Τετάρτη 06 Δεκεμβρίου 2023

Παραδόθηκαν με καθυστέρηση οι αποφάσεις κατά της Folli-Follie

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παραδόθηκαν με καθυστέρηση οι αποφάσεις κατά της Folli-Follie

Τις διοικητικές αποφάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με τις οποίες επιβλήθηκαν τα προστιμα στα μέλη του ΔΣ της folli follie (συνολικά 11 άτομα) παρέλαβε,

σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις σήμερα, ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης που διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση. Η διαβίβαση των διοικητικών αποφάσεων γίνεται με ουσιαστική καθυστέρηση ενός μήνα, καθώς ελήφθησαν στις 2 Αυγούστου. Παράλληλα ο φάκελος δεν περιέχει καμμία ποινική αξιολόγηση ή περιγραφή σοβαρών κακουργημάτων τα οποία διερευνά ως γνωστόν ο οικονομικός εισαγγελέας στην υπόθεση της Folli Follie , προκαλώντας ερωτηματικά , καθώς :

O φάκελος δεν αναφέρεται σε ποινικά αδικήματα

Πρώτον, ο φάκελος περιέχει μονον τις διοικητικές αποφάσεις κύρωσης προστίμων τα οποία επιβλήθηκαν στα μέλη του ΔΣ της εταιρίας , με αναφορές μονο στη διοικητική διαδικασία. Με την στενή έννοια του όρου δηλαδή το έγγραφο αυτό δεν ενέχει θέση μηνυτήριας αναφοράς σχετικά με τα κακουρφήματα τα οποία διερευνά ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης. Αυτό προκαλεί ερωτηματικά σε αντιδιαστολή με τη στάση της επιτροπής η οποία στις αρχες Ιουνίου ειχε υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά για μη παροχή στοιχείων εκ μέρους της Folli Follie , αδίκημα το οποίο διώκεται σε βαθμό πλήμμελήματος, ήσσονος σημασίας δηλαδή , σε σχέση με τα κακουργήματα τα οποια διερευνώνται τώρα. Η κίνηση δε αυτή θα μπορούσε να ερνηνευθεί και ως αποστασιοποίηση ή ουδετερότητα απέναντι στην κορυφαία αυτή υπόθεση. Οταν μάλιστα είχαν διαρρεύσει πληροφορίες στον Τύπο σύμφωνα με τις οποίες η Επιτροπή ετοίμαζε πολυσέλιδη μηνυτήρια αναφορά.

Οι αποφάσεις ελήφθησαν στις 2/8 αλλά έφτασαν σήμερα στο γραφείο του Γ. Δραγάτση

Δεύτερον ο φάκελος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αρχικά κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στις 20 Αυγούστου, όταν είναι ευρέως γνωστό ότι την υπόθεση χειρίζεται ο καθ’ ύλιν αρμόδιος οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης. Όταν μάλιστα τα μέλη της Επιτροπής έχουν κληθεί ως μάρτυρες από τον οικονομικό εισαγγελέα συνεπώς γνωρίζουν απολύτως που έπρεπε να κατατεθεί.

Οι 11 ύποπτοι

Ο εισαγγελέας θα μελετήσει το υλικό και θα κρίνει , κατ’ αρχήν , αν θα καλέσει ως υπόπτους τους 11 στους οποίους εχουν επιβληθεί προστιμα για χειραγώγηση . Η έρευνα όμως θα προχωρήσει περισσότερο Σε δεύτερο χρόνο δεν αποκλείεται να αναζητηθούν τυχον ευθύνες και της Επιτροπής Κεφαλααγοράς για καθυστερηση στην αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρίας . Ουσιαστικά δηλαδή η επιτροπή έστειλε στην εισαγγελία τις αποφάσεις για την επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 4.020.000 ευρώ στην εταιρεία FOLLI FOLLIE και σε εννέα φυσικά πρόσωπα για παραβάσεις της απαγόρευσης χειραγώγησης της Αγοράς και για παραβάσεις διατάξεων σχετικά με την παροχή ζητούμενων στοιχείων.

Η εταιρία με νομικές κινήσεις στο Πρωτοδικείο ήδη έχει τεθεί σε καθεστώς προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές της μέχρι να εκδικαστεί το κύριο αίτημα προστασίας της Folli Follie από τους πιστωτές της στις 12 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ