Κυριακή 02 Απριλίου 2023

Με «κουκούλες» κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο οι προστατευόμενοι μάρτυρες – Με «κουκούλες» και στην Προανακριτική

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Με «κουκούλες» κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο οι προστατευόμενοι μάρτυρες – Με «κουκούλες» και στην Προανακριτική

Με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους , δηλαδή με τις κουκούλες τους, αλλά με φυσική παρουσία , εξετάστηκαν ως μάρτυρες από τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου , οι δυο εναπομείναντες προστατευόμενοι μάρτυρες τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η κατάθεση τους έγινε δια φυσικής παρουσίας, γεγονός που απαντά και στα ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο θα εξεταστούν από τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη.

Δηλαδή εφόσον πλέον είναι σαφές πως οι δυο μάρτυρες εξετάστηκαν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και με τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση».

Τι σημαίνει

H προανακριτική Επιτροπή η οποία έχει ρόλο και αρμοδιότητα εισαγγελέα, έχει ήδη ζητήσει να εξεταστούν οι δυο μάρτυρες , όπως ακριβώς εξετάστηκαν και από τους εισαγγελείς Ζαχαρή και Σοφουλάκη στον Άρειο Πάγο. Συνεπώς είναι προφανές ότι οι μάρτυρες με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» εφόσον ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία, θα βρεθούν τετ α τετ με τους εκπροσώπους της Προανακριτικής, στον ίδιο χώρο δηλαδή. Όμως προφανώς θα επιλεγεί να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους.

Κατ’ αντιπαράσταση

Αυτό όμως ανοίγει το δρόμο για (όπως ακούγεται) για να ζητηθεί από την επιτροπή κατ´ αντιπαράσταση εξέταση των προστατευόμενων με την Μαρία Μαραγγέλη και τον Φιλίστωρα Δεσταμπασίδη. Τα δυο αυτά πρόσωπα (η πρώην γραμματέας του Κων/νου Φρουζή και το πρώην στέλεχος της Novartis) σύμφωνα με τον Νίκο Μανιαδάκη, πρώην προστατευόμενο μάρτυρα και νυν κατηγορούμενο στην υπόθεση, είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση. Αν ο Μανιαδάκης, που λέει πως τους έχει συναντήσει στις επαφές της εισαγγελίας με τους προστατευόμενους, έχει δίκιο, τότε ….οι προστατευόμενοι μάρτυρες να πρέπει να αντιπαρατεθούν με τον εαυτό τους!

Γιατί (αν πράγματι) πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα,, τότε έχουν καταθέσει άλλα ως προστατευόμενοι μάρτυρες και άλλα ως φυσικά πρόσωπα στην Προανακριτική της Βουλής.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ