Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Ο εισαγγελέας Ευβοίας ανατρέπει το βούλευμα αποφυλάκισης Φλώρου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο εισαγγελέας Ευβοίας ανατρέπει το βούλευμα αποφυλάκισης Φλώρου

Το δρόμο της ανατροπής παίρνει το βούλευμα του Συμβουλίου Πρωτοδικών Χαλκίδας με το οποίο αποφυλακίστηκε στα μέσα Αυγούστου ο Αρ. Φλώρος,

καθώς ο προϊσταμένος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας Λάμπρος Σοφουλάκης, άσκησε πριν απο λίγο έφεση με την οποία οδηγεί σε νέα δικαστική κρίση την υπόθεση . Σε αυτή την κατευθυνση συνέτεινε και η παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου , Χαρ. Βουρλιώτη ο οποιος ζήτησε εγγράφως από τον διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Ευβοίας, να μελετήσει το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης κατα του βουλεύματος , το οποίο χαρακτήριζε «καθε άλλο παρα εμπεριστατωμένο και πειστικό».

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτης έστειλε παραγγελία κατά του βουλεύματος αποφυλάκισης Φλώρου

Να σημειωθεί πως ήδη , απ΄την στιγμή που ήρθε στη δημοσιότητα το θέμα, ο επικεφαλής της εισαγγελίας Ευβοίας, είχε ζητήσει όλα τα στοιχεία της υφ’ όρων απόλυσης Φλώρου για να μελετήσει αυτό το ενδεχόμενο. Μάλιστα είχε παραλάβει τον φάκελο αμεσως απο τον προϊστάμένο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου, ο οποιος ηταν ο πρώτος που διέταξε έρευνα για την αποφυλάκιση Φλώρου.

Η παραγγελία

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αναφέρει πως σε αυτή την παραγγελία οδηγήθηκε «ενόψει του ότι το ιατρικό πιστοποιητικό αναπηρίας στο οποίο στηρίχθηκε η θετική κρίση του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας ειναι προσήλως αόριστο , ασαφές και ως εκ τούτου ατεκμηρίωτο ώς προς τη συνδρομή του διαλαμβανόμενου ποσοστού αναπηρίας 70%. Και αυτό γιατι δεν προσδιορίζονται οι συγκεκριμένες παθήσεις και το σχετικό ποσοστό αναπηρίας αλλά σημειωνεται απλώς ότι το 35% οφείλεται σε ψυχιατρική πάθηση».

Επιπλεον ο εισαγγελέας αναφέρει στην παραγγελία του ότι δεν αναφέρεται ο τρόπος υπολογισμού συνολικού ποσοστού αναπηρίας ενω δεν φαινεται να έχει επισυναφθεί στη δικογραφία το σχετικό πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής ΚΕΠΑ που εξέδοσε την επίμαχη πιστοποίηση. Ολα αυτά , κατα τον κ. Βουρλιώτη, καθιστούν το βούλευμα «κάθε άλλο εμπεριστατωμένο και πειστικό».

Στην Χαλκίδα το έγγραφο του Ευαγγελισμού

Την ίδια στιγμή τη δικαστική οδό παίρνει και το έγγραφο της διοικήτριας του Ευαγγελισμού, Π. Γκουλάκη – Μητσάκη, σύμφωνα με το οποίο η γνωμάτευση για τον Φλώρο, φέρει “ανυπόστατη” σφραγίδα. Σύμφωνα με πληροφορίες απο δικαστικές πηγές, το έγγραφο διαβιβάζεται στον προϊσταμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου, ο οποίος εδώ και μέρες έχει διατάξει προκατακριτκή εξέταση για αδικήματα όπως «ψευδή βεβαίωση» και «δωροδοκία». Οταν παραληφθεί δε θα διαβιβαστεί στον ειρηνοδίκη Αθηνών που έχει αναλάβει με εντολή του κ. Προκοπίου να συγκεντρώσει μαρτυρικές καταθέσεις και βέβαια να ορίσει πραγματογνώμονα για να επανεξατάσει τον Αρ. Φλώρο.

Όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο, το οποίο φέρει στο φως της δημοσιότητας το documentonews.gr, η γιατρός που έβαλε υπογραφή στη σχετική γνωμάτευση δεν υπήρξε, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της στον Ευαγγελισμό, ιατρός κλάδου ΕΣΥ, με αποτέλεσμα η σφραγίδα της να είναι “ανυπόστατη”, ενώ επιπρόσθετα σημειώνεται πως δεν υπήρξε καμία υπογραφή του επιστημονικά υπεύθυνου “ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΠΝΟΥ” ή του καθηγητή της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας.

Επιπλέον, επισημαίνεται πως τα αποτελέσματα της μελέτης δεν συνοδεύονται και από το θεραπευτικό κομμάτι της μελέτης c-pap, κάτι που είναι απαραίτητο σε τέτοιες περιπτώσεις.

Παράλληλα, δεν υπάρχει καμία ιατρική βεβαίωση για ΚΕΠΑ υπογεγραμμένη από τον επιστημονικά υπεύθυνο του εργαστηρίου μελέτης ύπνου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ