Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Μήνυση σε βάρος ιατροδικαστή από την οικογένεια Παντελίδη 

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μήνυση σε βάρος ιατροδικαστή από την οικογένεια Παντελίδη 

Μήνυση για ψευδορκία σε βάρος του ιατροδικαστή Κώστα Κούβαρη φέρεται να έχει υποβάλλει η οικογένεια του Παντελή Παντελίδη, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο». Πρόκειται για τον ιατροδικαστή που υπέγραψε την ιατρική πραγματογνωμοσύνη, την οποία έχουν λάβει υπόψη όλοι οι εισαγγελείς από τους οποίους έχει περάσει ο φάκελος του μοιραίου τροχαίου της 18 Φεβρουαρίου 2016.

Στο πλαίσιο της έρευνας που έχει ανοίξει λοιπόν με βάση τη μήνυση της οικογένειας, κλήθηκαν να καταθέσουν οι Κύπριοι πραγματογνώμονες Γιώργος και Ανδρέας Τζιρκαλλής και όχι -όπως αορίστως γράφεται τις τελευταίες ημέρες-  σε εκδίκαση κάποιας έφεσης.

Η πραγματογνωμοσύνη του κ. Κούβαρη έχει διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς καταλήγει με  βεβαιότητα στο συμπέρασμα ότι πίσω από το τιμόνι τη μοιραία νύχτα βρισκόταν ο Παντελής Παντελίδης. Μάλιστα, ήταν ιδιαιτέρως αναλυτική, ξεκαθαρίζοντας από την αρχή ότι εξαιτίας της σφοδρής σύγκρουσης και του γεγονότος ότι οι επιβαίνοντες δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας, ήταν αναμενόμενο να βρεθούν από την δεξιά πλευρά του οχήματος.

Ο ειδικός επιβεβαιώνει και την συμβατότητα των τραυμάτων της Φρόσως Κυριάκου με την θέση του συνοδηγού.

«Ο δεξιά καθήμενος θα χτυπήσει με το δεξιό του ώμο την πόρτα του συνοδηγού, όπως ακριβώς έκανε η Ευφροσύνη Κυριακού, η οποία έχει υποστεί, απολύτως συμβατά με τα ανωτέρω, κάταγμα  του άνω άκρου του δεξιού βραχιόνιου οστού. Έχει υποστεί δε μόνο το συγκεκριμένο κάταγμα του δεξιού ώμου, διότι διένυσε πολύ μικρή διαδρομή, ακριβώς επειδή καθόταν στη δεξιά θέση του συνοδηγού, απείχε δηλαδή από τη δεξιά πόρτα περίπου 20 εκατοστά μόνο», καταλήγει στην έκθεσή του.

Για ψευδορκία

Η οικογένεια Παντελίδη, με την αρχειοθέτηση και του σκέλους της υπόθεσης που αφορά σε ευθύνες φίλων του τραγουδιστή που του επέτρεψαν να οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση, έχει δικαίωμα προσφυγής κατά της διάταξης του εισαγγελέα, χωρίς να είναι γνωστό αν έχει ήδη προχωρήσει σε τέτοια κίνηση. Προς το παρόν φαίνεται πως το ενδιαφέρον της οικογένειας είναι στραμμένο στο αν θα ευδοκιμήσει η μήνυση για ψευδορκία σε βάρος του ιατροδικαστή Κώστα Κούβαρη, που ενδεχομένως θα ανοίξει άλλα μονοπάτια προκειμένου να επανεξετασθεί το ζήτημα του ποιος οδηγούσε εκείνο το βράδυ.

Οι πραγματογνώμονες που όρισε η οικογένεια και φέρονται να έχουν κληθεί να καταθέσουν στο πλαίσιο της έρευνας έπειτα τη μήνυση της οικογένειας στον ιατροδικαστή, έχουν συντάξει  50σελιδη έκθεση αναπαράστασης του τροχαίου ατυχήματος, με δεκάδες φωτογραφίες και σχεδιαγράμματα.

Κατά πληροφορίες, στις καταθέσεις τους στη Δικαιοσύνη θα υποστηρίξουν τα όσα αναφέρουν και στο πόρισμά τους, στο οποίο περιγράφουν αναλυτικά την πορεία του οχήματος και των σωμάτων των τριών επιβαινόντων, καταλήγοντας ότι «το σώμα του οδηγού καταλήγει πιο αριστερά σε σχέση με το σώμα του συνοδηγού, και για αυτό το λόγο ο οδηγός μπόρεσε να εξέλθει του οχήματος από την αριστερή μεριά του οχήματος», δείχνοντας ως συνοδηγό τον Παντελή Παντελίδη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ