Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Άρχισε η εισαγγελική έρευνα για τα 36 κρούσματα σε οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι – Τι ερευνούν οι αρχές

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άρχισε η εισαγγελική έρευνα για τα 36 κρούσματα σε οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι – Τι ερευνούν οι αρχές

 

Ξεκίνησαν οι έρευνες για τα 36 κρούσματα που καταγράφηκαν σε οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, μετά και την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών, προκειμένου να διερευνηθεί εάν υπήρξε παραβίαση των μέτρων για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ώστε να διερευνηθούν ευθύνες για τη διασπορά του κορονοϊού στον οίκο ευγηρίας, όπου εντοπίστηκαν τα 36 κρούσματα, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Στέφανος Ζαρκαντζιάς.

Ειδικότερα, ο κ. Ζαρκαντζιάς παρήγγειλε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, με βάση το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα (Ν. 4619/2019) περί παραβίασης των μέτρων για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της έρευνας θα αναλάβουν ενεργό ρόλο και οι Επιθεωρητές Υγείας.

Στον οίκο ευγηρίας είχε επιβεβαιωθεί η ύπαρξη 36 κρουσμάτων, εκ των οποίων οι 33 είναι ηλικιωμένοι ένοικοι και οι 3 εργαζόμενοι. Μετά την έξαρση των κρουσμάτων στο συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας, στην περιοχή είχε μεταβεί εσπευσμένα και ο καθηγητής Δημήτρης Τσιόδρας.

Το πρώτο κρούσμα –όπως αναφέρθηκε- ήταν ένας εργαζόμενος του οίκου ευγηρίας που είχε έρθει σε επαφή με νεαρό άτομο του περιβάλλοντος του το οποίο είχε πάει σε συναυλία στη Χαλκιδική. Από την πρώτη στιγμή, που εντοπίστηκαν τα κρούσματα οι ηλικιωμένοι που βρέθηκαν θετικοί στον ιό μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα σε νοσοκομείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ