Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Εισαγγελία για Φρουζή: «Κατηγορούμενος είναι ας λέει ότι θέλει…»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εισαγγελία για Φρουζή: «Κατηγορούμενος είναι ας λέει ότι θέλει…»

«O κ. Φρουζής είναι κατηγορούμενος και μπορεί να λέει ό,τι θέλει για να υπερασπίσει τη θέση του». Με αυτή τη φράση απαντούν πηγές της Εισαγγελίας κατα της Διαφθοράς στις αναφορές του Κων/νου Φρουζή για πιέσεις από την Ε. Τουλουπάκη τον Μάιο του 2018 ώστε να δώσει τα ονόματα των πολιτικών με αντάλλαγμα την ένταξή του σε καθεστώς προστασίας.

Όπως είπε ο κ.Φρουζής το ραντεβού με τους 3 εισαγγελείς ήταν άτυπο και έγινε παρουσία των δικηγόρων του, τον Μάιο του 2018, στο πλαίσιο της αίτησης που έκανε ο ίδιος στους εισαγγελείς για άρση της δέσμευσης των λογαριασμών που διατηρούσε την Ελβετία. Εισαγγελικές πηγές όμως σημειώνουν ότι δεν είναι δυνατόν να έγινε τέτοια πρόταση στον Κ. Φρουζή, αφού είχε ήδη καταστεί κατηγορούμενος τρεις μήνες νωρίτερα. Ηδη δηλαδή ηταν βασικός κατηγορούμενος από τον Φεβρουάριο του 2018 συνεπώς δεν μπορούσαν να του προτείνουν να γίνει προστατευόμενος μάρτυρας τον Μάιο του 2018, καθώς αυτό είναι νομικά ασύμβατο.

Ηδη εκείνη την περίοδο του ειχε απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα είχαν δεσμεύσει τους λογαριασμούς που διατηρούσε στην Ελβετία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Φρουζής έχει κληθεί να δώσει ανωμοτί κατάθεση άλλες τρείς φορές (σ.σ με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξίοποινων πράξεων) ακόμη και μέσω υπομνήματος, στο πλαίσιο ανοιχτών ερευνών για την Νοβάρτις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ