Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

H εισαγγελέας Τουλουπάκη φωτογραφίζει τον Άρειο Πάγο για διαρροή εγγράφου;   

NEWSROOM icon
NEWSROOM
H εισαγγελέας Τουλουπάκη φωτογραφίζει τον Άρειο Πάγο για διαρροή εγγράφου;   

Το εξώδικο της εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη εμπεριέχει μια ξεκάθαρη διατύπωση πέραν του ουσιαστικού ζητήματος, της εγκυρότητας ή μη της διαδικασίας που ακολουθήθηκε για τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Είναι η επιτακτική απαίτηση της να μάθει την πηγή των πληροφοριών της δημοσιογράφου (γεγονός που αποτελεί ανησυχητική διατύπωση για την έννοια της ελευθεροτυπίας) αλλά κυρίως οι υπαινιγμοί που αφήνει ξεκάθαρα να διαφανούν, υπό τη μορφή ερωτημάτων:

 «…..ποιος σας εγχείρισε παρανόμως το αναφερόμενο ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ έγγραφο κατά παράβαση της μυστικότητας της προδικασίας; Μήπως ο Αντί-Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Σοφουλάκης; Τη σφραγίδα του οποίου αφήσατε σκοπίμως σε εμφανές σημείο, ώστε να ντύσετε με μανδύα αξιοπιστίας το περιεχόμενο του άρθρου σας, δίνοντας παράλληλα στοιχεία για την πηγή της διαρροής, ήτοι την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου; Άλλωστε, η ίδια αναφέρεστε σε άλλο σημείο του άρθρου σας σε «δικαστικές πηγές με γνώση των θεμάτων»!!! Μήπως κάποιος γραμματέας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου; Ή εσείς η ίδια παραβιάσατε τον νόμο και το απόρρητο του εγγράφου υπεξαιρώντας το, όταν οι κάτοχοι του εγγράφου δεν κοιτούσαν;»

Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι ουσιαστικά η εφημερίδα και η δημοσιογράφος  νουθετούνται με τη φράση «…πέραν, όμως, της αναφερόμενης ως άνω παρανομίας της δεύτερης εξ υμών για την οποία επιφυλασσόμαστε….».

Ο υπαινιγμός είναι σαφής, όπως επίσης και – για τους γνωρίζοντες τα ενδότερα του Αρείου Πάγου, τι θα ακολουθήσει. Μη ξεχνάμε μια έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι σε εξαιρετικά κομβικό σημείο…

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ