Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Folli Follie : Ο εισαγγελέας ζητεί πόρισμα και ισολογισμούς

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Folli Follie : Ο εισαγγελέας  ζητεί πόρισμα και ισολογισμούς Ο οικονομικός εισαγγελέας Γ.Δραγάτσης

Τα ευρήματα της έρευνας της συμβουλευτικής εταιρείας Alvarez & Marsal η οποία αναφέρεται στα αποτελέσματα των ελέγχων που διεξήγαγε για τις εταιρείες του ομίλου Folli Follie , στην Ασία (APAC) ζητεί ο οικονομικός εισαγγελέας , Γιάννης Δραγάτσης.

Από τα ευρήματα της έκθεσης που δόθηκαν προκύπτει ότι η εικόνα για τις οικονομικές καταστάσεις της FFG για το οικονομικό έτος 2017 ήταν… μαγική.

Η έρευνα θα επεκταθεί και σε ισολογισμούς προηγούμενων ετών

Κι αυτό γιατί οι αποκλίσεις μεταξύ των οικονομικών καταστάσεων του 2017 και των στοιχείων που προέκυψαν από τον έλεγχο της A&M είναι χαώδεις. Το γεγονός αυτό ενισχύει τις υποψίες ότι η έρευνα πρέπει να επεκταθεί προς τα πίσω, αφού μέχρι στιγμής και με βάση την αναφορά που προσκόμισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς  η έρευνα «στεκόταν» πάνω από την οικονομική χρήση του 2017 για την οποία επιβλήθηκαν οι διοικητικές κυρώσεις καθώς θεωρήθηκε «παραποιημένος».

Ερωτήματα

Η κίνηση ανάσυρσης και ελέγχου όλων των ισολογισμών και προ του 2017 αφενός κρίνεται επιτακτική από χρηματιστηριακούς παράγοντες, ταυτόχρονα όμως προκαλεί ερωτηματικά γιατί δεν έγινε εξ αρχής από την Επιτροπή.

Με αυτά τα δεδομένα δεν αποκλείεται να φτάσουμε στο σημείο όπου θα αναζητούν ευθύνες ακόμα και της Επιτροπής για την καθυστέρηση αναστολής διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρίας αλλά και για άλλους λόγους.

Συγκεκριμένα τα ερωτήματα έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι η Επιτροπή εστίασε στις  οικονομικές καταστάσεις του 2017 και δεν «πήγε» την έρευνα και προς τα προηγούμενα χρόνια ώστε να είναι ευχερής η έρευνα των συναλλαγών των μεγαλομετόχων και η σύνδεσή τους με τους (τυχόν) παραποιημένους –κατά την καταγγελίες- ισολογισμούς.

Το 2017

Ειδικά για το 2017 (όπως ανέφερε το capital.gr) , η Alvarez & Marsal εκτίμησε ότι τα έσοδα της εταιρείας στην Ασία είναι στο μόλις 1/10 αυτών που είχε ανακοινώσει η Folli Follie.  Συγκεκριμένα, τα έσοδα είναι 116,847  εκατ. δολάρια από 1,112 δισ. δολάρια που ανακοίνωνε η εταιρεία.

Τα καθαρά αποτελέσματα είναι ζημιές 44,702 εκατ. δολάρια από κέρδη 316,444 εκατ. δολάρια που ισχυριζόταν η Folli Follie.

Τα αποθέματα είναι μόλις 33,873 εκατ. δολάρια από 581,681 εκατ. δολάρια που εμφάνιζε η εταιρεία και φυσικά τα τραπεζικά διαθέσιμα φτάνουν στα μόλις 6,4 εκατ. δολάρια από 296,771 εκατ. δολάρια που είχε ανακοινώσει η εταιρεία.

Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι, εφόσον οριστικοποιηθούν από ορκωτό ελεγκτή, μεταβάλλεται σημαντικά η εικόνα του ομίλου σε σχέση με αυτά που παρουσιάστηκαν στις δημοσιευθείσες ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις για το 2017 (26 Απριλίου 2018) για τις οποίες ο ορκωτός ελεγκτής ανακάλεσε την έκθεση ελέγχου (16 Ιουλίου 2018).

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ