Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Ζάκυνθος: Έτοιμοι για κινητοποιήσεις διαρκείας οι Δικαστικοί Υπάλληλοι – Τι καταγγέλλουν

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ζάκυνθος: Έτοιμοι για κινητοποιήσεις διαρκείας οι Δικαστικοί Υπάλληλοι – Τι καταγγέλλουν

Το οξύ πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στις δικαστικές υπηρεσίες του Ν. Ζακύνθου θέτει με έγγραφό της στην Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, η Ένωση Δικαστικών Υπαλλήλων Ζακύνθου. Μάλιστα, το έγγραφο κοινοποιείται στον Πρόεδρο Πρωτοδικών, την Εισαγγελέα, το Ειρηνοδικείο, τον Βουλευτή και τον Δικηγορικό Σύλλογο.

Πιο αναλυτικά, οι Δικαστικοί Υπάλληλοι επισημαίνουν: «Όπως σας είναι γνωστό στις δικαστικές υπηρεσίες του Νομού Ζακύνθου υπάρχει μακροχρόνιο, σοβαρότατο πρόβλημα δυσλειτουργίας λόγω της έλλειψης προσωπικού. Την τελευταία εικοσαετία οι υπηρεσίες λειτουργούν με στελέχωση κάτω του 50% των οργανικών θέσεων. Σήμερα η κατάσταση έχει ως εξής:

  • Πρωτοδικείο: Οργανικές 14, Υπηρετούν: 5
  • Εισαγγελία: Οργανικές 10, Υπηρετούν 5
  • Ειρηνοδικείο: Οργανικές 8, Υπηρετούν 3

Σύνολο: Οργανικές 32 Υπηρετούν 13. Σημειώνεται ότι επίκειται η συνταξιοδότηση ακόμα δύο συναδέλφων, ενώ ένας συνάδελφος μετατίθεται. Η κατάσταση αυτή έχει γνωστοποιηθεί κατ’ επανάληψη και παντοιοτρόπως και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Όμως μέχρι και σήμερα το πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί.

Γιατί δεν προχωράνε οι διορισμοί από τους διαγωνισμούς; Γιατί δεν προωθείται η απόσπαση ή και μετάθεση δημοτικού υπαλλήλου ο οποίος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον; Οι υπηρεσίες βρίσκονται σε οριακό σημείο. Οι συνάδελφοι έχουν ξεπεράσει προ πολλού κάθε όριο αντοχής. Ζητάμε την άμεση επίλυση του προβλήματος. Η μόνη επιλογή που απέμεινε πλέον είναι οι κινητοποιήσεις διαρκείας».

Πηγή: imerazante.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ