Συμπληρωματική κατάθεση από την μητέρα της αδικοχαμένης Λίνας μετά από παρέμβαση της Ξ. Δημητρίου

Συμπληρωματική κατάθεση στην Ασφάλεια Γιαννιτσών έδωσε χθες το πρωί η μητέρα της αδικοχαμένης Λίνας Κοεμτζή, έπειτα από παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου. Όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος της οικογένειας, Αντώνης Ξυλουργίδης, η μητέρα της άτυχης φοιτήτριας που βρέθηκε στο κενό από τον ένατο όροφο της φοιτητικής εστίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το Νοέμβριο […]

NEWSROOM
Συμπληρωματική κατάθεση από την μητέρα της αδικοχαμένης Λίνας μετά από παρέμβαση της Ξ. Δημητρίου

Συμπληρωματική κατάθεση στην Ασφάλεια Γιαννιτσών έδωσε χθες το πρωί η μητέρα της αδικοχαμένης Λίνας Κοεμτζή, έπειτα από παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου.

Όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος της οικογένειας, Αντώνης Ξυλουργίδης, η μητέρα της άτυχης φοιτήτριας που βρέθηκε στο κενό από τον ένατο όροφο της φοιτητικής εστίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το Νοέμβριο του 2016, κλήθηκε επειγόντως ενώπιον των αστυνομικών αρχών, προκειμένου να καταθέσει συμπληρωματικά όσα γνωρίζει για την υπόθεση. Αν και απέφυγε να μπει σε λεπτομέρειες, ο κ. Ξυλουργίδης δήλωσε στην «Espresso» πως οι ερωτήσεις, στις οποίες κλήθηκε να απαντήσει η κυρία Σταυρούλα Τομπάζη, επικεντρώθηκαν κυρίως στις δύο τελευταίες μέρες, προτού η κόρη της βρει φρικτό θάνατο.

Εντύπωση προκάλεσε ότι η συμπληρωματική κατάθεση της μητέρας της 22χρονης δόθηκε παρουσία αστυνομικού της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ο συνήγορος της οικογένειας, εξηγώντας τον λόγο, ανέφερε πως η εντολέας του ενδεχομένως κλήθηκε να διευκρινίσει κάποια πράγματα σχετικά με μηνύματα που βρέθηκαν στο κινητό τηλέφωνο ή στους λογαριασμούς της Λίνας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επιστολή προς την κυρία Ξένη Δημητρίου

Είχε προηγηθεί μία επιστολή προς την κυρία Ξένη Δημητρίου, στην οποία η οικογένεια της αδικοχαμένης φοιτήτριας περιέγραφε όλα τα γεγονότα που τους κάνουν να πιστεύουν ότι το παιδί τους δεν αυτοκτόνησε και διαμαρτύρονταν για το ότι δεν έχουν την παραμικρή ενημέρωση για την πρόοδο των ερευνών από τον Δεκέμβριο του 2017, οπότε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

Ύστερα από αυτό, η αντίδραση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου ήταν άμεση, καθώς ζήτησε από την  Εισαγγελία Θεσσαλονίκης να διευκρινίσει απαντητικά ποιες είναι οι συνθήκες θανάτου της 22χρονης και σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι έρευνες. Παράλληλα, είχαμε και το κάλεσμα προς την κυρία Τομπάζη για να δώσει συμπληρωματική κατάθεση στην Ασφάλεια. Την ίδια ώρα πάντως, εκκρεμεί η απάντηση της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης στα δύο αιτήματα της οικογένειας για κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση πέντε μαρτύρων και τη διενέργεια αυτοψίας και αναπαράστασης στο σημείο, όπου έχασε τη ζωή της η άτυχη κοπέλα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ