Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

Ελεύθερος ο 63χρονος που κατηγορήθηκε για τα απειλητικά sms κατά της Κατερίνας Παπακώστα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ελεύθερος ο 63χρονος που κατηγορήθηκε για τα απειλητικά sms κατά της Κατερίνας Παπακώστα

Με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε ελεύθερος ο 63χρονος που φέρεται να απέστειλε μηνύματα στο κινητό της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Αικατερίνης Παπακώστα.

Στο απολογητικό του υπόμνημα, ο άνεργος ναυτικός που όπως ανέφερε έχει αριστερές καταβολές, αρνήθηκε την κατηγορία της απειλής βίας κατά του πολιτικού Σώματος της Κυβέρνησης της Βουλής. Ανέφερε ότι έστειλε δύο μηνύματα στο κινητό της υφυπουργού τα οποία ανέφεραν «Έρχεται Γουδί» και «Η Μακεδονία δεν πωλείται», όμως είχε στόχο μόνο να της επισημάνει τις ποινικές κυρώσεις που η ίδια θα έρθει αντιμέτωπη αν υπερψηφίσει τη συμφωνία.

Nα δοθεί συμπληρωματική κατάθεση

Μάλιστα, κατά την απολογία του ζήτησε να δοθεί συμπληρωματική κατάθεση από την Αικ. Παπακώστα.

«Εάν η μηνύτρια θεωρεί ότι η στάση της είναι απόλυτα νόμιμη και σύμφωνη με το καθήκον της ουδένα φόβο είναι δυνατόν να της προκαλέσει ενδεχόμενη μελλοντική δικαστική διερεύνηση του επίδικου ζητήματος και πρέπει συνεπώς για να μην είναι αόριστη η κατηγορία να κληθεί σε συμπληρωματική κατάθεση και να αιτιολογήσει για ποιό λόγο η πιθανότητα άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της είναι δυνατόν να της προκαλέσει φόβο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τα μηνύματα ανέφερε ότι:

«Η φράση  “έρχεται Γουδί” είναι μια ρητορική φράση η οποία παραπέμπει σε απόδοση νομικών ευθυνών και μάλιστα για το συγκεκριμένο ζήτημα έχει ειπωθεί στην ελληνική Βουλή από τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε βάρος του οποίου πρέπει να ασκηθεί άμεσα ποινική δίωξη σε ενδεχόμενο δικής μου παραπομπής».

Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι «ουδεμία απειλή άσκησης βίας από εμένα προς τη μηνύτρια υφίσταται, αλλά μια έκφραση ρητορικής προσωπικής απόψεως».

Κατά την έξοδό του από το ανακριτικό γραφείο, ο 63χρονος δήλωσε μεταξύ άλλων πως για τον οποίο για τον ίδιο η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί εθνική καταστροφή, επισημαίνοντας: «Σαφώς θα συνεχίσω να στέλνω τη θέση μου, χωρίς να στέλνω μηνύματα».

Αντίστοιχα, οι συνήγοροί του, Γιώργος Ράπτης και Ιωνάθαν Κωνσταντίνου, ανέφεραν:

«Ο εντολέας μου εξέφρασε μια γνώμη, την οποία μονίμως μετέδωσε σε μια βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου που λέει ότι από τις πράξεις και οι παραλείψεις της μπορεί να οδηγήσουν σε άσκηση ποινικής δίωξης. Ουδέποτε ασκήθηκε βία ή αποπειράθηκε βία. Δεν υπάρχει καμία σχέση με οργανωμένο ή μη σχέδιο, όπως υποστηρίζουν βουλευτές. Η δημοκρατία δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται». 

Τέλος, οι συνήγοροι υποστήριξαν πως θα προσφύγουν κατά οποιουδήποτε τον αποκάλεσε “ακροδεξιό”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr