Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Novartis: Οι αιτήσεις εξαίρεσης απορρίφθηκαν, όταν άλλαξε χέρια η έρευνα για τις καταγγελίες Αγγελή

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Novartis: Οι αιτήσεις εξαίρεσης απορρίφθηκαν, όταν άλλαξε χέρια η έρευνα για τις καταγγελίες Αγγελή

Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις εξαίρεσης του Γ. Αγγελή κατά των Ξένης Δημητρίου και Δημ. Δασούλα. Προφανώς η αποχώρηση λόγω συνταξιοδότησης της πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου και  η ανάθεση της έρευνας για τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis σε δυο άλλους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, «έλυσαν» -κατά μια έννοια- τα χέρια των δικαστών που προχώρησαν σε απορριπτικό σκεπτικό για τις αιτήσεις εξαίρεσης κατά συναδέλφων του που είχε υποβάλει ο αντεισαγγελέας του Δικαστηρίου, Γιάννης Αγγελής.

Ο κ. Αγγελής είχε ζητήσει την  εξαίρεση του αρχαιότερου στην επετηρίδα συναδέλφου του Δημήτρη Δασούλα (που διενεργούσε την έρευνα) και της τέως εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου που είχε την εποπτεία της εκ της θέσεως της.

«Απαράδεκτες»

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε τις αιτήσεις ως απαράδεκτες, λίγες μετά την ανάθεση της έρευνας για τις καταγγελίες του Ιωάννη Αγγελή σχετικά με μεθοδεύσεις που έγιναν στην υπόθεση της Novartis, σε δύο άλλους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, τους Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη. Ουσιαστικά δηλαδή, οι αιτήσεις είχαν εν τοις πράγμασι τεθεί εκτός ουσιαστικού αντικειμένου.

Οι δυο αντεισαγγελείς του Δικαστηρίου, που αναλαμβάνουν πλέον την έρευνα, θα ασχολούνται αποκλειστικά με αυτή, δείγμα της βαρύτητας που δίδεται στην ταχεία διεκπεραίωση μιας υπόθεσης η οποία τραυματίζει όσο καμία το κύρος της Δικαιοσύνης.

Οι  αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης αναλαμβάνουν  από κοινού να διερευνήσουν τις καταγγελίες του συναδέλφου τους Γιάννη Αγγελή για παρεμβάσεις στην υπόθεση Novartis, τις εις βάρος του καταγγελίες από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς που επόπτευε στο παρελθόν καθώς και τις μηνύσεις των Σαμαρά, Βενιζέλου, Αβραμόπουλου, ως προς το σκέλος  που αφορά τους  χειρισμούς των Εισαγγελέων Διαφθοράς.

Γρήγορα

Μάλιστα, απαλλάσσονται από κάθε άλλη υπηρεσιακή απασχόληση προκειμένου να διεκπεραιώσουν την  υπόθεση το ταχύτερο δυνατόν καθώς όπως σημείωναν πηγές του Αρείου Πάγου «δεν μπορεί να  «σέρνονται» επί μακρόν τέτοιες καταγγελίες που πλήττουν το κύρος της δικαιοσύνης».

Σε ό,τι αφορά το σκέλος των αναφορών που έχουν κατατεθεί εκ μέρος της Εισαγγελίας Διαφθοράς και στρέφονται κατά του πρώην επόπτη τους, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, ο σχετικός φάκελος έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία πρωτοδικών για τη διενέργεια έρευνας.

Παράλληλα, αναμένονται οι επόμενες κινήσεις της εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη για την αποτίμηση των ανοιχτών φακέλων που συνδέονται με πολιτικά πρόσωπα και συγκεκριμένα για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και τον Ευρωπαίο επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ