Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Folli Follie: Ακόμα περιμένει το πόρισμα της ΕΛΤΕ για τους ισολογισμούς ο εισαγγελέας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Folli Follie: Ακόμα περιμένει το πόρισμα της ΕΛΤΕ για τους ισολογισμούς ο εισαγγελέας

Ακόμα δεν έχει παραλάβει ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης, το πόρισμα της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης Ισολογισμών (ΕΛΤΕ) για τους «πειραγμένους» ισολογισμούς της Folli Follie.

Η παραγγελία ως γνωστόν έχει δοθεί από το καλοκαίρι αλλά το πόρισμα σε μια έρευνα που απαιτεί ταχύτητα , λόγω του τεράστιου χρηματικού όγκου που διακυβεύεται αλλά και των συμφερόντων χιλιάδων επενδυτών με μεγάλο αντίκτυπο στην αγορά, δεν έχει σταλεί ακόμα.

Το γεγονός αυτό προκαλεί καθυστερήσεις στην έρευνα, την οποία προσπαθεί να επιταχύνει η εισαγγελική Αρχή.

Ποιοί είναι στο στόχαστρο  

Ο οικονομικός εισαγγελέας Γ.Δραγάτσης

Ο κ.Δραγάτσης, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις έχει θέσει επί τάπητος τρεις κακουργηματικές κατηγορίες τις οποίες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου αλλά και όποιος άλλος προκύψει από την εισαγγελική έρευνα ότι φέρει ποινική ευθύνη για τους ψευδείς ισολογισμούς της Folli Follie, την παραπλάνηση των επενδυτών και την οικονομική κατάρρευση της εταιρείας.

Τα αδικήματα αυτά είναι , απάτη, χειραγώγηση της αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η «βεντάλια» των ερευνών έχει πλέον ανοίξει, με τον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση να αναζητά όλα τα κομμάτια του παζλ των ευθυνών. Πέραν των ιδρυτών της εταιρείας και των μελών του διοικητικού συμβουλίου που ενέκριναν τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις τον περασμένο Μάιο, μία σειρά φυσικών προσώπων, ελεγκτικών αρχών και Τραπεζών περνούν από το εισαγγελικό «μικροσκόπιο».

Ποιούς έχει στοχεύσει ο εισαγγελέας;

Ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για το διαφαινόμενο οικονομικό σκάνδαλο αναζητά ο εισαγγελέας Δραγάτσης και από:

-Τους δύο μεγαλομετόχους της Folli Follie (το αμερικάνικο fund Fidellity και τον κινεζικό κολοσσό Fosun ), που μετά την οικογένεια Κουτσολιούτσου, κατέχουν το μεγαλύτερο πακέτο μετοχών.

-Tην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για το εάν επόπτευε επαρκώς την εισηγμένη στο Χρηματιστήριο εταιρεία ως προς τις υποχρεώσεις διαφάνειας.

-Tην ΕΛΤΕ (Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων) για το εάν προχώρησε σε επαρκείς ελέγχους των ισολογισμών της εταιρείας.

-Tις τουλάχιστον 3 ελληνικές Τράπεζες που προχώρησαν σε δανεισμό της εταιρείας.

-Tις δύο αλλοδαπές Τράπεζες που εξέδωσαν ομολογιακό δάνειο αλλά και ενδεχόμενες χρηματιστηριακές ευθύνες.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ