Παρασκευή 04 Δεκεμβρίου 2020

Τετάρτη 5/12/2018, ώρα 17.00: Ο Αγγελής θα επιμείνει πως έγινε συνάντηση με Καλογήρου- Παπασπύρου για την Τουλουπάκη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τετάρτη 5/12/2018, ώρα 17.00: Ο Αγγελής θα επιμείνει πως έγινε συνάντηση με Καλογήρου- Παπασπύρου για την Τουλουπάκη

«Θα σε περιμένω έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να πάμε στον Υπουργό». Αυτή είναι η φράση – σύμφωνα με πληροφορίες- που θα χρησιμοποιήσει ο Γιάννης Αγγελής, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, όταν κληθεί να αντικρούσει τους, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ισχυρισμούς της Μαρίας Παπασπύρου, πρώην επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, η οποία φέρεται στην κατάθεσή της να διαψεύδει πως συμμετείχε σε σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με αντικείμενο την απομάκρυνση της Ελένης Τουλουπάκη από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς: «Η σύσκεψη έγινε την Τετάρτη 5/12/2018, ώρα 17.00 και συμμετείχαν η κ. Παπασπύρου και ο υπουργός κ.Καλογήρου» έχει πει και – προφανώς- θα επιμείνει ο κ. Αγγελής. Μάλιστα θα επικαλεστεί τηλεφωνικές κλήσεις εκ μέρους της επιθεωρήτριας, η οποία ζητούσε- κατά τον κ. Αγγελή-  ενημέρωση για όσα γίνονταν στη Βιέννη στην περίφημη συνάντηση μεταξύ πρακτόρων του FBI και των Ελλήνων εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς τις αρχές Δεκεμβρίου του 2018. Εκεί που φέρεται να έγινε το επεισόδιο με τις αποκαλύψεις «άρον- άρον διώξεων πολιτικών προσώπων» , σύμφωνα με τον τότε επόπτη των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς. Η εκδοχή της κας Τουλουπάκη είναι πως υπήρξε έντονη αντιμαχία για το θέμα ενός λογαριασμού πολιτικού προσώπου που κατείχαν οι Αμερικανοί.

Δικαστική συνδρομή

Σύμφωνα με πληροφορίες η ένταση αφορούσε και το θέμα του τρόπου λήψης τυχόν στοιχείων από τους Αμερικανούς καθώς ο κ.Αγγελής θεωρούσε πώς έπρεπε όλα να γίνουν μέσω δικαστικής συνδρομής και όχι off the record. Βασικό σημείο διαφωνίας φέρεται να ήταν επίσης η αίσθηση πως το αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τους Αμερικανούς που είχε υποβάλλει η Ελένη Ράϊκου  τις αρχές του 2017, ουσιαστικά είχε παγώσει τόσο καιρό μετά με ευθύνη της ελληνικής πλευράς: «Είναι σα να σου στέλνει κάποιος γράμμα και εσύ να μην απαντάς», ανέφερε δικαστική πηγή.

Το τέλος μιας φιλικής σχέσης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Αγγελής επιμένει πως ουσιαστικά πήγε στη Βιέννη ως τοποτηρητής γιατί δεν υπήρχε ουσιαστική ενημέρωση για τις κινήσεις της κας Τουλουπάκη, εκ μέρους της  τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου και της επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου, η οποία επίσης διεξήγαγε έρευνα για το κόστος των φαρμάκων της Noavrtis. Στη δεδομένη φιλική σχέση μεταξύ Παπασπύρου και Δημητρίου, όπως και στην αναφερόμενη από τον ίδιο σχέση εμπιστοσύνης του αντεισαγγελέα με την κα Δημητρίου, έρχεται να προστεθεί και η φιλική σχέση μεταξύ Αγγελή – Παπασπύρου, η οποία ξεκινά πολλά χρόνια (το 1993) πριν στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Συνεπώς, κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποτελεί έκπληξη η (τυχόν) παρουσία της στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Η ίδια επιμένει βέβαια (σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες) πως ουδέποτε έγινε κουβέντα για την κα Τουλουπάκη, ούτε για πολιτικά πρόσωπα (π.χ Ρασπούτιν κλπ). Ο κ.Αγγελής επιμένει και – προφανώς θα επιμένει- πως έγινε και μάλιστα με πολύ συγκεκριμένο αντικείμενο και διαλόγους.

Κατά τον κ. Αγγελή η ένταση χτύπησε κόκκινο και εκ μέρους του υπουργού που εξεμάνη και αφού ενημερώθηκε φέρεται να είπε την περίφημη φράση «θα ενημερώσω τον από πάνω και βλέπουμε».

Το σίγουρο είναι πάντως πως η υπόθεση Novartis ρίχνει τίτλους τέλους σε μια μακρόχρονη φιλία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ