Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

H «Έτνα» και ο «Ζιγκολό» έπιασαν στα πράσα το κύκλωμα της κοκαΐνης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
H «Έτνα» και ο «Ζιγκολό» έπιασαν στα πράσα το κύκλωμα της κοκαΐνης

Τα δυο αστυνομικά σκυλιά Κ9 Ν030 «ΕΤΝΑ» ΚΑΙ Κ-9Ν028 «ΤΖΙΓΚΟΛΟ», έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο για άλλη μια φορά, πριν λίγους μήνες για την εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος εμπορίας κοκαΐνης που είχε ως ορμητήριο καφενείο στην Αθήνα.

Η αστυνομία χρησιμοποιώντας τα δυο εκπαιδευμένα σκυλιά κατάφερε να εντοπίσει μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών και η δικογραφία βρίσκεται εδώ και καιρό στα χέρια της Εισαγγελίας Εφετών προκειμένου να αποφασιστεί η παραπομπή της στο ακροατήριο. Σκυλιά “κομάντο”

Ο ρόλος των αστυνομικών σκυλιών Κ9 είναι κομβικός στις επιχειρήσεις κατά των ναρκωτικών καθώς η προσφορά τους δημιουργεί τα στοιχεία εκείνα που παραμένουν ακλόνητα στα ακροατήρια. Είναι – ποιητική αδεία- οι αψευδείς μάρτυρες του εμπορίου ναρκωτικών καθώς ανιχνεύουν εν ριπή οφθαλμού, τα ναρκωτικά. Η συγκεκριμένη ομάδα έχει χαρακτηριστεί Εγκληματική Οργάνωση Διεθνούς χαρακτήρα, από τις διωκτικές αρχές και φέρεται να αποτελείτε κυρίως από Αλβανούς υπηκόους με τη συμμετοχή και Ελλήνων . Σύμφωνα με την κατηγορία προμηθευόταν από αρχές του έτους 2018 έως και τον Ιούλιο του 2018, (όπου κατόπιν Αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκε η σύλληψη των μελών), μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα κοκαΐνης, οι οποίες εισάγονταν στην Ελλάδα και αποθηκεύονταν μεταξύ άλλων τοποθεσιών, σε κατάστημα-καφενείο, στην Αθήνα ενός εκ των κατηγορουμένων, αλλά και στα σπίτια μερικών εξ’ αυτών.

Σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο οι ποσότητες αυτές διακινούνταν στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας.

Από άνδρες του Λιμενικού

Η αστυνομική επιχείρηση για την σύλληψη των μελών του κυκλώματος, πραγματοποιήθηκε από άνδρες του Λιμενικού Σώματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και εν συνεχεία άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών .

Ο δικηγόρος Ιωάννης Γλύκας

Με τη συνδρομή αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Κ9 Ν030 «ΕΤΝΑ» ΚΑΙ Κ-9Ν028 «ΤΖΙΓΚΟΛΟ», εντοπίστηκαν συνολικά 240 γραμμάρια κοκαΐνης, 15 γραμμάρια κάνναβης καθώς και το ποσό των 29.237 ευρώ. Τα περισσότερα ναρκωτικά βρέθηκαν στο καφενείο κρυμμένα σε πλαστικές συσκευασίες όπως και το χρηματικό ποσό στα σπίτια των κατηγορουμένων. Βρέθηκαν επίσης πολλά φιξάκια.

Τέσσερις στη φυλακή

Οι απολογίες των συλληφθέντων πραγματοποιήθηκαν τον Ιούλιο του 2018, και 4 εξ’ αυτών κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Η υπόθεση, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα χέρια του κ. Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών και αναμένεται να οδηγηθεί σύντομα στην αίθουσα των Δικαστηρίων. Οι συνήγοροι υπεράσπισης, ενός εκ των κατηγορουμένων, Γλύκας Ιωάννης και Καπλανίδου Ευαγγελία, δήλωσαν ότι: «ο εντολέας μας ουδεμία σχέση και γνώση είχε για την ύπαρξη των ανευρεθεισών ναρκωτικών ουσιών και είμαστε πεπεισμένοι ότι η αθωότητά του θα αποδειχθεί στο Δικαστήριο.»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ