Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Νικ. Μανιαδάκης: «Η εισαγγελία μου είπε πήγαινε να καταθέσεις στις ΗΠΑ, υπάρχει και αμοιβή»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νικ. Μανιαδάκης: «Η εισαγγελία μου είπε πήγαινε να καταθέσεις στις ΗΠΑ, υπάρχει και αμοιβή»

Παρότρυνση εκ μέρους της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς να καταθέσει στις Αμερικανικές Αρχές καθώς θα υπήρχε και οικονομικό όφελος για τον ίδιο (10-30% επί του προστίμου που τυχόν θα επιβληθεί στη Novartis) περιέγραψε ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας Νικος Μανιαδάκης, μιλώντας στους “Πρωινούς Τύπους” του Ant1.

O καθηγητής ο οποίος από προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis μετατράπηκε σε κατηγορούμενο εξαπέλυσε βολές κατά του δυο προστατευόμενων μαρτύρων ενώ όπως είπε γνωρίζει τα ονόματά τους και πως κατέθεσαν έχοντας ξεκάθαρο οικονομικό κίνητρο.

Απειλές

Ο καθηγητής περιέγραψε πως βρέθηκε αντιμέτωπος με κλίμα απειλών από την Εισαγγελία για να καταθέσει κατά πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis. Θεωρεί δε ότι αυτό ακριβώς έγινε γιατί αρνήθηκε στραφεί κατά πολιτικών καθώς δεν γνώριζε τίποτε σχετικό.

Επιτέθηκε μάλιστα στους δυο μάρτυρες, τους οποίους όπως είπε έχει ήδη μηνύσει και μάλιστα με τα πραγματικά τους ονόματα αφού γνωρίζει την πραγματική τους ταυτότητα εξαιτίας τυχαίας συνάντησή τους στο διάδρομο της Εισαγγελίας. Υποστήριξε δε πως πρέπει να αρθεί το καθεστώς προστασίας τους, αφενός γιατί έχουν εμπλοκή στην υπόθεση και αφετέρου γιατί προσδοκούσαν σε οικονομικό όφελος αφού, όπως ισχυρίστηκε, έχουν εξεταστεί και στις ΗΠΑ , όπου οι μάρτυρες λαμβάνουν αμοιβή.

Μάλιστα αποκάλυψε πως και ο ίδιος έχει συνομιλήσει με τις αμερικάνικες αρχές προκειμένου να καταθέσει, και μάλιστα με παρότρυνση της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς με το επιχείρημα πώς να το πράξει θα λάβει αμοιβή από τις αμερικανικές αρχές.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ