Τρίτη 01 Δεκεμβρίου 2020

Συνελήφθη ο γιατρός-θάνατος! Τον συνδέουν με 42 νεκρούς ασθενείς

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνελήφθη ο γιατρός-θάνατος! Τον συνδέουν με 42 νεκρούς ασθενείς

Ο Γάλλος γιατρός, Frederic Pechier, συνελήφθη ως ύποπτος για την δηλητηρίαση πάνω από 50 ασθενών με σκοπό μόνο και μόνο να εντυπωσιάσει τους συναδέλφους του, αφού την ώρα που ψυχορραγούσαν οι ασθενείς έπαιρνε την κατάσταση στα χέρια του και τους έσωζε. Όχι όμως πάντα με επιτυχία.

Ο Frederic Pechier, γιατρός με ειδικότητα αναισθησιολόγου, συνδέεται με τουλάχιστον 42 περιστατικά ασθενών οι 20 εκ των οποίων πέθαναν την ώρα της βάρδιάς του στα 17 χρόνια που εργαζόταν σε κλινικές και νοσοκομεία στην Μπεσανσόν της ανατολικής Γαλλίας.

Δηλώνει αθώος

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Pechier «πείραζε» τα φάρμακα της αναισθησίας σε εγχειρήσεις ρουτίνας. Αυτό, προκαλούσε ανακοπές στους ασθενείς και τότε ο αναισθησιολόγος ως «από μηχανής θεός» παρενέβαινε και έσωζε – όχι πάντα – τους ασθενείς που έβλεπαν τον χάρο με τα μάτια τους.

Ο αναισθησιολόγος, που επιμένει ότι είναι αθώος και λέει ότι τον καλούσαν να παρέμβει λόγω των ικανοτήτων του και του ταλέντου του και τώρα το πληρώνει, δεν μπορεί, πλέον, να εξασκεί το επάγγελμά του και αναμένει η δίκη του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ