Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Δάφνη- Στο «μικροσκόπιο» και της δικαιοσύνης οι αστυνομικοί που αγνόησαν τις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία. Ξεκινά ποινική προκαταρκτική έρευνα.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής που θα διενεργήσει ο εισαγγελέας πρωτοδικών Ανδρέας Στεφανάτος, θα διερευνηθεί αν οι δύο αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο έπραξαν τα δέοντα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δάφνη- Στο «μικροσκόπιο» και της δικαιοσύνης οι αστυνομικοί που αγνόησαν τις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία. Ξεκινά ποινική προκαταρκτική έρευνα.

Εντολή για την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τις ενέργειες που φέρονται να μην έκαναν οι αστυνομικοί στη Δάφνη. Οι εν λόγω, βάσει μαρτυριών, ενημερώθηκαν για συγκεκριμένο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στις 11 Ιουλίου, δεκαεννέα ημέρες πριν δολοφονηθεί η 31χρονη από τον σύζυγό της, χωρίς να το εξετάσουν επαρκώς.

Δάφνη: Στο « μικροσκόπιο» οι αστυνομικοί που αγνόησαν τις καταγγελίες

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής που θα διενεργήσει ο εισαγγελέας πρωτοδικών Ανδρέας Στεφανάτος, θα διερευνηθεί αν οι δύο αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο έπραξαν τα δέοντα. Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας φέρονται να έφτασαν στην πολυκατοικία , αν και το σήμα που έλαβαν ήταν υψηλής προτεραιότητας, 25 λεπτά αργότερα.

Εκεί δε, αναφέρουν μαρτυρίες, δεν βγήκαν καν από το περιπολικό παρά μόνο ανοιγόκλεισαν τα παράθυρα ενώ διαβίβασαν στο κέντρο ότι δεν υπάρχει κάποιος να τούς υποδείξει το διαμέρισμα όπου αναφέρεται το ενδοοικογενειακό επεισόδιο κι αποχώρησαν. Οι δύο αστυνομικοί που έχουν τεθεί ήδη σε διαθεσιμότητα τώρα θα ελεγχθούν και ποινικά στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ