Δευτέρα 05 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Οπαδοί του Σώρρα μηνύουν τη ΔΕΗ γιατί δεν δέχεται πληρωμές ρεύματος από τα “ομόλογά του”!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Οπαδοί του Σώρρα μηνύουν τη ΔΕΗ γιατί δεν δέχεται πληρωμές ρεύματος από τα “ομόλογά του”!

Ο  Αρτέμης Σώρρας βρίσκεται στη φυλακή. Η  ελληνική δικαιοσύνη έχει αποφανθεί  εδώ και καιρό για  τα 600 δισεκατομμύρια  δολάρια από την Τράπεζα της Ανατολής   που «μεγαλόψυχα»  ο ιδρυτής της «Ελλήνων Συνέλευσις»  έχει διαθέσει για την αποπληρωμή των χρεών όλων των απανταχού Ελλήνων.

Κι όμως υπάρχουν ακόμη εισαγγελείς που «σέρνουν» στα δικαστήρια εκπροσώπους δημόσιων επιχειρήσεων   οι οποίοι  δεν δέχονται  πληρωμή οφειλών με αντάλλαγμα τα «ομόλογά» του. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της   Realnews, ουκ ολίγες μηνύσεις εκκρεμούν ανά την Ελλάδα εις βάρος  του Πρόεδρου  και Διευθύνοντος  Συμβούλου  της ΔΕΗ Μανώλη  Παναγιωτάκη και του ΔΕΔΔΗΕ Νίκου Χατζηαργυρίου  από οπαδούς του Σώρρα  επειδή η εταιρεία δεν δέχεται να πληρωθεί  για ρεύμα που παρέχει με τα εν λόγω ομόλογα.

Και το ότι κάποιοι-ενδεχομένως και λόγω της  δεινής οικονομικής κατάστασης που βρίσκονται –τον πιστεύουν ή τους βολεύει να τον πιστεύουν, μπορεί να εξηγηθεί. Εκείνο που ξεπερνάει τη λογική όμως είναι ότι δικαστικοί λειτουργοί διατάσσουν προκαταρκτικές  έρευνες καλώντας τους υπευθύνους της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ  ως υπόπτους τέλεσης  αξιόποινων πράξεων (εν δυνάμει δηλαδή κατηγορούμενους)  ώστε να δώσουν εξηγήσεις  γιατί αρνούνται να εξοφληθούν… Και μάλιστα  για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα !

Κατά τον κ.  Θεόδωρο Μαντά, συνήγορο  του Προέδρου της Δ.Ε.Η. Μανώλη Παναγιωτάκη:

“Είναι αδιανόητο στη σημερινή χρονική και κοινωνική συγκυρία να εγκαλείται ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Δ.Ε.Η. Μανώλης Παναγιωτάκης και να καθίσταται ποινικά υπόλογος επειδή η εταιρεία δεν αποδέχεται ως τρόπο εξόφλησης ληξιπρόθεσμων λογαριασμών ανυπόστατα εξώδικα που προσφέρουν ανύπαρκτα χρηματικά ποσά. Δεν μπορεί να νοηθεί ως έγκυρη και προσήκουσα εξόφληση η επίδοση εξωδίκου δηλώσεως που παραπέμπει στα Διεθνή Συναλλαγματικά – Χρεόγραφα του Αρτέμη Σώρρα.»

Το τελευταίο κρούσμα

Στην  τελευταία κλήση που έλαβαν  οι κύριοι  Παναγιωτάκης  και Χατζηαργυρίου, με «συγκατηγορούμενους»  τους  προϊστάμενους της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ Κοζάνης (η μηνύτρια είναι η πρόεδρος της «Ελλήνων Συνέλευσις» στην περιοχή)   καλούνται   για ανωμοτί εξηγήσεις,  κατά περίπτωση, για τα εξής αδικήματα: Παράβαση καθήκοντος, απόπειρα εκβίασης και ηθική αυτουργία στις εν λόγω πράξεις….

Η μηνύτρια με εξώδικο που είχε προηγηθεί της μήνυσης  ζητούσε την  «πλήρη-ολοσχερή εξόφληση από την Υπηρεσία σας των βεβαιωμένων εις βάρος μου οφειλών» εξουσιοδοτώντας τους υπευθύνους της επιχείρησης να εισπράξουν για λογαριασμό της τα οφειλόμενα  από τις δύο περιουσίες που όπως ισχυρίζεται είναι  κι αυτή δικαιούχος, όπως και όλοι οι Έλληνες, κατά τον Αρτέμη Σώρρα.

Ένας ακόμη «θησαυρός»

“Άλλα   115,5  τρις δολάρια διαθέτουν οι Έλληνες! Η πρώτη είναι τα γνωστά 600 δις δολάρια. Η δεύτερη (λιγότερο γνωστή αλλά πιο εντυπωσιακή)  ύψους 115 τρισεκατομμυρίων πεντακοσίων δισεκατομμυρίων δολαρίων Αμερικής  είναι χρήματα που η χώρα μας δικαιούται ως  «Κληρονομικά κεφάλαια»  τα οποία αλλιώς είναι γνωστά ως «Παγκόσμια διευκόλυνση χρέους». Πώς μας προέκυψαν αυτά;

«Το Έθνος των Ελλήνων  με τους ιθαγενείς πολίτες του  είναι δικαιούχο των ανωτέρω ειδικών ταμείων , με τα κληρονομικά κεφάλαια , όπως προκύπτει από το ΦΕΚ 315/27-12-1945 που αφορά την επικύρωση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο της Σύμβασης της συνθήκης του Bretton Woods , εις την οποία συμφωνήθηκε  η εποπτεία και η διαχείριση των κεφαλαίων αυτών και του χρυσού που περιέχεται…Η περιουσία που βρίσκεται κατατεθειμένη στους Τραπεζικούς λογαριασμούς  της Ελλάδος  ανέρχεται  στο συνολικό ποσό των 115.500.000.000.000…»

Από το παραπάνω χρηματικό ποσό , ο «διαχειριστής» του Αρτέμης Σώρρας, έχει «διαθέσει», όπως αναφέρεται στο εξώδικο, 2,3 δις ευρώ για «έργα κοινής ωφέλειας και υποδομών, στον εκάστοτε δήμο, την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων ανθρωπιστικής βοήθειας και ανακούφισης, από κόκκινα δάνεια, αποπληρωμή οφειλών προς το δημόσιο των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών…». Συνεπώς, καταλήγει  και… προειδοποιεί η  μηνύτρια ότι:

«Από την ημέρα κοινοποιήσεως εις υμάς της παρούσας εντολής πληρωμής – εξουσιοδότησής μου, τεκμαίρεται αμαχήτως, ότι σας έχω πλήρως και ολοσχερώς εξοφλήσει, δια οιαδήποτε τωρινή ή μελλοντική χρέωση στο όνομα μου και παρελθούσης προθεσμίας πέντε ημερών, εάν υμείς προωθήσετε από την υπηρεσία σας οποιαδήποτε διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης, ή απειλή διακοπής ηλεκτροδότησης, ή διακοπή αυτής, η/και διεκδικείτε οιοδήποτε ποσό εις χείρας του οφειλέτη ή εις χείρας τρίτου, ή προχωρήσετε στην επιβάρυνση με οιονδήποτε τρόπο εμού του ίδιου ή και της περιουσίας μου, αυτό αποτελεί την πλήρωση  σε βάρος ημών των αυτοφώρως διωκόμενων εγκλημάτων, ήτοι της απόπειρας από πρόθεση ανθρωποκτονίας και γενοκτονίας, της εκβιάσεις, της απάτης, της απειλής κατά της ζωής μου και της οικογένειάς μου και των τρομοκρατικών ενεργειών, δια τα οποία εγκλήματα δικαιούμαι κατά νόμο να ζητήσω από τα όργανα Δημόσιας τάξης την άμεση διενέργεια της αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος σας και δικαιούμαι να αξιώσω και αποζημίωση από αδικοπραξία εις ανόρθωσιν κάθε θετικής και αποθετική ζημίας, που ήθελε υποστώ επί της προσωπικότητος, της περιουσίας μου και της εργασίας μου, καθώς και δια κάθε βλάβη επί της ζωής εμού ή και της οικογένειάς μου».

Πηγή: Realnews

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ