Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2022

Αναζητούνται ποινικές ευθύνες για τη δημοσιοποίηση των κλήσεων σε υπόπτους για την Μάνδρα!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αναζητούνται ποινικές ευθύνες για τη δημοσιοποίηση των κλήσεων σε υπόπτους για την Μάνδρα!

Λίγες ημέρες μετά την παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, η κ. Ξένη Δημητρίου ζητά  τώρα να αναζητηθούν και να διωχθούν ποινικά όσοι διέρρευσαν στα ΜΜΕ ότι καλούνται  πάνω από 10 άτομα ως ύποπτοι  τέλεσης αξιόποινων πράξεων  για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα τον περασμένο Νοέμβριο.

Η νέα παραγγελία της ανώτατης εισαγγελικής λειτουργού δόθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από αναφορά της εμπλεκόμενης στην υπόθεση περιφερειάρχη Αττικής , Ρένας Δούρου.

Η κ. Δούρου απέστειλε την αναφορά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στις 2 Οκτωβρίου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με κοινοποίηση στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Σε αυτήν είχε επισυνάψει και σχετικά δημοσιεύματα επισημαίνοντας ότι στην ίδια “μέχρι και την προηγούμενη ημέρα δεν είχε επιδοθεί καμία κλήση για ανωμοτί εξηγήσεις”.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής, που ξεκίνησε ήδη η Εισαγγελία Πρωτοδικών, θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα όπως η παράβαση καθήκοντος και η διαρροή εγγράφων της δικογραφίας.

Η παραγγελία της κ. Δημητρίου έχει προκαλέσει ωστόσο ερωτηματικά σε νομικούς κύκλους  καθώς , τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, για δεκάδες υποθέσεις έχει γίνει δημοσιοποίηση κλήσεων  ή στοιχείων χωρίς να υπάρξει τέτοιου είδους παρέμβαση. Τι διαφορετικό λοιπόν έχει αυτή, αναρωτιούνται οι ίδιοι κύκλοι; Κι όταν μάλιστα, ειδικά όσοι έχασαν δικούς τους ανθρώπους, ζητούν να μάθουν τους υπαιτίους;

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ