα σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ, Ιωάννα Δούνια, ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Train, Maurizio Capotorto, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ