Τετάρτη 25 Μαϊου 2022

Δήλωση Λυκουρέζου: «Εγώ και ο Θοδωρής μέλη εγκληματικής οργάνωσης από το 2014. Αν είναι δυνατόν!»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δήλωση Λυκουρέζου: «Εγώ και ο Θοδωρής μέλη εγκληματικής οργάνωσης από το 2014. Αν είναι δυνατόν!»

Στη δήλωση  «εγώ και ο Θοδωρής μέλη εγκληματικής οργάνωσης από το 2014. Αν είναι δυνατόν!» με την οποία εκφράζει την απόλυτη έκπληξή του για την σύλληψή του προχώρησε έξω από το γραφείο του ανακριτή , ο γνωστός ποινικολόγος Αλ. Λυκουρέζος. Με τον τρόπο αυτό εξέφρασε όσα νιώθει για την σύλληψη του ιδίου αλλά και του Θ.Παναγόπουλου σχετικά με την αποκαλούμενη «μαφία» του Κορυδαλλού και την απόπειρα εκβίασης του Αρ. Φλώρου.

Θρ. Κονταξής: Ο Αλ. Λυκουρέζος είναι σοκαρισμένος

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως τη Μ. Δευτέρα στις 12:00 το μεσημέρι θα απολογηθούν στον ανακριτή οι δικηγόροι  Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος, μετά τη προθεσμία που τους δόθηκε για να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους. Oι δυο δικηγόροι θα περάσουν το Σαββατοκύριακο στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.

Την ίδια στιγμή την άποψη πως το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε κατά του Αλ. Λυκουρέζου (προφανώς και κατά του Θ. Παναγόππουλου) δεν είναι αιτιολογημένο και παραβιάζει το τεκμήριο αθωότητας, εξέφρασε ο συνηγόρος του, Θρ. Κονταξής. Όπως είπε «οι αποφάσεις των δικαστικών οργάνων πρέπει να είναι σεβαστές υπό δυο προϋποθέσεις. Να είναι σύμφωνες με το νόμο και να διαπνέονται από νηφαλιότητα. Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος Λυκουρέζου πριν απολογηθεί δεν είναι αιτιολογημένο και δεν διαπνέεται από νηφαλιότητα. Δημιούργησε ένα τοξικό κλίμα παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητας. Είναι σοκαρισμένος. Δεν υπάρχει κάτι στη δικογραφία. Ένταλμα συλλήψεως εκδίδεται όταν κάποιος είναι ύποπτος φυγής. Ο Αλ. Λυκουρέζος είναι γνωστής κατοικίας, βρίσκεται κάθε μέρα στα δικαστήρια».

Μαρακάκης: “Τσαλαπατήθηκε το τεκμήριο αθωότητας”

Ο Γιάννης Μαρακάκης, τόνισε πως «τσαλαπατήθηκε το τεκμήριο αθωότητας του Αλ. Λυκουρέζου. Θεωρούμε ότι η έκδοση του εντάλματος και η σύλληψη συνιστά υπερβολή.

Η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης και ο τρόπος με τον οποίο έχει προσεγγιστεί αλλάζει για πάντα τον τρόπο που θα κάνουμε τη δουλειά μας όσοι ασχολούμαστε με το ποινικό.

Γνωρίζεται πόσο εμβληματική προσωπικότητα είναι ο Αλ. Λυκουρέζος. Αποτέλεσε πρότυπο για τη γενιά μου.Η δικογραφία είναι ίδια με αυτή που αφορά τον κ. Αντωνόπουλου. Ο κ. Λυκουρέζος ήταν εκ των χειριστών. Ήταν στη διάθεση των αρχών. Είχε επισκεφθεί τον ανακριτή σε ανύποπτο χρόνο. Δεν χρειαζόταν η κινηματογραφική σύλληψη».

Νωρίτερα το dikastiko.gr, έγραψε:

Στο γραφείο του ειδικού εφέτη ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλου βρίσκεται αυτή την ώρα ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος κατηγορούενος για εγκληματική οργάνωση και απόπειρα εκβίασης στην υπόθεση της «μαφίας των φυλακών».

Ο γνωστός ποινικολόγος έφτασε στο γραφείο του ανακριτή συνοδευόμενος από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής.

Έξω από το γραφείο του ανακριτή τον περίμεναν συνεργάτες του, η Νατάσα Καλογρίδη αλλά και η κόρη του Μαρία  Ελένη Λυκουρέζου η οποία μόλις τον αντίκρισε τον αγκάλιασε.

Λίγα λεπτά αργότερα έφτασε στο γραφείο του ειδικού εφέτη ανακριτή και ο δεύτερος δικηγόρος, Θ. Παναγόπουλος, επίσης, κατηγορούμενος στην υπόθεση σε βάρος του οποίου το πρωί εκτελέστηκε το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του.

Νωρίτερα το dikastiko.gr είχε μεταδώσει:

Ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή, Ευτύχη Νικόπουλου πρόκειται να παρουσιαστεί σήμερα ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος ο οποίος συνελήφθη χθες μετά την έκδοση σε βάρος του εντάλματος σύλληψης για τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας εκβίασης του Αρ. Φλώρου.

Ενώπιον των αρμόδιων αρχών πρόκειται, να παρουσιαστεί αυτοβούλως και ο δεύτερος δικηγόρος που εμπλέκεται στην υπόθεση και σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, Θεόδωρος Παναγόπουλος.

Και ο κ. Παναγόπουλος αντιμετωπίζει τα ίδια αδικήματα με τον Αλ. Λυκουρέζο.

Η καταγγελία για τα 2.000.000 ευρώ

Το έναυσμα σύμφωνα με πληροφορίες για την σύλληψη των δύο δικηγόρων έδωσε η καταγγελία του καταδικασμένου σε 21 χρόνια κάθειρξη Αρ. Φλώρου για την υπόθεση της Energa ο οποίος υποστήριξε ότι του ζητήθηκαν 2.000.000 ευρώ προκειμένου να μην δηλώσει ο Γιώργος Αντωνόπουλος (σ σ έχει προφυλακιστεί για την υπόθεση της μαφίας των φυλακών) παράσταση πολιτικής αγωγής σε βάρος του για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του.

Αυτή η οικονομική απαίτηση σύμφωνα με όσα έχει καταγγείλει ο Αρ. Φλώρος του μεταφέρθηκε από τον δολοφονηθέντα δικηγόρο, Μιχάλη Ζαφειρόπουλο ο οποίος εκπροσωπούσε τον βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση της Energa και είχε συνάντηση το καλοκαίρι του 2017 με τους κ.κ. Λυκουρέζο και Παναγόπουλο οι οποίοι είχαν αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση του Γ. Αντωνόπουλου.

Το «παρασκήνιο» της καταγγελίας του Αρ. Φλώρου και τα όσα έλαβαν χώρα το καλοκαίρι του 2017 περιέγραψαν-προ ημερών- ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας που δικάζει την υπόθεση της δολοφονίας του Μιχ. Ζαφειρόπουλου οι δικηγόροι, Ηλίας Αναγνωστόπουλος και Θέμης Σοφός.

Η συνάντηση

Ο Ηλίας Αναγνωστόπουλος, καθηγητής Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών, κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι τέλη Ιούλιου του 2017 συναντήθηκε με τον Άρ. Φλώρο ο οποίος του ανέθεσε την υπεράσπιση του στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Γ. Αντωνόπουλου από κοινού με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλου αλλά και για την υπόθεση της Energa.

«Στις 30 Αυγούστου 2017  με ειδοποίησε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος  ότι θα συναντούσε τον Αλ. Λυκουρέζο και τον Γ. Αντωνόπουλο για να συζητήσουν την υπόθεση. Είπα ότι δεν θα πάω γιατί είμαι καινούργιος στην υπόθεση αλλά κι γιατί δεν καταλαβαίνω το νόημα της συνάντησης. Δεν ήταν τροχαίο να τα βρουν. Έμοιαζε αφύσικο. Το ραντεβού ήταν για τις 18.30 και θα με ενημέρωνε μετά. Με πήρε την επόμενη ημέρα και μου είπε ότι κάναμε μια συζήτηση που δεν έβγαλε πουθενά. Μου είπε ότι τα χρήματα που ζητούνται είναι παράλογα. Του λέω 200-300 χιλιάδες; Μου λέει μιλάμε για πολλά! Του λέω 1 εκ; Και μου λέει βάλε. Του λέω 2; Μου λέει καλά είσαι! Μου είπε ότι τα ζήτησε ο Λυκουρέζος παρουσία του Θ. Παναγοπουλου ο οποίος δε μίλησε».

Στη συνέχεια, ο κ. Αναγνωστόπουλος κατέθεσε πως πριν τη δικάσιμο η οποία είχε οριστεί για τις 4 Σεπτεμβρίου 2017 τηλεφώνησε στον Αλ. Λυκουρέζο. «Του είπα ότι είμαι κι εγώ στην υπόθεση. Του είπα ότι την Δευτέρα θα ζητήσουμε μια αναβολή επειδή δεν είμαι έτοιμος και ρώτησα αν θα είχε πρόβλημα να συμφωνήσει. Μου είπε: «δε φταις εσύ που τα πράγματα δεν έχουν προχωρήσει μέχρι σήμερα. Αν δεν υπάρξει κίνηση καλής θελήσεως και δεν αλλάξει κάτι μέσα στο Σαββατοκύριακο, εμείς θα αντιλέξουμε στο αίτημα αναβολής».

Η κατάθεση του Θέμη Σοφού

Την ύπαρξη συναντήσεων πριν την εκδίκαση της υπόθεσης της απόπειρας ανθρωποκτονίας του Γ. Αντωνόπουλου επιβεβαίωσε και ο αντιπρόεδρος του ΔΣΑ και δικηγόρος, Θέμης Σοφός.

Ο κ. Σοφός  όπως κατέθεσε, είχε την άποψη του, να μην παρασταθεί πολιτική αγωγή στη δίκη.

«Εγώ του πρότεινα ότι θα ήταν καλύτερα να εμφανιστεί να εκθέσει τις απόψεις του και ανάλογα με την έκβαση της δίκης να ασκήσει τις οποίες αξιώσεις σας. Μου είπε ότι η άλλη πλευρά υποστηρίζει ότι δεν είχε λόγο να μου επιτεθεί γιατί ο ΔΕΣΜΗΕ θα άλλαζε απλώς δικηγόρο, αν εγώ έβγαινα από την μέση».

Ο κ. Σοφός κατέθεσε επίσης ότι ο 65χρόνος δεν του ανέφερε ποτέ τις καταθέσεις των Αλβανών κατηγορουμένων ενώ ο Γ. Αντωνόπουλος εμφανιζόταν βέβαιος ότι ο Φλωρος είναι πίσω από την εντολή.

Επίσης, ανέφερε ότι ο 65χρόνος του  είπε ότι θα ήθελε να συναντήσει τον Φλώρο και αν μπορώ να είναι παρών (σσ ο Σοφός). Η συνάντηση, όπως κατέθεσε ο Θ. Σοφός, έγινε στο τέλος Ιουλίου 2017 πήγε στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

«Εγώ δε θα αξιώσω τίποτα άλλο από εσένα»

Στην συνάντηση περιέγραψε πως «ο Αντωνόπουλος είπε ότι θεωρεί πως ο Φλώρος έδωσε την εντολή για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του, αν και δεν έχω αποδείξεις. Ο Φλώρος απάντησε ότι δεν είχε λόγο να το κάνει γιατί ο ΔΕΣΜΗΕ θα προχωρούσε την υπόθεση και με άλλον δικηγόρο. Στο τέλος της συζήτηση ο Αντωνόπουλος σηκώθηκε και του είπα «εγώ δε θα αξιώσω τίποτα άλλο από εσένα» και του λέει και ο Φλώρος «ούτε εγώ» αναφερόμενος σε κάποιες αγωγές που είχε κάνει. Τα βρήκαν μπροστά μου. Με κεφαλαία το λέω”.

Πρόεδρος : Μα πως έδωσαν τα χέρια;

  • Σοφός : Καταπραΰνθηκε μέσα του η αντίληψη της αντιδικίας αλλά δεν ξέρω αν πείσθηκε.

Πρόεδρος: Ο ίδιος σε εμάς είπε ότι δεν έγινε τίποτα…

  • Σοφός: Εγώ δε θα προβώ σε χαρακτηρισμούς για τον ίδιο και για όσα λέει. Αυτά που λέω προκύπτουν και από αλλά πράγματα.

Πρόεδρος: Είχε ενημερώσει τους συνηγόρους του;

  • Σοφός: Θεωρώ ότι ο κ. Λυκουρέζος το ήξερε.

Μετά ο κ. Σοφός περιέγραψε πως στα τέλη Αυγούστου 2017 ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος του τηλεφώνησε και τον ρώτησε «είσαι σίγουρος ότι έδωσαν τα χέρια;».

«Του λέω ναι γιατί με ρωτάς. Και μου λέει χθες έγινε ένα ραντεβού στο γραφείο του Λυκουρέζου και ζητάνε χρήματα. Του λέω περίμενε να πάρω Αντωνόπουλο και σε παίρνει εκείνος ή εγώ. Επικοινωνώ με Αντωνόπουλο και του λέω ότι ζητάνε λεφτά. «Τι είναι αυτά; Εγώ ποτέ δεν τους είπα να ζητήσουν λεφτά!». Του είπα να πάρει τον Ζαφειρόπουλο γιατί δεν μου αρέσουν αυτά που ακούω». Ο Αντωνόπουλος μου είπε ότι θα στείλει email που θα ξεκαθαρίζει τα πάντα».

Σημειώνεται ότι ο κ. Σοφός προσκόμισε το επίμαχο email στο Δικαστήριο.

Τα όσα είπαν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας οι δύο δικηγόροι κατά πληροφορίες τα έχουν καταθέσει και ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή κ. Νικολόπουλου, γεγονός που πυροδότησε τις εξελίξεις για την ποινική μεταχείριση των δύο συναδέλφων τους.

Πλέον, αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον τι θα υποστηρίξουν οι κ.κ. Λυκουρέζος και Παναγόπουλος ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ