Σάββατο 08 Οκτωβρίου 2022

Novartis: Άρση ασυλίας του Λοβέρδου για πιθανή δωροδοκία από τον Φρουζή για 200.000 ευρώ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Novartis: Άρση ασυλίας του Λοβέρδου για πιθανή δωροδοκία από τον Φρουζή για 200.000 ευρώ

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου ζητά η αντιεισαγγελέας εφετών Ελένη Τουλουπάκη σύμφωνα με τη δικογραφία για την υπόθεση Novartis που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Ειδικότερα, στο διαβιβαστικό της δικογραφίας αναφέρεται ότι συντρέχει νόμιμη περίπτωση προς την άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου προκειμένου να ληφθούν χωρίς όρκο εξηγήσεις για την ως τώρα διερευνώμενη κακουργηματική πράξη. «Ο Ανδρέας Λοβέρδος κατά την περίοδο Απρίλιος 2011 – Μάιος 2012 έχοντας την ιδιότητα του υπουργού Υγείας, συμφώνησε και έλαβε από τον Κωνσταντίνο Φρουζή, ο οποίος ενεργούσε ως αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Novartis, συνολικό ποσό τουλάχιστον 200.000 ευρώ, προκειμένου με τις υπό στοιχεία ενέργειες να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της εταιρείας κατά παράβαση των καθηκόντων του», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι η διερευνώμενη προκαταρκτική εξέταση συνεχίζεται για τον Αντώνη Σαμαρά, τον Γιάννη Στουρνάρα, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Μάριο Σαλμά. Αντίθετα, στο αρχείο ετέθηκαν οι υποθέσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, του Γιώργου Πικραμμένου, του Ανδρέα Λυκουρέντζου και του Γιώργου Κουτρουμάνη.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ