Σάββατο 10 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Παρέμβαση του Εισαγγελέα Διαφθοράς για την αναδοχή της Περιφερειακής Οδού Κατερίνης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παρέμβαση του Εισαγγελέα Διαφθοράς για την αναδοχή της Περιφερειακής Οδού Κατερίνης

Την παρέμβαση του εισαγγελέα Διαφθοράς Θεσσαλονίκης προκάλεσε η μηνυτήρια αναφορά, που κατέθεσαν από κοινού η περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας και υποψήφια περιφερειάρχης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, και ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Θεοδωρόπουλο για τα έργα «Περιφερειακή Οδός Κατερίνης» και «Αντιπλημμυρική προστασία του ποταμού Πέλεκα» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο εισαγγελέας, Δημήτρης Μητρουλιάς παρήγγειλε από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διερευνηθούν αν όσα καταγγέλλονται από τους δυο περιφερειακούς συμβούλους στην μηνυτήρια αναφορά έχουν βάσει και εάν αυτά στοιχειοθετούν ποινικές ευθύνες εις βάρος προσώπων για πράξεις συνδεόμενες με υπηρεσιακή απιστία κ.ά.

Ευνοϊκή μεταχείριση του αναδόχου

Όπως υποστηρίζουν οι δύο περιφερειακοί σύμβουλοι, από την πλημμελή εκτέλεση και υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων επήλθε σοβαρή ζημία του Ελληνικού Δημοσίου και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τόσο οικονομική, όσο και περιβαλλοντική, γι’ αυτό ζητούν να ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες. Κάνουν μάλιστα λόγο για αστοχίες, καθυστερήσεις και “ευνοϊκή μεταχείριση του αναδόχου”.

Αναφέρουν συγκεκριμένα ότι η Περιφέρεια είχε ζητήσει τη σύναψη συμπληρωματικής σύμβασης για τη συνέχιση του έργου, το αίτημα απορρίφθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών παρέκαμψε την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και «αποφάσισε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πρέπει να καταβάλει στην ανάδοχο εταιρεία γύρω στα 6.000.000 ευρώ».

Ακόμη επισημαίνουν ότι ενώ η διοίκηση της Περιφέρειας «προσέφυγε στα αρμόδια δικαστήρια κατά του Ελληνικού Δημοσίου για την προαναφερόμενη απόφασή του, δεν προσέφυγε και κατά του αναδόχου του έργου».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ