Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Είχαν καταγγείλει τον καθηγητή “φακελάκη” των Σερρών και πριν απο 8 χρόνια

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Είχαν καταγγείλει τον καθηγητή “φακελάκη” των Σερρών και πριν απο 8 χρόνια
Την ώρα που ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών βρίσκεται ήδη στη φυλακή, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος για δωροληψία και εκβιασμό σε βάρος φοιτητών και φοιτητριών του, τους οποίους φέρεται να έστελνε και σε συγκεκριμένο φροντιστήριο για τους περάσει στα μαθήματα, αποκαλύπτεται ότι καταγγελίες σε βάρος του είχαν γίνει ήδη πριν από 8 χρόνια!

Οι καταγγελίες για τον 59χρονο φέρονται να ήταν γνωστές στην τοπική κοινωνία από το 2010, αφού υπάρχουν δημοσιεύματα σε γνωστή ιστοσελίδα των Σερρών (https://serreslife.gr/…/2009…/3273-2010-03-16-10-37-40.html).
Δύο χρόνια αργότερα, φέρεται να έγινε κι άλλη καταγγελία στην οποία πλέον γίνεται γνωστό και το όνομα του καθηγητή, με ορισμένους να κατηγορούν και τον πρόεδρο του ΤΕΙ Σερρών, με τον ισχυρισμό ότι είναι κουμπάρος του καθηγητή. (http://www.edosafakelaki.org/r…/fakelaki-ston-kathigiti-moy).
Την ίδια χρονιά, δηλαδή το 2012, οι καταγγέλλοντες φοιτητές έφτιαξαν σελίδα στο Facebook, αλλά το 2014 η «διαχειρίστρια» της σελίδας μηνύθηκε από τον καθηγητή.
Ο συνήγορος του

Ο ίδιος πάντως αρνείται τις κατηγορίες και μέσω του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια, αναφέρει:“Ο καθηγητής είναι εξήντα ετών και ενώ τον παρουσίασαν ως δήθεν διαζευγμένο, είναι παντρεμένος και ευτυχισμένος σύζυγος σαράντα χρόνια και από αυτόν τον ευτυχισμένο γάμο του έχει τρία παιδιά, έναν οικονομολόγο, με δική του οικογένεια, πτυχιούχο-αριστούχο οικονομικών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, έναν ακόμη γιο οικογενειάρχη,  πτυχιούχο πανεπιστημίου-ψυχολόγο και μία κόρη, η οποία είναι αριστούχος φοιτήτρια του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο συνήγορος του Αλέξης Κούγιας

Ο κύριος καθηγητής είναι αριστούχος-πτυχιούχος των πανεπιστημίων Μακεδονίας, Νέας Ορλεάνης Γαλλίας και Περούτζια Ιταλίας και τις επόμενες ημέρες επρόκειτο να ανακηρυχθεί διδάκτωρ οικονομικών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Ομιλεί άπταιστα τέσσερις ξένες γλώσσες, εκτός ελληνικών, αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και έχει δημοσιεύσει άρθρα του και ανακοινώσεις σε είκοσι τουλάχιστον διεθνή οικονομικά περιοδικά και έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής σε τουλάχιστον είκοσι πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Η όλη υπόθεσις, κατά την κρίση του γραφείου μας, είναι ένα σενάριο το οποίο μπορεί να γίνει δεκτό μόνο σε επίπεδο ασκήσεως ποινικής διώξεως και για τον κύριο καθηγητή πίσω από αυτό το σενάριο βρίσκονται δύο πρόσωπα του περιβάλλοντος της Σχολής των Σερρών, τη συμπεριφορά των οποίων θα αναδείξουμε κατά τη διάρκεια της διερευνήσεως της υποθέσεως.

Τις επόμενες ημέρες το δικηγορικό μας γραφείο θα ζητήσει από την κυρία Ανακρίτρια Σερρών να εξετάσει ως μάρτυρες τουλάχιστον είκοσι καθηγητές πανεπιστημίου και είμαστε σίγουροι ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε βοηθήσει τη Δικαιοσύνη για να εκδώσει για τον κύριο καθηγητή μία δίκαιη απόφαση”.

Ποιός είναι 

Ποίος είναι ομως ο αποκαλούμενος «καθηγητής φακελάκης» ; Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης έχει διατελέσει Ταμίας στο Διοικητικό Συμβούλιο της «Ένωσης Εργοληπτών – Κατασκευαστών Δημοσίων – Ιδιωτικών Έργων – Εργολάβων Οικοδομών – Διαχειριστών – Εκμεταλλευτών Ακινήτων Ελλάδος», σύμφωνα με αρχαιρεσίες που έγιναν στα γραφεία της στην Θεσσαλονίκη στις 29 Ιανουαρίου 2017, ενώ το 2016 είχε εκλεγεί επίσης Ταμίας στο Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Ελλάδος.
Ο καθηγητής , σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, είχε εκλεγεί σε  πολλές θέσεις συλλόγων και σωματείων
Ο καθηγητής ήταν και συνδικαλιστής, αφού το 2015 είχε κατέβει με την «Ανεξάρτητη Δημοκρατική Κίνηση Επαγγελματιών και Εμπόρων Ν. Θεσσαλονίκης» της ΝΔ που κέρδισε τις εκλογές της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης και ο ίδιος είχε εκλεγεί αντιπρόσωπος στην Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.
Ως ταμίας φαίνεται πως είχε εκλεγεί και στον «Ελληνορωσικό Επαγγελματικό, Βιομηχανικό, Εμπορικό, Τουριστικό Σύνδεσμο», μετά από τις εκλογές το 2017. Ο καθηγητής φαίνεται πως είχε στενές σχέσεις με στελέχη της ΝΔ, καθώς υπάρχουν φωτογραφίες του από ΔΣ με γνωστό στέλεχος της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη και σημερινό πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, αλλά και με υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ και πρώην Αντινομάρχη του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ