Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Ποιος φταίει τελικά για την απόδραση στις φυλακές Κορυδαλλού; Κόντρα σωφρονιστικών-υπουργείου Δικαιοσύνης 

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ποιος φταίει τελικά για την απόδραση στις φυλακές Κορυδαλλού; Κόντρα σωφρονιστικών-υπουργείου Δικαιοσύνης 

Στο ερώτημα ποιος ευθύνεται για την απόδραση των δύο κρατούμενων από τις φυλακές Κορυδαλλού καλείται να απαντήσει η πειθαρχική έρευνα που διενεργείται για την υπόθεση. Το γεγονός ότι ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, δύο κρατούμενοι, Αλβανικής καταγωγής, υπόδικοι για διακεκριμένες κλοπές και ληστείες, έφυγαν σαν κύριοι από το μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας έχει σημάνει συναγερμό, την ώρα που μαίνεται η διαχρονική διαμάχη ανάμεσα στο υπουργείο Δικαιοσύνης και την Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Όπως ανακοίνωσε επίσημα το υπουργείο Δικαιοσύνης για την απόδραση, η οποία όπως αναφέρει είναι η πρώτη από το 2015 μέχρι σήμερα, διατάχθηκε έκτακτος έλεγχος από το Σώμα Επιθεώρησης Καταστημάτων Κράτησης καθώς και πειθαρχική έρευνα από Εισαγγελικό Λειτουργό προκειμένου να διακριβωθούν με ακρίβεια τα συμβάντα και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες υπαλλήλων, εφόσον υφίστανται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του dikastiko.gr το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε αποστείλει τις προηγούμενες εβδομάδες τρεις εγκυκλίους στα σωφρονιστικά καταστήματα όλης της χώρας ζητώντας «επίταση των μέτρων ασφαλείας» προκειμένου να αποτραπούν κάθε είδους έκνομες ενέργειες.

Ωστόσο αυτό που εξόργισε τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους ήταν το γεγονός ότι στην ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με το ζήτημα της απόδρασης γινόταν λόγος για «Κασσάνδρες», οι οποίες προανήγγειλαν αποδράσεις.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Σ.Υ.Ε.) η οποία σε δελτίο τύπου επισήμανε :

«Σχετικά με το σημερινό δελτίο τύπου που εκδόθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης επ’ αφορμή της χθεσινής απόδρασης δύο υποδίκων τελικά και όχι καταδίκων Αλβανών κρατουμένων από το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού και στο οποίο προφανώς υπονοώντας την Ομοσπονδία μας, ο συντάκτης του αναφέρεται σε «Κασσάνδρες», αντί άλλου σχολίου επισημαίνουμε τα εξής:

Κατά τον μύθο η Κασσάνδρα απέκτησε την μαντική της ικανότητα μέσω δύο φιδιών που μαζί με τον αδερφό της Έλενο τους έγλυψαν στο πρόσωπο. Δεύτερον, η Κασσάνδρα μετά την πτώση της Τροίας βιάστηκε μέσα στον ναό της Αθηνάς. Ο βιασμός της βέβαια δεν πρόσθεσε τίποτα στην μαντική της ικανότητα, εξαγρίωσε όμως το πλήθος το οποίο εστράφει εναντίων των βιαστών της.

Υ.Γ. 1: Τους πίνακες με τους ξυλοδαρμούς, εκβιασμούς, τους θανάτους κρατούμενων και τους ξυλοδαρμούς υπαλλήλων από το 2015 και μετά δεν τους έχει πρόχειρους η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής; Γιατί δεν τους δημοσίευσε όπως έκανε με τον πίνακα των αποδράσεων από το 2000;

Υ.Γ.2: «Βιαστές και σκευωροί η αλήθεια τιμωρεί». Θα επανέλθουμε…».

Πλέον, μένει το αποτέλεσμα της πειθαρχικές έρευνας τις προσεχείς εβδομάδες προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες, εφόσον υπάρχουν.

Πάντως, όσο αφορά το ποιόν των δύο κακοποιών που απέδρασαν πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης επισημαίνουν πως πρόκειται για υπόδικους για υποθέσεις κλοπών κυρίως, οι οποίοι δεν ανήκαν στην ίδια συμμορία καθώς έχουν δράσει σε διαφορετικές περιοχές της χώρας.

Μπέρδεμα με το όνομα

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές διαψεύδουν πως πρόκειται για αδέλφια καθώς μπορεί οι δύο κακοποιοί να έχουν το ίδιο επώνυμο αλλά δεν έχουν το ίδιο πατρώνυμο ή μητρώνυμο. Ωστόσο, εξετάζεται εάν έχουν κάποια μακρινή συγγένεια καθώς φέρονται να κατάγονται και από την ίδια περιοχή.

Το θέμα του ονόματος μπέρδεψε και άλλον υπόδικο κρατούμενο και για τον λόγο αυτό ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για λογαριασμό του πελάτη του Αλέξανδρου Πέππα:

Κύριοι,

Σήμερα Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2019, μερίδα του τύπου δημοσίευσε εσφαλμένα, ότι ο πρώην εντολέας μου Αλέξανδρος ΠΕΠΠΑΣ απέδρασε από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και απόφυγή περαιτέρω παρεξηγήσεων σας ενημερώνουμε ότι ο υπόδικος Αλέξανδρος Πέππας ουδέποτε δραπέτευσε και δεν συνδέεται με τους δύο κρατούμενους που απέδρασαν εχθές από τις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ η σύγχυση ως προς το πρόσωπο του προκλήθηκε είτε από παραδρομή είτε από ελλιπή χορήγηση στοιχείων (δεδομένου ότι οι δραπέτες φέρουν το ίδιο επώνυμο με τον κύριο Αλέξανδρο Πέππα).

Με τιμή
Γιάννης Μαρακάκης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ