Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Δεκτές οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες κατηγορουμένων στη δίκη του Noor1

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δεκτές οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες κατηγορουμένων στη δίκη του Noor1

Οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση του πλοίου “Noor1” που στα αμπάρια του βρέθηκαν 2.1 τόνοι ηρωίνης, έγινε αντικείμενο της συνεδρίασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου που συνεδριάζει στη δικαστική αίθουσα των Γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Το δικαστήριο αποφάσισε υιοθετώντας τη σχετική πρόταση της εισαγγελέως να απομαγνητοφωνηθούν ξανά και να αναγνωστούν στο ακροατήριο του Πενταμελούς εφετείου κακουργημάτων Πειραιά, οι συνομιλίες βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση οι οποίες είχαν καταγραφεί το 2012.

Η πρόταση έγινε από την εισαγγελέα της έδρας, ενώ ο συνήγορος του κατηγορουμένου Αιμίλιου Κοτσώνη, υποστήριξε ότι τα έγγραφα που εμφανίστηκαν στο δικαστήριο (σ.σ συνομιλίες) είναι παρανόμως κτηθέντα και δεν πρέπει να αναγνωσθούν. Αντίθετα κατά την εισαγγελική άποψη είναι άκρως ενδιαφέρουσες και πρέπει να ακουστούν στο δικαστήριο. Σε αυτές φέρονται να «ακούγονται» τόσο ο νυν κατηγορούμενος Αιμίλιος Κοτσώνης-ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών- όσο και άλλοι εμπλεκόμενοι για τους οποίους η δικογραφία είναι ακόμη ανοιχτή στον Πειραιά.

Σύμφωνα με τον Ιωάννη Ηρειώτη, συνήγορο του Α. Κοτσώνη, οι απομαγνητοφωνήσεις αυτές «παρανόμως εισήχθησαν στην δικογραφία» ενώ με αφορμή ένα έγγραφο που υπέγραφε ο Λιμενικός Παναγιώτης Χριστοφορίδης, ο συνήγορος είπε:«Δεν μπορεί να δεχόμαστε παράνομες πράξεις από κανένα ανθυπασπιστή».

Ωστόσο το δικαστήριο μπορεί να έκρινε ότι τα επίμαχα έγγραφα δεν μπήκαν με δικονομική ορθότητα στην δικογραφία, έδωσε όμως εντολή να γίνουν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια εκ νέου οι απομαγνητοφωνήσεις και να αναγνωστούν στο δικαστήριο, αφού υπήρχε βούλευμα που ανάβει το πράσινο φως για την χρήση τους.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ