Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου 2023

Τέλος Σεπτεμβρίου η (δύσκολη) απολογία του Γιάννου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τέλος Σεπτεμβρίου η (δύσκολη) απολογία του Γιάννου

Για το κακούργημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, ποσού περίπου 1 εκατομμυρίου ευρώ, για την υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος των φρεγατών, θα απολογηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο πρώην υπουργός άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου.

Ο κ. Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου, συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο τους, καθηγητή Άρη Χαραλαμπάκη, εμφανίστηκαν στην ανακρίτρια κατα της διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα και τον επίκουρό της Γ. Ευαγγέλου , ζήτησαν και πήραν προθεσμία περίπου 2 μηνών προκειμένου να ενημερωθούν και να αντικρούσουν το κατηγορητήριο το οποίο αγγίζει τις 680 σελίδες. 

Η κατηγορία αφορά ξέπλυμα 1.000.000 €

Το αδίκημα το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες τους αποδίδεται αφορά το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που φέρεται να συνδέεται με το εξοπλιστικό πρόγραμμα των φρεγατών, το οποίο ειχε αναλάβει η γαλλική εταιρία «Thales». Στέλεχος της εταιρίας μάλιστα είχε αναφερθεί σε δωροδοκία υπουργού, και η κατάθεση αυτή προφανώς έπαιξε βαρύνοντα ρόλο.

Καθηγητής Χαραλαμπάκης: «Η μεταφορά αυτή είναι εικαζόμενη»

Σε επικοινωνία με τον συνήγορο του πρώην υπουργού , καθηγητή Χαραλαμπάκη, επισήμανε πως «από μια πολύ πρόχειρη ματιά του πολυσέλιδου κατηγορητηρίου, προκύπτει ότι η κατηγορία αφορά το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Δηλαδή αναφέρεται οι ένα ποσόν μεταφέρεται από λογαριασμούς στελεχών της εταιρίας του εξοπλιστικού, σε φιλικά πρόσωπα του περιβάλλοντος Παπαντωνίου και από εκεί φτάνει σε λογαριασμούς της οικογένειας».

«Από αυτή την πολύ πρόχειρη ματιά», επισημαίνει ο κ. Χαραλαμπάκης, «δεν φαίνεται να τεκμαίρεται η μεταφορά των χρημάτων από τα πρόσωπα της εταιρίας σε λογαριασμούς των φιλικών προσώπων της οικογένειας Παπαντωνίου αλλά η μεταφορά αυτή είναι εικαζόμενη, κατα την κατηγορία». Εν ολίγοις , δεν υπάρχει , όπως φαίνεται, αποτύπωση μέσω ανοίγματος  λογαριασμών της κίνησης αυτού του ποσού από την εταιρία σε πρόσωπα του περιβάλλοντος Παπαντωνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λογαριασμοί για τους οποίους διερευνάται το ζεύγος Παπαντωνίου είναι οι γνωστοί 9 για τους οποίους έχουν ήδη καταδικαστεί για παραβάσεις του νόμου περί πόθεν έσχες.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ