Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Αρνούνται να δώσουν εξηγήσεις εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα «παράνομων αποφυλακίσεων»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αρνούνται να δώσουν εξηγήσεις εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα «παράνομων αποφυλακίσεων»

Ένσταση απόλυτης ακυρότητας της προκαταρκτικής εξέτασης κατέθεσε γνωστός ισοβίτης που φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα των παράνομων αποφυλακίσεων, με κεντρικό πρόσωπο τον επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρο.

Η ένσταση

Όπως υποστηρίζει στην ένστασή του, η δικογραφία που έχει σχηματιστεί εναντίον του, βασίζεται σε παράνομο αποδεικτικό υλικό το οποίο καταγράφεται σε τρεις ψηφιακούς δίσκους CD. Ως εκ τούτου, αρνείται να δώσει εξηγήσεις στους εισαγγελείς διαφθοράς από τους οποίους έχει κληθεί ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Σύμφωνα με τη συνήγορό του Βάσω Πανταζή, «δεν θα νομιμοποιήσουμε με την παροχή εξηγήσεων ένα παράνομο αποδεικτικό υλικό που αποτελείται από παράνομες καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών από την ΕΥΠ. Για τον λόγο αυτόν, καταθέσαμε αίτημα εξαγωγής των παράνομων καταγραφών τηλεφωνικών συνομιλιών ελλήνων πολιτών από την δικογραφία που έχει σχηματισθεί για το φερόμενο «κύκλωμα» παράνομων αποφυλακίσεων, διότι αν ληφθεί υπόψη από τις δικαστικές αρχές παράνομο αποδεικτικό μέσο, η όλη ποινική διαδικασία πάσχει από απόλυτη ακυρότητα αφού  θίγεται το δικαίωμα του υπόπτου σε μια δίκαιη δίκη».

Η αναφορά

Όπως υποστηρίζει ο γνωστός ισοβίτης στην πολυσέλιδη αναφορά του, οι τηλεφωνικές συνομιλίες από την ΕΥΠ που εμπεριέχονται στη δικογραφία, «αποτελούν παράνομο αποδεικτικό υλικό», καθώς η καταγραφή:

– δεν έγινε κατόπιν διάταξης του αρμόδιου Εισαγγελέα της ΕΥΠ, η οποία και να εγκρίθηκε από τον Εισαγγελέα Εφετών,

-η επισύνδεση για να γίνει καταγραφή του περιεχόμενου των συνομιλιών που έχουν λάβει χώρα μέσω παρόχου κινητής τηλεφωνίας, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν μπορεί να ανατρέξει στο παρελθόν, αφού οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας δεν μπορούν ως ανεφέρθη να αποθηκεύουν περιεχόμενο συνομιλιών προσώπων,

– δεν είχε υπάρξει καν άρση απορρήτου εκείνο το χρονικό διάστημα για τα τηλέφωνα των φυσικών προσώπων που φέρονται να συνομιλούν.  «Επομένως πρόκειται ξεκάθαρα για παράνομες καταγραφές της ΕΥΠ (!)» καταλήγει επισημαίνοντας πως «τόσο η υποκλοπή προφορικών/τηλεφωνικών συνδιαλέξεων όσο και η χρήση τέτοιου υλικού συνιστούν ποινικά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, απειλούμενα με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών».

Συνεπώς, σημειώνει «από τα παραπάνω συμπεραίνεται ότι η λήψη υποκλοπής καθώς και η χρήση προϊόντων υποκλοπής για την απόδειξη διάπραξης αξιόποινων πράξεων του καταγραφόμενου προσώπου ή τρίτου δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό μέσο σε δίκη κατά αυτών».

Τα αιτήματα

Με την αναφορά του ζητά:

Να εξαχθούν από την δικογραφία στα πλαίσια της οποίας κλήθηκα ως ύποπτος να παρέχω εξηγήσεις και να εξεταστώ ανωμοτί, το σύνολο των παρανόμως καταγραφέντων τηλεφωνικών επικοινωνιών που κατέγραψε η ΕΥΠ και οι οποίες περιλαμβάνονται σε 3 ψηφιακούς δίσκους CD και να μην ληφθούν υπόψη για τον σχηματισμό δικανικής πεποίθησης σε οποιοδήποτε στάδιο της ποινικής διαδικασίας, διαφορετικά σε κάθε άλλη περίπτωση η προκαταρκτική εξέταση που Υμείς διενεργείται πάσχει από απόλυτη ακυρότητα για τους λόγους που αναφέρονται στο ιστορικό του παρόντος και δη διότι λαμβάνει υπόψη της παράνομο αποδεικτικό μέσο

Να κληθώ εκ νέου, και μετά την εξαγωγή των ως άνω αναφερθέντων παρανόμως κτηθέντων αποδεικτικών μέσων, εάν θεωρείτε ότι δύναμαι να χαρακτηριστώ ύποπτος τελέσεως αυτεπαγγέλτως διωκόμενων εγκλημάτων, δυνάμει του άρθρου 31παρ.2ΚΠΔ, με την προσκόμιση από Υμάς, νόμιμων αποδεικτικών μέσων.

Κι άλλη καταγγελία

Εκτός του ισοβίτη, συνήγορος και άλλου κληθέντα ως υπόπτου, η κ. Νάντια Μπιθέλη, υπέβαλε για λογαριασμό του εντολέα της αίτηση ακυρότητας της διαδικασίας.

Η δικηγόρος, 

Νάντια Μπιθέλη

Κατά την κ. Μπιθέλη, στη δικογραφία δεν υπάρχουν  έγγραφα που να αποδεικνύουν τη νομιμότητα των παρακολουθήσεων και πως ουσιαστικά επιχειρήθηκε να νομιμοποιηθούν με μια αόριστη αναφορά της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη:

«Η εισαγγελία Διαφθοράς θα έπρεπε ως θεματοφύλακας των δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών αλλά και της Δημοσίας Τάξεως να αναζητήσει και να μελετήσει πρώτη επισταμένως τα εν λόγω έγγραφα, πριν το ζητήσουν οι ύποπτοι, ενώ δεν μπορεί να διανοηθεί κανείς ότι σε ένα Δημοκρατικό Ευρωπαϊκό Κράτος του 21ου αιώνα, ασκούνται Οργουελικού και Κακφικού χαρακτήρα ποινικές διώξεις. Όλοι δηλαδή βρίσκονται υπό το βλέμμα του «Μεγάλου Αδελφού» της ΕΥΠ, χωρίς να έχουν το δικαίωμα να λάβουν γνώσει των εγγράφων επί των οποίων στηρίζεται η «Δίκη» τους, (με την επιφύλαξη ότι τέτοιου είδους έγγραφα υπάρχουν), κατά παράβαση του αρ. 19 παρ. 3 του Συντάγματος και του άρθρου 6 της ΕΣΔΑ».

Να σημειωθεί, ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση έχουν κληθεί ως υπόπτοι συνολικά 16 άτομα προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις, κατά περίπτωση, για σειρά αξιόποινων πράξεων όπως  εγκληματική Οργάνωση, ψευδή βεβαίωση, δωροδοκία, δωροληψία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Εκτός από τον Αριστείδη Φλώρο και τον ισοβίτη, έχουν κληθεί επίσης γιατροί από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, από ιδιωτική κλινική και το ΚΕΠΑ Νίκαιας, καθώς και υπάλληλοι του ΙΚΑ και ένας δικηγόρος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ