Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Κατάθεση Αθανασίου: Το τρίτο εισαγγελικό χτύπημα «δείχνει» παραπομπή Παπαγγελόπουλου – Το «μήνυμα» του πρώην υπουργού

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κατάθεση Αθανασίου: Το τρίτο εισαγγελικό χτύπημα «δείχνει» παραπομπή Παπαγγελόπουλου – Το «μήνυμα» του πρώην υπουργού

Ο εισαγγελέας Αθανασίου «έβαλε υπογραφή» στην παραπομπή Παπαγγελόπουλου; Ο τρίτος εισαγγελέας στη σειρά που κατέθεσε εναντίον του Δημ. Παπαγγελόπουλου φαίνεται πως αποτελεί την τελευταία «πινελιά» στο κατηγορητήριο σε βάρος του πρώην υπουργού. Ο Δημ. Παπαγγελόπουλος τον αποκαλεί «ψεύτη και βραδυφλεγή» και υπόσχεται σοβαρές αποκαλύψεις σε βάρος του με τη φράση «θα αποκαλύψω γιατί δεν του επιτρέπεται πλέον να ασκεί τα καθήκοντά του ως εισαγγελέας». Εν ολίγοις στέλνει μήνυμα πως επέρχονται αποκαλύψεις.

Παρεμβάσεις

Ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας δεν αναφέρθηκε μεν καθόλου στην υπόθεση Novartis, ενώ είπε πως δεν γνώριζε καν το προσωνύμιο «Ρασπούτιν», αλλά αναφέρθηκε σε άλλες «εξωθεσμικές παρεμβάσεις» στη Δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα νομικές και κοινοβουλευτικές πηγές, να εκτιμούν ότι ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο για την παραπομπή Παπαγγελόπουλου.

O κ. Αθανασίου ηταν επι 4 χρόνια οικονομικός εισαγγελέας και είχε προσωπική γνωριμία με τον Παπαγγελόπουλο τουλαχιστον 30 χρόνια. Οσα φέρεται να κατέθεσε στην επιτροπή προκαλούν αίσθηση. Μάλιστα φέρεται να μετέφερε φράση του ίδιου του πρωην υπουργού πως «Παναγιώτη μου την εξουσία που έχω σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν την είχα ποτέ στη ζωή μου”.

Παραπομπή

Η κατάθεση αυτή, μαζί με αυτές των Γιάννη Αγγελή και Ελένης Ράικου, εκτιμάται ότι δημιουργεί το νομικό υπόστρωμα για να πάει η Επιτροπή στο επόμενο στάδιο, αυτό της άσκησης διώξεων. Γεγονός που θεωρείται πολύ πιθανόν να συμβεί άμεσα, παρά το γεγονός ότι η αντίδραση του κ.Παπαγγελόπουλου ηταν εξαιρετικά σφοδρή. Ο ίδιος ο κ.Αθανασίου

όταν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ι.Μπούγας ανέγνωσε τη δήλωση Παπαγγελόπουλου απάντησε: «…όσα ανέφερα είναι απολύτως αληθή και ο κύριος Παπαγγελόπουλος το γνωρίζει πάρα πολύ καλά. Ουδέν άλλο σχόλιο».

Τι είπε

Εν περιλήψει, ο κ.Αθανασίου φέρεται να είπε :

-Πως του ζητήθηκε να δεσμεύσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς του επιχειρηματία Γιάννη Αλαφούζου για λόγους σκοπιμότητας

-Πως του ζήτησε επίμονα να προχωρήσει έρευνα σε βάρος Ανδρέα Βγενόππουλου, ο οποίος έχε αποβιώσει, και όταν καθυστέρησε ο φορολογικός έλεγχος τον πίεζε λέγοντας «θα βγω να πω ότι τα πήραν οι ελεγκτές».

-πως του ζήτησε ακόμα και να φτιάξει μια υπόθεση σε βάρος του δημοσιογράφου των ΝΕΩΝ , Γιώργου Παπαχρήσου.

-Πως του ζήτησε να καθυστερήσει την έρευνα και τις διώξεις σε βάρος του τραπεζίτη Μιχάλη Σάλλα

Όχι για τη Novartis

Ο Παναγιώτης Αθανασίου μίλησε μεν για παρεμβάσεις του Δ. Παπαγγελόπουλου σε υποθέσεις οικονομικού ενδιαφέροντος, όμως ανέφερε ότι η Ελένη Ράικου δεν του είχε μιλήσει ποτέ για παρεμβάσεις.

«Αυτά που τώρα καταγγέλλετε τα έχετε αναφέρει υπηρεσιακά; Γιατί τόσα χρόνια δεν αναφέρατε τίποτα;» ρώτησε μέλος της Προανακριτικής με τον Αθανασίου να απαντά «δεν έκανα κάτι γιατί όποιος και να με πάρει τον αγνοώ.»

Σε εκείνο το σημείο άλλο μέλος της Επιτροπής σημείωσε «άρα συμπεραίνουμε ότι δεν καταγγείλατε τίποτα και πουθενά» με τον πρώην Οικονομικό Εισαγγελέα να επισημαίνει «εγώ έκανα τη δουλειά μου και ήρθα εδώ γιατί με καλέσατε. Επαναλαμβάνω, ποτέ και κανείς δεν μου κατεύθυνε τη βούληση».

Σε ερώτηση του Γιάννη Ραγκούση, πάντως, εάν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος του άσκησε πιέσεις για τη Novartis ο Π. Αθανασίου φέρεται να απάντησε «καμία».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ