Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Novartis: Ο διαφημιστής έδωσε εξηγήσεις αλλά «έδωσε» και πρόσωπο – «φωτιά» πως πήρε 400.000

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Novartis: Ο διαφημιστής έδωσε εξηγήσεις αλλά «έδωσε» και πρόσωπο – «φωτιά» πως πήρε 400.000

Εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου έδωσαν στην εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη ο εκδότης και ιδιοκτήτης διαφημιστικής εταιρίας που φέρεται να ξέπλενε χρήμα για την Novartis.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο είναι μεταξύ των 5 μη πολιτικών (υπάρχουν και μέλη επιτροπών τιμολόγησης)  που κλήθηκαν ως ύποπτοι από την Εισαγγελία. Όλοι έδωσαν εξηγήσεις ως ύποπτοι τέλεσης αδικημάτων δια υπομνημάτων και τώρα η Εισαγγελία αφού μελετήσει τις απαντήσεις τους και τις αξιολογήσει θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους.

Ο διαφημιστής

Ο συγκεκριμένος διαφημιστής κατέθεσε υπόμνημα δια του συνηγόρου του Απόστολου Λύτρα, στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνεται μια «βόμβα» πρώτης γραμμής, καθώς φέρεται να παραδέχτηκε πως επέστρεψε περί τις 400.000 ευρώ σε πρόσωπο από τη Novartis, μόνο που το πρόσωπο αυτό δεν ήταν ο Φρουζής, όπως φέρεται να είπε. Αντίθετα κατονόμασε συγκεκριμένο στέλεχος της εταιρίας το οποίο, κατά τις ίδιες πληροφορίες, παίζει ρόλο στην εξέλιξη της έρευνας από πλευράς καταγγελιών κατά της Novartis.

«Του τα επέστρεφα» 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει πως το συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο είχε ρόλο στη διανομή του διαφημιστικού «πακέτου» της Novartis, το 2009  του είπε πως θα του δίνει διαφήμιση από την εταιρία αλλά θα επιστρέφει ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων στον ίδιο. Όπως φέρεται να καταθέτει μάλιστα ο διαφημιστής αντελήφθην ότι θα χρήματα θα κατέληγαν στο στέλεχος  , εν αγνοία της εταιρίας, και ισχυρίζεται μάλιστα πως ουδέποτε του μεταφέρθηκε οτιδήποτε για πολιτικά πρόσωπα.  Υπολόγισε μάλιστα το ποσό που επέστρεψε μέσα σε μια – περίπου- πενταετία στις 400.000 ευρώ. Όπως είπε

– Δεν υπάρχει καμία υπερτιμολόγηση στις συναλλαγές και τις διαφημίσεις της Novartis

-Πως οι χρεώσεις της Novartis ήταν αντίστοιχες με τις χρεώσεις των άλλων εταιριών.

-Πως δεν υφίσταται εικονικότητα στις συναλλαγές ,

-Πως όλα τα τιμολόγια αντιστοιχούν σε υπηρεσίες που παρείχε στη Novartis.

Φέρεται μάλιστα να τα προσκόμισε. Κατέθεσε δε πως μπήκε σε αυτή τη διαδικασία για να εξασφαλίσει περισσότερη δουλειά για την εταιρία του. Όσον αφορά στον Κων/νο Φρουζή φέρεται να κατέθεσε πως ουδέποτε ήρθε σε επαφή ή συναλλαγή μαζί του.

Γιατί κλήθηκε

Ο συγκεκριμένος διαφημιστής κλήθηκε ως ύποπτος καθώς ερευνάται αν ξέπλενε βρώμικο χρήμα για την Novartis , ώστε να πραγματοποιούνται παράνομες πληρωμές σε πολιτικά πρόσωπα.

Η κλήση του στηρίχθηκε σε δυο γεγονότα:

-Α) Πως ένας γνωστός του (που λέει πως δεν είχε υπαλληλική σχέση μαζί του) σήκωσε σύμφωνα με τα στοιχεία τη δικογραφίας από το 2006-2013 ποσό 1.160.000 ευρώ, «και τα επέστρεφα στον ιδιοκτήτη της εταιρίας και τη σύζυγό του που είναι συνέταιροι», όπως κατέθεσε. Δηλαδή τα χρήματα έμπαιναν – από την Novartis σε λογαριασμό του διαφημιστή και ο φίλος του πήγαινε και τα σήκωνε και του τα επέστρεφε στο χέρι.

-Β) Πως βρέθηκε ιδιόχειρο σημείωμά του (του διαφημιστή) που αναφέρει  πως για τα έτη 2009,2010, 2011. 2012 και 2014 , «συνολική αξία  τιμολογίων 1.049.160»  και από κάτω «έλαβε συνολικά 433.000».

Με υπόμνημά του λοιπόν κατονομάζει τον αποδέκτη των 433.000 ευρώ, ο οποίος θεωρείται πρόσωπο που βρίσκεται πολύ κοντά στην έρευνα πλέον και στο παρελθόν ήταν στέλεχος της εταιρίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ