Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Αρχίζουν ξανά οι έρευνες για τον θάνατο εννέα σκιέρ στα Ουράλια το 1959!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αρχίζουν ξανά οι έρευνες για τον θάνατο εννέα σκιέρ στα Ουράλια το 1959!

Την απόφαση για επανεκκίνηση των ερευνών για το θάνατο μιας ομάδας πεζοπόρων σκιέρ, τον Φεβρουάριο του 1959, στα Ουράλια όρη έλαβε η Ρωσία! Γύρω από την υπόθεση έχουν αναπτυχθεί για περίπου 60 χρόνια απίστευτες θεωρίες, όπως για παράδειγμα ότι ο θάνατος των 9 ανδρών οφειλόταν σε επίθεση εξωγήινων.

Οι σοβιετικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για την υπόθεση αυτή στις 26 Φεβρουαρίου 1959 και την ολοκλήρωσαν τρεις μήνες αργότερα. Το πόρισμα των ερευνών ανέφερε τότε ότι δεν επρόκειτο για δολοφονία, χωρίς όμως να δοθούν περισσότερες διευκρινίσεις.

“Οι συγγενείς τους, τα μέσα ενημέρωσης και το κοινό ζητούν μέχρι και σήμερα από τους ερευνητές να βρουν την αλήθεια και δεν κρύβουν τις υποψίες τους ότι κάτι τους έχουμε αποκρύψει” ανέφερε ένας εκπρόσωπος της γενικής εισαγγελίας, ο Αλεξάντρ Κουρενόι, σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Θανατηφόρα τραύματα και φρικιαστικές ουλές

Οι εννέα σκιέρ, με επικεφαλής τον Ιγκόρ Ντιάτλοφ, έφυγαν τον Ιανουάριο του 1959 για πεζοπορία σε μια απομονωμένη περιοχή των Ουραλίων. Δεν κατάφεραν ποτέ να επιστρέψουν και μετά την εξεφάνισή τους, εντοπίστηκε ο εγκαταλειμμένος καταυλισμός τους.

Οι σκηνές τους είχαν σκιστεί από μέσα προς τα έξω, ενώ τα πτώματα των πέντε  ανδρών βρέθηκαν πάνω στο χιόνι σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων. Κάποιοι έφεραν θανατηφόρα τραύματα και φρικιαστικές ουλές και το ένα από τα θύματα είχε κομμένη τη γλώσσα. Οι υπόλοιποι τέσσερις εντοπίστηκαν δύο μήνες αργότερα, σε ένα πιο απομακρυσμένο σημείο, καλυμμένοι από τα χιόνια.

Η υπόθεση αυτή έγινε γνωστή παγκοσμίως ως “Συμβάν στο πέρασμα του Ντιάτλοφ”, από το όνομα του επικεφαλής της ομάδας. Ο Ιγκόρ Ντιάτλοφ έδωσε επίσης το όνομά του στο βουνό όπου βρέθηκε ο καταυλισμός.

Οι ερευνητές μελέτησαν συνολικά 75 διαφορετικές θεωρίες, ανέφερε ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει να λύσει το μυστήριο, ο Αντρέι Κουριάνοφ. “Αμέσως αποκλείσαμε ορισμένες από αυτές, όπως εκείνες που μιλούσαν για ΑΤΙΑ ή άλλα μεταφυσικά φαινόμενα”, πρόσθεσε. Αποκλείστηκε επίσης η πιθανότητα να δολοφονήθηκαν οι εννέα, ωστόσο πρόκειται να γίνει νέα νεκροψία στα λείψανά τους.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ