Παρασκευή 09 Δεκεμβρίου 2022

Εισαγγελέας Ράικου: «Ρασπούτιν με ύφος νταβατζή ζητούσε αρχειοθετήσεις ή διώξεις»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εισαγγελέας Ράικου: «Ρασπούτιν με ύφος νταβατζή ζητούσε αρχειοθετήσεις ή διώξεις» Η εισαγγελέας Ελένη Ράικου

Σοκαριστικές περιγραφές για «γεγονότα» τα οποία χρίζουν αποδείξεως καθώς γίνονται από το περιβάλλον εν ενεργεία Εισαγγελικής λειτουργού, κάνουν για τρίτο συνεχόμενο Σάββατο, κύκλοι της Εισαγγελέα Εφετών και πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένης Ράικου.

Το περιεχόμενο των λεγομένων είναι απίστευτο και βέβαια εφόσον αυτές οι καταγγελίες γίνουν επωνύμως και καταγγελθούν επισήμως «ονόματα» και «γεγονότα», προφανώς συγκροτούν ένα τεράστιο ζήτημα για την Ελληνική δικαστική και πολιτική σκηνή.

Οι καταγγελίες , αν γίνουν επωνύμως από την εν ενεργεία εισαγγελική λειτουργό θα αποκτήσουν μεγαλύτερη βαρύτητα, όπως και όταν κατονομαστούν πρόσωπα και γεγονότα

Ενόψει νέου  δημοσιεύματος σε βάρος της ιδίας και του συζύγου της για την υπόθεση Novartis, κύκλοι της ενεργεία Εισαγγελικής λειτουργού περιγράφουν ένα περιβάλλον ομιχλώδους παρασκηνίου, στο οποίο κυριαρχεί ένα πρόσωπο που χαρακτηρίζεται ως «Ρασπούτιν».

Οι ίδιοι κύκλοι του αποδίδουν ύφος «νταβατζή» και απίστευτες παρεμβάσεις , πως εντολές για διώξεις ή αρχειοθετήσεις υποθέσεων. Αφορμή στάθηκε νέο δημοσίευμα της εφημερίδας “Documento”, η οποία κυκλοφορεί αύριο με αναγραφόμενα στην πρώτη σελίδα τα εξής: «Ερωτήματα για τη δικαστική έρευνα μετά τον εντοπισμό του συζύγου της πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Ράικου στη «λίστα Novartis» του FBI. Τι απαντά ο ίδιος»(βλέπε παρακάτω την απάντηση της εφημερίδας_.

Αντίδραση

Η αυτόματη αντίδραση, πριν καλά- καλά κυκλοφορήσει η εφημερίδα, ήρθε από κύκλους της εισαγγελέα που προχώρησαν σε καταγγελίες οι οποίες προκαλούν κατάπληξη :

«Αντί οποιουδήποτε σχολιασμού των ασύστολων ψευδών που δημοσιεύει η εφημερίδα Documento, το οποίο θα τύχει και αυτό ανάλογης δικονομικής μεταχείρισης,όπως και τα προηγούμενα άθλια δημοσιεύματα κατευθυνόμενης μερίδας του Τύπου από τον Ρασπούτιν ,ανοίγει σήμερα η αυλαία των αποκαλύψεων για τη δράση του εν λόγω κυρίου και εστιάζοντας στις διαρκείς παρεμβάσεις που δέχθηκε κατά τη διάρκεια  της δεύτερης θητείας της ως Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς,όταν εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ ,με ύφος “νταβατζή ,να της υποδείξει πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις απαιτώντας άλλες φορές να προβεί άμεσα στην άσκηση ποινικής δίωξης και όταν η ίδια αντέτεινε ότι δεν υπήρχαν προϋποθέσεις νόμιμης άσκησης τους,αυτός επιτακτικά  και με αφόρητη πίεση έλεγε “άσκησε την και ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν. Και σε άλλες περιπτώσεις προσώπων που ήθελε  να εξυπηρετήσει απαιτούσε και πάλι επιτακτικά  την εδώ και τώρα αρχειοθέτηση των εν λόγω δικογραφιών.

“…όταν εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ, με ύφος “νταβατζή , να της υποδείξει πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις…¨”

Η συνέχεια θα αποκαλύψει πράγματα που ξεπερνούν τη φαντασία  του μέσου ανθρώπου. Είναι βέβαιη ότι με την πάροδο του χρόνου θα ανοίξουν τα στόματα πολλών συναδέλφων της,που υπήρξαν θύματα του συγκεκριμένου. Στο χωριό της λένε :”Βάλαμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Η ίδια έχει υπομονή και δεν βιάζεται “.

Τι έκανε;

Είναι προφανές πως αυτές οι πολύ σοβαρές καταγγελίες, θα αποκτήσουν μεγαλύτερη βαρύτητα όταν γίνουν επωνύμως από την ίδια την (εν ενεργεία) Εισαγγελέα και κατονομαστεί το πρόσωπο με την «πολιτική ισχύ»  το οποίο υποδεικνύεται  ως «Ρασπούτιν», και εμφανίζεται να διατάσσει σε ποιόν θα ασκηθεί ποινική δίωξη και ποια δικογραφία θα αρχειοθετηθεί. Επίσης θα πρέπει να ξεκαθαριστεί, (εφόσον έγιναν αυτές οι υποδείξεις σε «ύφος νταβατζή») , ποια ήταν η αντίδραση της και ποια η τύχη των δικογραφιών αυτών. Όπως βέβαια και γιατί όλα αυτά δεν καταγγέλθηκαν σε προηγούμενο χρόνο.

Η απάντηση της εφημερίδας Documento

Με ανάρτηση στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα Documento, αναφέρει:

“Απάντηση στην Ράικου: Το Documento λέει την αλήθεια. Εσείς;

 «Κύκλοι» της Εισαγγελέως Ελένης Ράικου, ανέλαβαν να κάνουν διαρροές αποκαλώντας ψευδές το δημοσίευμα του Documento. Δεν γνωρίζουμε τους κύκλους της Εισαγγελέως, καθότι στο δικό μας δημοσίευμα υπάρχει απάντηση του συζύγου της κυρίας Ράικου, ξέρουμε όμως πως για μια ακόμη φορά επιχειρεί να τετραγωνίσει τον κύκλο.

 Το δημοσίευμα λοιπόν του Documento λέει απλά πράγματα τα οποία είναι απολύτως αληθή:

  1. Το όνομα του συζύγου της Ελένης Ράικου είναι στη λίστα των γιατρών που φέρονται να έλαβαν κάποιο ποσό από τη Novartis. Το παραδέχεται και ο ίδιος αλλά λέει πως προκύπτει από συμμετοχή του σε κάποια έρευνα.
  2. Η συγκεκριμένη έρευνα στην οποία παραδέχεται ότι συμμετείχε, σύμφωνα με κατάθεση της προστατευόμενης μάρτυρα (η οποία όταν την έδωσε δεν γνώριζε για τη συμμετοχή του συζύγου της κυρίας Ράικου) ήταν εικονική μελέτη με πραγματικό σκοπό τον χρηματισμό γιατρών
  3. Οι γιατροί που περιέχονται στη λίστα την οποία παρέδωσε στην Εισαγγελία Διαφθοράς το FBI πρέπει να ελεγχθούν για τη σχέση τους με τη Novartis. Γι αυτό άλλωστε την παρέδωσε.

“Το όνομα του συζύγου της Ελένης Ράικου είναι στη λίστα των γιατρών που φέρονται να έλαβαν κάποιο ποσό από τη Novartis”.

Η απάντηση του συζύγου της κυρίας Ράικου σε όλα αυτά δημοσιεύεται στο Documento. Όπως και κάποια ερωτήματα. Για παράδειγμα:

  1. Γνώριζε η κυρία Ράικου όταν ερευνούσε την υπόθεση της Novartis πως ο σύζυγός της περιέχεται στη λίστα ; Αν γνώριζε γιατί δεν δήλωσε εξαίρεση αλλά συνέχισε την έρευνα;
  2. Γιατί το στέλεχος της Novartis το οποίο απείλησε ότι θα αυτοκτονήσει από την ταράτσα του Hilton επειδή θεωρούσε ότι τον παρακολουθούσαν ζήτησε να πάει στο σημείο η Εισαγγελέας Ράικου η οποία την εποχή εκείνη ήταν Εισαγγελέας Διαφθοράς και όχι Εισαγγελέας της Αθήνας; 
  3. Γιατί όταν μετά από δημοσίευμα του Documento που αποκάλυπτε πως η κυρία Ράικου είχε σύμφωνα με αναφορά της Ανακρίτριας Η. Ζαμανίκα αποκρύψει στοιχεία της δικογραφίας για τον Λιακουνάκο παραιτήθηκε εμφανίζοντας τον εαυτό της θύμα για όσα ΘΑ αποκάλυπτε για τη Novartis;

Τα υπόλοιπα που σχολιάζουν «οι κύκλοι της Ράικου» για παρεμβάσεις κάποιων στη Δικαιοσύνη δεν μας αφορούν αλλά μια και δημοσιεύτηκαν ας τα σχολιάσουμε. Δεχόταν η κυρία Ράικου παρεμβάσεις όσο ήταν στην Εισαγγελία Διαφθοράς και αντί να το καταγγείλει και να διατάξει και συλλήψεις το αποσιώπησε για να το θυμηθεί τώρα μετά από δύο χρόνια; Ωραία Εισαγγελέας που αντί να κάνει τη δουλειά της απειλεί και κάποιους εκβιάζει. Και αυτή και οι κύκλοι της κερδίζουν τρίγωνο Πανοράματος. Σίγουρα όχι τον τίτλο της λειτουργού της Δικαιοσύνης που δεν φοβάται και δεν κρύβεται”.

Τα προηγούμενα δημοσιεύματα μιλούσαν για χρηματικό ποσό που εμβάστηκε σε κοινό λογαριασμό της κας Ράικου με τον ιατρό σύζυγό της από την Novartis

Τα προηγούμενα

Υπενθυμίζεται πως και τις προηγούμενες δυο Κυριακές υπήρξαν δημοσιεύματα για την κα Ράικου και τον γιατρό σύζυγό της.

  1. Το πρώτο δημοσίευμα της «Νέας Σελίδας» μιλούσε περί «κοινού λογαριασμού της εισαγγελέα με τον σύζυγό της (ο οποίος  είναι γιατρός) που ανοίχτηκε στο εξωτερικό, δέχτηκε χρηματικό,ποσό από τη Novartis και εξετάζεται εάν δηλώθηκε στο «πόθεν έσχες» . Ανέφερε επίσης περί «βίντεο όπου ο εν λόγω γιατρός εμφανίζεται να διαφημίζει εμμέσως σκευάσματα της Novartis στην τηλεόραση». Η κα Ράικου απάντησε μέσω του περιβάλλοντός της πως θα προχωρήσει σε μηνύσεις και πως το ποσό που φέρεται να βρέθηκε σε λογαριασμό αφορά 1.000 ευρώ, που δόθηκαν από την εταιρεία για ομαδική ερευνητική εργασία γιατρών  το 2009.
  2. Παραδέχεται πως το εν λόγω ποσό  εμβάστηκε σε λογαριασμό, που έχει από κοινού με τον σύζυγό της και υποστηρίζει πως η καταβολή έγινε άπαξ και από τότε και έως σήμερα ουδεμία σχέση έχει με την εταιρεία ο σύζυγός της». Μάλιστα έστειλε και εξώδικο στην εφημερίδα που μιλάει για ψέματα και συκοφαντίες.
  3. Την περασμένη Κυριακή υπήρξε δεύτερο δημοσίευμα. Σε αυτό η εφημερίδα αναφέρεται σε κοινό λογαριασμό του ζεύγους στην Αγγλία στην τράπεζα HSBC ο οποίος, όπως λένε, δέχτηκε δυο φορές χρήματα από την Novartis.Η απάντηση της κας Ράικου- δια του περιβάλλοντός της- αυτή τη φορά ήταν σφοδρότερη: «Αποκαλύφθηκε σήμερα η πολιτική δίωξη που υφίσταται με τη συνδρομή του «Ρασπούτιν» , όπως αρέσκεται να αυτοαποκαλείται, ο οποίος στην προσπάθεια του να διασωθεί κατασκεύασε άλλη μία μυθοπλασία για έμβασμα – εμβάσματα σε λογαριασμό του συζύγου της στο Ηνωμένο Βασίλειο χιλιάδων ευρώ».“Τα fαke news όμως, ως προεκλογικά τεχνάσματα έχουν κοντά ποδάρια. Ερχεται η κατάλληλη ώρα που θα λογοδοτήσουν όσοι κατασκευάζουν κατ’ επάγγελμα ψευδείς ειδήσεις», προσέθεταν οι κύκλοι της εισαγγελέα και κατέληγαν λέγοντας ότι «έχει μεγάλη υπομονή και δεν βιάζεται».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ