Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Καμμένος για βίζες: «Η κατάθεσή μου είναι μόνο η αρχή»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καμμένος για βίζες: «Η κατάθεσή μου είναι μόνο η αρχή»

Τη βεβαιότητά του πως θα προκύψουν ενδιαφέροντα στοιχεία, εξέφρασε μετά την κατάθεσή του για την υπόθεση με τις βίζες, στην οποία είχε στοχοποιήσει τον πρώην ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά,  ο Πάνος Καμμένος.

«Η κατάθεσή μου ήταν η αρχή», δήλωσε με νόημα ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, βγαίνοντας από το γραφείο της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς όπου παρέμεινε για περισσότερες από ώρες, εξεταζόμενος ως μάρτυρα.

«Χαίρομαι που ανέλαβε η συγκεκριμένη Εισαγγελία, γιατί έχει την εμπειρία και τα μέσα σε θέματα διαφθοράς. Είμαι βέβαιος ότι θα προκύψουν ενδιαφέροντα στοιχεία και ποινικά και εθνικά και πολιτικά.. Η κατάθεση μου ήταν η αρχή. Προσκόμισα αρκετά στοιχεία και θα συνδράμουμε με όποια στοιχεία για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης», τόνισε στους δημοσιογράφους ο κ. Καμμένος.

Όταν ρωτήθηκε πάντως για το εάν εκτιμά πως η υπόθεση θα πάρει το δρόμο για τη Βουλή, ο κ. Καμμένος απάντησε:

«Οι υποθέσεις που πάνε στη Βουλή οδηγούνται εκεί για να υπάρξει συγκάλυψη των αδικημάτων. Ας ξεκινήσει η έρευνα για τα υπηρεσιακά στελέχη και αν προκύψουν ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα, τότε ας πάει στη Βουλή»

Κληθείς δε να σχολιάσει τις φήμες ότι ετοιμάζει βιβλίο ο κ. Καμμένος είπε:

«Να κάνει πρώτα η δικαιοσύνη τη δουλειά της. Τα βιβλία γράφονται μετά με ιστορικές  αλήθειες και όχι με σενάρια επιστημονικής φαντασίας»

Προηγουμένως to dikastiko.gr μετέδωσε: 

Ανοίγει η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς την έρευνα για τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου για σοβαρές ατασθαλίες με τις βίζες στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο πρώην υπουργός κλήθηκε ως πρώτος μάρτυρας στην υπόθεση καθώς ο ίδιος ειχε υποβάλλει σχετική μηνυτήρια αναφορά που ουσιαστικά στοχοποιούσε τον πρώην ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά και με αυτή την αφορμή ξεκίνησε η προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελία κατά της Διαφθοράς .

Λίγο πριν αρχίσει την κατάθεση του ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι κλήθηκε να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας που γίνεται για τις παρένθετες εταιρίες της βίζας του ΥΠΕΞ και πως ο ίδιος προσκόμισε όλα τα στοιχεία στη δικαιοσύνη.

“Θα βγουν πολλά πράγματα” είπε ο πρώην υπουργός, λίγο πριν περάσει το κατώφλι του εισαγγελικού γραφείου.  Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πάνος Καμμένος αναμένεται να παραδώσει στην εισαγγελία έγγραφα που επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες έχει προτείνει μια σειρά μαρτύρων μεταξύ των οποίων και υπηρεσιακούς από το ΥΠΕΞ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ