Κυριακή 03 Δεκεμβρίου 2023

Folli Follie: Όλοι οι ισολογισμοί (και προ του 2017) στο στόχαστρο του Εισαγγελέα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Folli Follie: Όλοι οι ισολογισμοί (και προ του 2017) στο στόχαστρο του Εισαγγελέα

Σε βάθος χρόνου και όχι περιοριστικά στη χρήση του 2017 για την οποία επιβλήθηκαν οι διοικητικές κυρώσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς , θα επεκταθεί η έρευνα του οικονομικού εισαγγελέα , Γιάννη Δραγάτση για την υπόθεση της Folli Follie. Ουσιαστικά πλέον ο έλεγχος θα προχωρήσει και στους ισολογισμούς προ του 2017 για τον οποίο προέκυψε , με βάση τις καταγγελίες, πως είναι «παραποιημένος».

Ο οικονομικός εισαγγελέας Γ.Δραγάτσης

Πρόκειται δηλαδή για έρευνα από μηδενική βάση η οποία θα επεκταθεί στο παρελθόν κάνοντας φύλλο και φτερό όλους τους ισολογισμούς των τελευταίων ετών , προκαλώντας παράλληλα ερωτηματικά γιατί αυτός ο έλεγχος δεν έγινε εξ αρχής από την Επιτροπή.

Έλεγχος ευθυνών

Είναι σαφές από τα μέχρι τώρα στοιχεία ότι δεν αποκλείεται να διερευνηθούν ευθύνες ακόμα και της Επιτροπής για την καθυστέρηση αναστολής διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρίας. Θα τεθούν όμως σύμφωνα με οικονομικές πηγές και άλλα ερωτήματα σχετικά με το γεγονός ότι εστίασε στις  οικονομικές καταστάσεις του 2017 και δεν «πήγε» την έρευνα και προς τα προηγούμενα χρόνια ώστε να είναι ευχερής η έρευνα των συναλλαγών των μεγαλομετόχων και η σύνδεσή τους με τους (τυχόν) παραποιημένους –κατά την καταγγελίες- ισολογισμούς.

Η μηνυτήρια αναφορά

Δεύτερο ζήτημα είναι πως ουσιαστικά δεν υποβλήθηκε μηνυτήρια στον εισαγγελεα Ι. Δραγάτση και η Επιτροπή περιορίστηκε μόνο στο διοικητικό κομμάτι του «παραποιημένου» ισολογισμού του 2017 . Δηλαδή ο φάκελος δεν περιέχει καμία ποινική αξιολόγηση ή περιγραφή σοβαρών κακουργημάτων τα οποία διερευνά ως γνωστόν ο οικονομικός εισαγγελέας στην υπόθεση της Folli Follie , προκαλώντας ερωτηματικά , καθώς :

-ο φάκελος περιέχει μόνον τις διοικητικές αποφάσεις κύρωσης προστίμων τα οποία επιβλήθηκαν στα μέλη του ΔΣ της εταιρίας , με αναφορές μόνο στη διοικητική διαδικασία.

Ο εισαγγελέας θα ανοίξει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των εμπλεκομένων

Με την στενή έννοια του όρου δηλαδή το έγγραφο αυτό δεν ενέχει θέση μηνυτήριας αναφοράς σχετικά με τα κακουργήματα τα οποία διερευνά ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης. Αυτό προκαλεί ερωτηματικά σε αντιδιαστολή με τη στάση της επιτροπής η οποία στις αρχές Ιουνίου είχε υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά για μη παροχή στοιχείων εκ μέρους της Folli Follie , αδίκημα το οποίο διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος, ήσσονος σημασίας δηλαδή , σε σχέση με τα κακουργήματα τα οποία διερευνώνται τώρα.

Λογαριασμοί και ύποπτοι

Πέραν αυτών ο εισαγγελέας θα μελετήσει το υλικό και θα κρίνει , κατ’ αρχήν , αν θα καλέσει ως υπόπτους τους 11 στους οποίους έχουν επιβληθεί πρόστιμα για χειραγώγηση . Η επιτροπή έχει επιβάλλει πρόστιμα συνολικού ύψους 4.020.000 ευρώ στην εταιρεία FOLLI FOLLIE και σε εννέα φυσικά πρόσωπα για παραβάσεις της απαγόρευσης χειραγώγησης της Αγοράς και για παραβάσεις διατάξεων σχετικά με την παροχή ζητούμενων στοιχείων.

Ταυτόχρονα όμως αναμένεται να προχωρήσει στο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών όλων των εμπλεκομένων προσώπων στην υπόθεση folli follie , την οποία χρηματιστηριακοί κύκλοι χαρακτηρίζουν σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων με προεκτάσεις σε όλα τα επίπεδα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ