Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Novartis: Ο εκδότης – διαφημιστής που επιτίθεται νομικά στους προστατευόμενους μάρτυρες και «καρφώνει» πρόσωπο – φωτιά

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Novartis: Ο εκδότης – διαφημιστής που επιτίθεται νομικά στους προστατευόμενους μάρτυρες και «καρφώνει» πρόσωπο – φωτιά

Νομικό μπαράζ κατά των προστατευομένων μαρτύρων με την κωδική ονομασία Αναστασία Κελέση και Μάξιμο Σαράφη έχει εξαπολύσει ο γνωστός εκδότης και διαφημιστής, (και) σε βάρος του οποίου ασκήθηκε προ καιρού  ποινική δίωξη για  νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων τα οποία φέρονται (από τις αρχές)  να σχετίζονται με δωροδοκίες πολιτικού προσώπου.

Ο δικηγόρος
Απόστολος Λύτρας

Ο διαφημιστής έχει υποβάλλει μηνύσεις , όπως και πολιτικά πρόσωπα, σε βάρος των προστατευομένων μαρτύρων ψευδή κατάθεση και συκοφαντική δυσφήμιση και μάλιστα σήμερα εμφανίστηκε ενώπιον πταισματοδίκη προκειμένου να εξεταστεί ως μάρτυρας- μηνυτής. Όπως αναφέρει ο συνήγορος του Απόστολος Λύτρας: «ενώπιον των προανακριτικών αρχών εμφανίστηκε σήμερα ο εκδότης-διαφημιστής κ. Βουλκιδης και επιβεβαίωσε το περιεχόμενο των μηνύσεων που έχει ήδη υποβάλει εις βάρος των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis. Ο ίδιος έχει από την πρώτη στιγμή αρνηθεί την εμπλοκή του στην υπόθεση και έχει υποβάλει μηνύσεις σχετικά με το περιεχόμενο των καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων και συγκεκριμένα για τα αδικήματα της ψεύδους κατάθεσης και της συκοφαντικής δυσφήμισης».

Οι μηνύσεις

Όπως αναφέρει στις μηνύσεις του εκδότης διαφημιστής «λόγω της πολυετούς δραστηριοποίησής μου στον τομέα της διαφήμισης και της προβολής των νεότερων εξελίξεων στην ιατρική επιστήμη, ευοδώθηκε η μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ της εταιρείας μου με την φαρμακευτική εταιρεία “Sandoz”, η οποία εν συνεχεία συγχωνεύτηκε με την εταιρεία “CibaGeigyAG” και μετονομάστηκε σε “Novartis”. Εξάλλου, η εταιρεία μου, ενεργούσα ανέκαθεν σύμφωνα με τον σκοπό του καταστατικού της, ήδη από την αρχή της λειτουργίας της συνεργαζόταν με πολλές ιατρικές και φαρμακευτικές εταιρείες, οι οποίες είχαν έδρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταξύ αυτών και με τη θυγατρική “Novartis Hellas, παρέχοντας υπηρεσίες, όπως τη διαφήμιση και διοργάνωση ιατρικών εκδηλώσεων, συμποσίων, επιστημονικών συνεδρίων, αλλά και την έκδοση ιατρικών βιβλίων, αντί του συμφωνημένου τιμήματος.

Ωστόσο, στο σημείο αυτό της κατάθεσής του, ο ανωτέρω προστατευόμενος μάρτυρας κάνει λόγο για «ξέπλυμα» χρήματος «μέσω διάφορων διαφημιστικών εταιρειών», μεταξύ των οποίων αναφέρει και την δική μου.

Πλην όμως, η αλήθεια είναι ότι ΟΛΑ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ που έχουν εκδοθεί στο πέρασμα των ετών από την εταιρεία μου αντιστοιχούν απολύτως στις αναφερόμενες σε αυτά παρασχεθείσες υπηρεσίες, κατόπιν όλων των νόμιμων ενεργειών προς το τμήμα προμηθειών της “Novartis” και εγκρίσεως από το εν λόγω τμήμαΔεν υφίσταται δε ΚΑΜΙΑ υπερτιμολόγηση ή εικονικότητα, όπως άλλωστε έχω ήδη δηλώσει παρέχοντας εξηγήσεις ενώπιον της κας Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς. Ουδέποτε η εταιρεία μου ενεπλάκη σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και γενικότερα ουδέποτε συνδέθηκε με οιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα!

Επιπλέον, ο προστατευόμενος  μάρτυς διατείνεται, ακριβώς πιο κάτω, ότι από τις εταιρείες αυτές «παρακρατήθηκε χοντρικά το  30% του ποσού» και εν συνεχεία «επιστράφηκε στο………….το ποσό των 70.000 ευρώ).». Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο μάρτυς καταθέτει όλα τα εν λόγω άκρως συκοφαντικά σε βάρος μου, χωρίς ΠΟΥΘΕΝΑ στην κατάθεσή του να αναφέρει ότι είδε κάτι με τα μάτια του ή έστω το άκουσε από κάπου».

Το πρόσωπο – κλειδί και η δίωξη

Τι εννοεί ο μηνυτής; Μεταξύ των 4 προσώπων που ασκήθηκε η ποινική δίωξη (όλοι μη κρατικοί κρατικοί αξιωματούχοι) , βρίσκεται μεν ο εκδότης- διαφημιστής, όχι όμως το πρόσωπο που ο ίδιος κατονόμασε ως τον άνθρωπο – στέλεχος της Novartis , ο οποίος , όπως λέει τον «εκβίαζε» να του επιστρέφει χρήματα από τις διαφημίσεις που του έδινε η εταιρία.

Η εισαγγελική δίωξη φαίνεται να στηρίζεται σε στοιχεία για την ύπαρξη συγκεκριμένων διαφημιστικών εταιριών που πιθανολογείται πως εξυπηρέτησαν τη Novartis στην ροή “μαύρων” ποσών παρέχοντας κάλυψη μέσω «εικονικών ή υπερκοστολογημένων τιμολογίων».

Ο λέει δηλαδή αφενός πως ουδέποτε είχε καμία γνώση περί επιστροφής χρημάτων σε πολιτικά πρόσωπα, αφετέρου πως ουδέποτε έδωσε πίσω χρήματα στον Κων/νο Φρουζή, τότε ισχυρό άνδρα της Novartis.  Πολλώ δε μάλλον όταν αιτιολογεί την επιστροφή χρημάτων με έναν τρόπο που εκθέτει βάναυσα τρίτο πρόσωπο, για το οποίο, όπως λέει,  η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς δεν έχει κάνει ουδεμία νομική κίνηση . Αυτό δημιουργεί βέβαια μια παραφιλολογία, σύμφωνα με την οποία το πρόσωπο αυτό παίζει κομβικό ρόλο στην ανάκριση, γι’ αυτό και «εξαιρείται» , από νομικές ενέργειες.

Μηνύσεις και έγγραφα

Μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος του και την «αγνόηση» της υπόδειξης του για συγκεκριμένο πρόσωπο στο οποίο όπως λέει επέστρεψε περί τις 400.000 ευρώ, από τις διαφημίσεις που του έδινε η Novartis , o διαφημιστής υπέβαλλε μηνύσεις κατά των προστατευόμενων μαρτύρων ενώ έχει υποστηρίξει πως  έχει στα χέρια του χειρόγραφες σημειώσεις του υπαλλήλου ο οποίος  είχε κομβική θέση στη Novartis και, όπως λέει,  αποδεικνύουν ότι αυτός είναι το πρόσωπο το οποίο του ζητούσε πίσω τα χρήματα. Η υπονόηση εκ μέρους του διαφημιστή είναι ξεκάθαρη: Πως ουσιαστικά το στέλεχος αυτό της Novartis που ζητούσε και έπαιρνε πίσω χρήματα είναι σήμερα προστατευόμενος μάρτυρας!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ